על מגרש משופע בן 4 דונם, נבנה בית (ששטחו 450 מ"ר), כאשר התכנון שומר על השיפוע הטבעי של המגרש ואילו הבית ממוקם בתוכו כשביל מתפתל. התפיסה הזו יוצרת יחסים משתנים וחוויות שונות הנובעות מהיחס בין הבית והשיפוע הטבעי.

 

הבית נמצא בסביבה בעלת אופי כפרי. כדי לשמור על ההתאמה לסביבה, הכניסה אל הבית מהרחוב, היא בירידה בשביל היורד  1.20 מ’ ממפלס הרחוב עד למפלס הבית. הירידה בשביל אל הבית משמרת את שיפוע המגרש –  הבית מתמקם בתוך שיפוע המגרש הטבעי, שומר על צללית נמוכה ועל האופי הכפרי האופייני לשכונה.
הגאומטריה של הבית בנויה מתכנית אורתוגונלית של הבית עצמו ומעטפת חיצונית אלכסונית אורגנית וחופשית יותר. המרווחים הנוצרים בין שתי הגאומטריות, מגדירים פרגולות ואזורי חוץ מקורים בעומקים משתנים, המודגשים על ידי חיפוי עץ. חללים אלה תורמים לתחושה חופשית ונינוחה.

 

 

 

 

הבית הוא בן מפלס אחד בתכנית בצורת האות “Z”. בכל חלל ובכל כיוון, הבית מקיים דיאלוג עם החצר. שיפוע המגרש הטבעי מול הבית במפלס אחד יוצר מצבים שונים בכל אחד מקצוות ה-Z  – בצד הצפוני קצה ה-Z מתרומם מעל השיפוע הטבעי והמרפסת המקורה משקיפה אל הנוף בעוד בצד הדרומי קצה ה– Z מתחפר מעט אל תוך השיפוע ויוצר אזור מוגן ואינטימי.

 

 

 

 

 

לב הבית – הסלון, המטבח ופינת האוכל הם באגף הנפרש לרוחב המגרש (מזרח מערב) ובכך מקבל חזית רחבה ושקופה אל הנוף. הפרגולה הרחבה הצמודה לחללים אלה יוצרת רצף של פנים וחוץ. ליחסים בין החלל המרכזי  לפרגולה הסמוכה לו, תפקיד חשוב בבית, הסמיכות מאפשרת אירוח בחוץ ובפנים במקביל. ניתן לאסוף את דלתות הזכוכית לצד אחד ובכך לטשטש את ההפרדה בין פנים לחוץ ולייצר חלל אירוח גדול ורציף.
הבריכה ממשיכה את אחד מאגפי הבית אך שיפוע המגרש ממשיך באופן טבעי. הבריכה אופקית בעוד המגרש משופע ולכן נוצר ביניהם מרווח  בו זולגים מים על דופן הבריכה להדגשת היחס בין הבנוי והמתוכנן לטבעי.
בפיתוח נעשה שימוש בבטון חשוף הן במשטחי דריכה והן בספסלים וקירות התמך. הפלסטיות של הבטון מאפשרת לעבור ביציקה אחת בין קיר תמך למדרגה לספסל ובכך למצות את הפוטנציאל בשינויי הטופוגרפיה. הפיתוח משמר את הטופוגרפיה הטבעית בעוד הבניין חושף את הפוטנציאל הטמון בה.

אדריכלות ועיצוב פנים: רוני אלרואי אדריכלים
צוות אדריכלים: שני ששון, אורי ורשאי, אלון ראודור
מעצבת נוף: מורן גבעון
קונסטרוקטור: מאיר בהריר
מפקח: אסף ליפמן

 

 

 

 



 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
יום האשה: “לא זכיתי בכוכב נולד- ההצלחה היא תוצר של עבודה קשה”
עיצוב פנים
יום האשה: “לא זכיתי בכוכב נולד- ההצלחה היא תוצר של עבודה קשה”
  “למדתי יחסים בינלאומיים באוניברסיטה העברית בירושלים ובהמשך כיהנתי כראש דסק בלטיקה ובלרוסיה. התפקיד
ענקי הנייר של Jean jullien קוראים ספרים בתוך החנות בפריז
עיצוב פנים
ענקי הנייר של Jean jullien קוראים ספרים בתוך החנות בפריז
הפסלים המאוירים השובבים של האמן מעטרים גם את בית הקפה בתוך חנות הכלבו וממלאים
הקמת מרכזי עיצוב ומתחמי אמנויות
עיצוב פנים
הקמת מרכזי עיצוב ומתחמי אמנויות
  חברת מתחמי עיצוב (מקבוצת אוריין יזמים), הקימה לאורך כ-45 שנה, מפעלי אדריכלות ועיצוב

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*