את משרדי חברת הפינטק הגדולה בישראל, עיצבו ברוידס אדריכלים, בקווים עיצוביים שקטים ונעימים באופן שיאפשר עבודה בחללים פתוחים ובחדרי מנהלים בתמהיל לפי צרכי החברה המשתנים. אזורי העבודה חולקו ל"שכונות" לפי הצוותים השונים. בין השכונות השונות מוקמו פינות הסבה מסוגים שונים, תאי טלפון לקיום שיחות ומפגשים פרטיים וחדרי ישיבות בגדלים שונים להתכנסויות העובדים ואורחיהם.

נגרות: קמור נגריית בוטיק.

 

משרדי ראפיד, חברת הפינטק הגדולה בישראל, משתרעים על פני שמונה קומות בבניין עזריאלי המשולש בתל אביב. כל קומה בשטח של כ 1000 מ”ר ובנוסף מרפסת גג בשטח של כ 3000 מ”ר שגוננה והוסבה לפעילויות החברה.
שמונה הקומות חולקו כך שקומת הכניסה מקניון עזריאלי היא קומת ההסעדה והפנאי וקומות המשרדים חולקו לשני מקבצים של שלוש קומות בניהם קומת ביניים נוספת לפנאי והתכנסויות לא פורמאליות.
על מנת לאפשר גרם מדרגות פנימי בין קומות המשרדים, נוסרו רצפות הבטון הקיימות בין הקומות וחוזקו באמצעות קורות קונסטרוקטיביות. גרמי המדרגות יוצרו מפלדה שיובאה מאוקראינה ושהושארה עיצובית בברזל חשוף עם כל החותמות המקוריות מהמפעל. מונומנט שקיבל משמעות נוספת וחזקה עם מצבה של אוקראינה כיום.

 

 

 

קומות המשרדים תוכננו בקווים עיצוביים שקטים ונעימים באופן שיאפשר עבודה בחללים פתוחים ובחדרי מנהלים בתמהיל לפי צרכי החברה המשתנים. אזורי העבודה חולקו ל”שכונות” לפי הצוותים השונים. בין השכונות השונות מוקמו פינות הסבה מסוגים שונים, תאי טלפון לקיום שיחות ומפגשים פרטיים וחדרי ישיבות בגדלים שונים להתכנסויות העובדים ואורחיהם.
בכל קומה מוקם מטבח קומתי בו אנשי הצוות יכולים להנות מארוחות בוקר, כיבוד קל וישיבה על בר בצוותא. בקומת ההנהלה מוקמו חדר המנכ”ל, חדר ישיבות ראשי ולאונג’ מנהלים סביב פטיו כניסה משותף ומגונן. החזיתות השקופות של חללי ההנהלה מוסבים בלחיצת כפתור למחיצות חלביות באמצעות זכוכית “גאוזי” על מנת לאפשר פרטיות בעת השימוש בפונקציות השונות ולפי הצורך. בקומה העליונה, הוקם קמפוס לימודים לעובדים החדשים בו כיתת לימוד המוקפת גם היא בזכוכית מאותו סוג באופן שמאפשר את הפרדתה הויזואלית משאר הקומה.

 

 

 

 

קומת הביניים עוצבה בקו עיצובי מעט שונה עם מחיצות נגרות המחלקות את החללים כקוביות עץ עם מילואות צבעוניות שהוגדרו על יש צבעי השטיחים. הקומה משרתת את החברה להתכנסויות באודיטוריום סגור לסרטים וטריבונות להרצאות ומפגשים, פינת הסעדה קומתית נוספת בכיכר מרכזית, פינות ישיבה משותפות, פינות עבודה שמוסגרו בתוך חלונות המבנה עם מבט לעבר הנוף, שולחנות משחקים ומסלולי באולינג.
קומת הכניסה מחולקת לפי צלעות המשולש; צלע אחת למסעדת העובדים בניצוחו של השף אסף גרניט מקבוצת “מחניודה”, צלע נוספת עבור מטבח פנימי ואחסנת מזון ובצלע הנותרת חדר כושר עם מלתחות, חדר טיפולים ומספרה. בכניסה לרחבת הכניסה ניתן להציץ דרך מקרר יינות שקוף לאזור ההסעדה ולהגיע לאזור הקבלה. אזור הקבלה נפתח כחלל כפול עגול לעבר קומת המשרדים מעל וחובר אליה באמצעות גרם מדרגות פיסולי. גרם המדרגות מטפס לאורך מחיצת זכוכית המפריד את החלל מהמסעדה. מאחורי דלפק הקבלה נעשה שימוש בחיפוי של אזוב ירוק היוצר מראה דרמטי אך רך.
המסעדה עוצבה באופן שחושף את המטבח הפתוח לאורך הבר. אזור הבר הופרד לבר גבוה ובר נמוך ולכל אורכו נתלה מדף לאביזרים ומזון המשמש כגוף תאורה. אזור הישיבה במסעדה מסודר לאורך ויטרינה אורכית הפתוחה לעבר מרפסת הגג.
מרפסת הגג גוננה כיער אורבאני לרווחת העובדים. ניתן למצוא בה פינות ישיבה ובילוי מסוגים שונים; פינות אינטימיות לפגישות, פינות הסעדה, מגרש כדורסל, קיר טיפוס, רחבת מסיבות ובאר קפה שעוצב כמכולה בצבע צהוב.

תכנון ועיצוב: ברוידס אדריכלים
צילום: עמית גרון
עוזר צלם: מיכאל שבדרון
פיקוח: חן ירון
ביצוע: תדהר
קונסטרוציה: רמי בלס
יועצת תאורה: אורלי אברון אלקבס
אדריכלות נוף ופיתוח: גנן על הגג
נגרות: קמור נגריית בוטיק

 

 

 

 

נגרות בפרויקט: קמור נגריית בוטיק

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
פסטיבל האדריכלות המשפיע BIG 2025, יתקיים במאי בסלובניה
עיצוב פנים ישראלי
פסטיבל האדריכלות המשפיע BIG 2025, יתקיים במאי בסלובניה
  כנס בינלאומי: Common Sense in Architecture בלב הפסטיבל עומדת הוועידה הבינלאומית, שתחקור את
וילה בהשראת המסורת ההודית העתיקה
עיצוב פנים ישראלי
וילה בהשראת המסורת ההודית העתיקה
  תכנון החללים נכפה על ידי החוקים הנוקשים של Vaastu שהיה צריך לדבוק בהם
בית נופש בתוך פירמידה מקסיקנית עתיקה
עיצוב פנים ישראלי
בית נופש בתוך פירמידה מקסיקנית עתיקה
  Architect: SIJIL Photos: Jaime Navarro                

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*