עבודת השיקום וההרחבה של מנזר סן פרנסואה, בסנטה-לוסיה די טאלאנו, קורסיקה, התבצעה על בניין ההרוס בחלקו משנת 1480, אנדרטה היסטורית, שהיה נטוש במשך זמן רב מאוד. הוא ניצב גבוה, גבו לבית קברות והוא משקיף על הכפר, לרגליו מטע זיתים. האדריכלים מגדירים זאת "היופי שם הוא דתי, על טבעי".

הטבע צמח בתוך המבנה, חומק בין האבנים ואז הפך למעטה צמחי המגן מפני שחיקה וקריסה. עץ תאנה ניצב בחזית. האדריכלים בחרו לשמור על החלק הישן ולהחליף את החלק ההרוס במבנה נחושת. "העבר והמודרנה מחבקים זה את זה, עם כבוד, לעבר, למורשת הקורסיקנית. החלק החדש מיישר קו עם המסה המקורית, משחזר את הצללית של הבניין הקיים", אומרים האדריכלים.
המשרביות שלו מכוונות את האור פנימה, האור נלכד ומתפזר כאילו עבר דרך חלון הויטראז' של כנסייה. כך הנחושת הופכת את המקום לחוויה.

SINTE-LUCIE-DE-TALLANO, צרפת
אדריכלים: Amelia Tavella Architectes
שטח: 1000 מ"ר
שָׁנָה: 2021
צילומים: Thibaut Dini

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית Made in Italy
+כתבות מומלצות
בית חולית, חצוב בתוך דיונה
אדריכלות
בית חולית, חצוב בתוך דיונה
  ניתן לדמות את הבית המנותק הזה למערכת עצבים אוטונומית, המתקיימת באופן עצמאי בייצור
בית ספר בדנמרק, מעוצב כעיירה ויקינגית
אדריכלות
בית ספר בדנמרק, מעוצב כעיירה ויקינגית
  משרד האדריכלים Nykøbing Falster התייחס בתכנון שלו, לנוף המגדיר את האזור, אופקי ברובו
בית מודולרי טרומי, אבל מעוצב ומשתלב בטבע
אדריכלות
בית מודולרי טרומי, אבל מעוצב ומשתלב בטבע
  העיצוב שלו בנוי כאינטראקציה בין צורות, נפחים וצבעים ולמרות שבתים טרומים לרוב מקנים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.