בית המגורים הפינתי ממוקם במפגש צמד רחובות וחושף חזית כניסה מרשימה. גג שטוח נפרש לכל אורך המבנה ומתקפל לקירות צד אשר עוטפים באל זמניות את החלל. הקירות תוחמים חללי פנים וחוץ ומהצד לא ניתן להבחין בהבדל בינהם, כך שמתקבלת חזית אחידה ורציפה. אחידות זו מאופיינת בחומריות אחידה לגג ולקירות העשויים בטון חשוף.

 

בין קירות הבטון מתוחים קירות עץ וזכוכית המפרידים בין פנים לחוץ, ודרכם זורמת התנועה לתוך הבית ומחוצה לו. סכימה זו מאפשרת מעבר טבעי של אוויר ואור לכל חללי הבית, גם הפרטיים וגם הציבוריים. על מנת לווסת את האור יצרו האדריכלים מיסוך של לוברים מעץ המהווים פריזמה לקרני השמש ויוצרים דרמה ותנועה של הצללות על קירות המבנה.
הכניסה הראשית נעשית דרך גשר המתוח מעל חצר חפורה מרשימה המכניסה אור לקומת המרתף, ומעצימה את הגובה של חזית המבנה. דלת הכניסה חבויה בקיר מחופה בלוחות עץ במראה זהה ללוברים מעץ הממוקמים בחזית המקבילה. הגג מחבר בין החוץ לפנים גם בחזית הכניסה וגם ביציאה מהסלון ויוצר אזורי הצללה מהשמש.
הבית בנוי כמלבן המהווה חלל ציבורי אחד ללא חלוקות. סכימה זו מאפשרת אווירה משפחתית כשהכל פתוח וכולם רואים את כולם. לאורך המלבן נעשית התנועה בין הקומות במדרגות פלדה המעוגנות בין קירות. מעקה רשת למסדרון נותן מראה קליל ופתוח בקומה העליונה, ומקביל לכניסה לחדרים.
בקומת המרתף ממוקמים חדרי משפחה ואירוח הפונים גם הם לחצר הקדמית ומקבלים אור טבעי בכל שעות היום.
העמדת הבית בצד אחד של המגרש משאירה גינה גדולה אליה צופים כל חדרי הבית הממוקמים אחד לצד השני לאורך מרפסת הצופה אל הגינה והבריכה. קומפוזיציה זו מאפשרת לכל חלל במבנה לקבל חזית לחוץ. המבט מהמרפסת נעשה דרך לוברים מעץ המאפשרים מבט לגינה תוך שמירה על פרטיות בחדרים. מהסלון נשקפת גינה יפה ובהמשכה פרוסה בריכה הטובלת בתוך הירוק.

בית ברמת השרון
שטח בנוי- 360מ"ר
שטח מגרש- 1100מ"ר
תכנון וביצוע: 2018-2020

תכנון: פיצו קדם אדריכלים
צוות תכנון: שירלי מרקו, ניר רותם ופיצו קדם
עיצוב תאורה: אורלי אברון-אלקבס
ניהול פרויקט: קנור ניהול פרויקטים
מהנדס: בוקי שניר
תאורה: דורי קמחי
מיזוג אויר: קירור ספיר
חלונות: אלומיניום ווינטק בע"מ
חלונות בלגים: חיים בלג'ו
וילונות: רוכב מעצבי וילונות
בריכה: אקוופולקו
מסגרות: הדר מעקות
נגרות: נגריית הורוביץ
צילום: עמית גרון
סטיילינג ליום צילום: אתי בוסקילה