משרד Ma Yansong/MAD Architects חשפו את העיצוב שלהם עבור מרכז הספורט Cloud 9, מתחם אתלטי בשטח של 6,000 מ"ר בעיר שיג'יאז'ואנג, סין. המקום יהפוך למוקד של הסנטרל פארק של CBD, מרחב ציבורי המוקף במגורים, מסחר ופנאי. המרכז יציג מראה חיצוני רך וקולח, כדי להשתלב בסביבתו, ישקף את הפארק, תוך שהוא מציע מגוון מתקנים כמו חדר כושר, מגרשי טניס פנימיים וחיצוניים וחללים מסחריים. בניית מרכז הספורט החדש החל במרץ השנה והוא צפוי להסתיים ב-2025.

 

לדברי האדריכלים, התכנון של המרכז נועד לשפר הן את הפונקציונליות של התוכנית שלו והן את הקיימות הסביבתית שלו. מגדלי קירור משולבים במיקומים אסטרטגיים בקומה השנייה, כדי לייעל את זרימת האוויר ולפנות שטח בקומת הקרקע. בנוסף, יוקם מדרון ירוק בקומה השנייה, כדי לשמש חיץ בין מרכז הספורט לעיר, בעוד שמסלול ריצה משולב מחבר את המקום לפארק ולמגרשים החיצוניים, כיכרות הטרסות ומרפסות התצפית.

 

 

 

העור החיצוני של הבניין משתמש בממברנות ETFE עם ציפוי מתכתי, כדי ליצור את החזות הייחודית של המבנה. הממברנה משקפת ברכות את הנוף שמסביב ומסייעת למזער את ההשפעה של נפח הבניין ואת החסימות של מגדל הקירור. הממברנה גם מאפשרת למבקרי הפארק להציץ לתוך הפעילויות של המרכז ולהפוך אותו לתצוגה של חיים עירוניים.

 

 

 

 

 

 

גרם מדרגות חיצוני למחצה מחבר את הבניין לסנטרל פארק ומאפשר לאנשים לגשת לבר לאורך המדרגות ולטפס למרפסת התצפית בקומה השלישית, עם תצפיות פנורמיות על הפארק והעיר שמסביב. בקומה העליונה חדר הכושר כולל קיר מסך שקוף, בעוד שמגרש הטניס המקורה מקושר לרחוב מסחרי תת קרקעי ולרכבת תחתית, כשהעיצוב שלו מאפשר לאור טבעי להאיר את החלל.

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית Made in Italy
+כתבות מומלצות
בית בו אדריכלות ונוף משתלבים לחוויה הרמונית אחת
אדריכלות
בית בו אדריכלות ונוף משתלבים לחוויה הרמונית אחת
  חצר פנימית החצובה בטופוגרפיה משמשת כבור אור טבעי, המכוון את חללי המגורים אל
מקדש לבן בקיוטו: אדריכלות מינימליסטית כמרחב לזיכרון ונשיות
אדריכלות
מקדש לבן בקיוטו: אדריכלות מינימליסטית כמרחב לזיכרון ונשיות
  “המקדש הלבן” מציב אלטרנטיבה למסורת היפנית, המתמקדת לרוב בשושלת האבהית, ובוחר להאיר דווקא
שימוש מחודש במבני תעשייה בחיפה / אדריכלית ד"ר עינת קליש רותם
אדריכלות
שימוש מחודש במבני תעשייה בחיפה / אדריכלית ד"ר עינת קליש רותם
בתמונה: בין שתי האסטרטגיות של ההתמודדות עם בניינים ומרקמים ישנים – שימור או הריסה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.