המיצב הציבורי Paysage de Pain נבנה מ-780 בגטים שנזרקו (leftover), שעוצבו על ידי סטודיו MERO בשיתוף עמותת Pain de L’Espoir ממונפלייה. הביתן, הממוקם בחצר שטופת שמש במלון Hôtel de Lunas במהלך פסטיבל אדריכלות במונפלייה 2025, בוחן את הפוטנציאל של בזבוז מזון ובמיוחד לחם עודף, כחומר מרחבי וחושי.

על פי מחקר משנת 2018 של ADEME (הסוכנות הצרפתית לניהול הסביבה ואנרגיה), 11% מהלחם ממאפיות בצרפת, לא נמכר, מתוכם 15% נתרם, 25% משמש כמזון לבעלי חיים ו-60% מושמד. המיצב הופך את הפסולת הזו לחוויה אדריכלית ומזמין את המבקרים להרהר בנושאים של זללנות ועודף. המבנה הוא דיאלוג בין פינוק לדחיפות של אחריות סביבתית. המבקרים מוזמנים לנוע בין קירות ריחניים של בצק שנסדקו והתיישנו בחום הקיץ ולהרהר בבזבוז מזון כסוגיה תרבותית, דרך עודף עירוני שהפך למונומנט חושי וזמני.

מעצבים ראשיים: Megan Dang, Rose Zhang
צלם: Paul Kozlowski | photoarchitecture.co

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
מבנים מדפי נייר לבנים, מזמינים עוברים ושבים להתבטא
השראה
מבנים מדפי נייר לבנים, מזמינים עוברים ושבים להתבטא
קבוצת Luzinterruptus היא קבוצת אמנות אנונימית, המבצעת התערבויות עירוניות במרחבים ציבוריים, כשהם משתמשים באור
הבית שלי: שחר שרייבר, הצייר ממשגב עם
השראה
הבית שלי: שחר שרייבר, הצייר ממשגב עם
    הוא מספר כי הוא שואב השראה מסיטואציות יומיומיות: “אני מצייר כמו ילד.
Laurie Shapiro עוטפת אתכם מרחבים פסיכדליים דמויי רחם
השראה
Laurie Shapiro עוטפת אתכם מרחבים פסיכדליים דמויי רחם
"אני יוצרת מיצבים מקיפים ומעוררים חזותית, לצד יצירות בודדות המשמשות כהגדלה של עולמי הפנימי.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.