המיצב הציבורי Paysage de Pain נבנה מ-780 בגטים שנזרקו (leftover), שעוצבו על ידי סטודיו MERO בשיתוף עמותת Pain de L’Espoir ממונפלייה. הביתן, הממוקם בחצר שטופת שמש במלון Hôtel de Lunas במהלך פסטיבל אדריכלות במונפלייה 2025, בוחן את הפוטנציאל של בזבוז מזון ובמיוחד לחם עודף, כחומר מרחבי וחושי.

על פי מחקר משנת 2018 של ADEME (הסוכנות הצרפתית לניהול הסביבה ואנרגיה), 11% מהלחם ממאפיות בצרפת, לא נמכר, מתוכם 15% נתרם, 25% משמש כמזון לבעלי חיים ו-60% מושמד. המיצב הופך את הפסולת הזו לחוויה אדריכלית ומזמין את המבקרים להרהר בנושאים של זללנות ועודף. המבנה הוא דיאלוג בין פינוק לדחיפות של אחריות סביבתית. המבקרים מוזמנים לנוע בין קירות ריחניים של בצק שנסדקו והתיישנו בחום הקיץ ולהרהר בבזבוז מזון כסוגיה תרבותית, דרך עודף עירוני שהפך למונומנט חושי וזמני.

מעצבים ראשיים: Megan Dang, Rose Zhang
צלם: Paul Kozlowski | photoarchitecture.co

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
נפטר Renato Casaro – המאסטר האיטלקי שמאחורי כרזות הקולנוע הגדולות
השראה
נפטר Renato Casaro – המאסטר האיטלקי שמאחורי כרזות הקולנוע הגדולות
  המעצב האמן האיטלקי המפורסם Renato Casaro נפטר בגיל 89 והותיר אחריו קריירה של
המועדון הפרטי הכי יוקרתי בלונדון: לגברים לבנים בלבד
השראה
המועדון הפרטי הכי יוקרתי בלונדון: לגברים לבנים בלבד
  כדי להתרווח בישיבה על כסא מרופד היטב, עם העיתון שלך וכוס פרחונית מחרסינה
פסטיבל "קריעת ים סוף" בדרום קוריאה
השראה
פסטיבל "קריעת ים סוף" בדרום קוריאה
השעה הפלאית שבה הים נחצה לשניים והשביל לפתע מתגלה, פעמיים עד שלוש פעמים בשנה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.