צמד האדריכלים הבלגי Gijs Van Vaerenbergh, עיצב כנסייה הניצבת בנוף כפרי, כשהיא למעשה כמעט לגמרי שקופה, כך שהמבנה המיוחד הזה גם נוכח וגם נעדר בנוף, מתמוסס בתוכו.

המבנה עשוי מ-100 שכבות של פלדה ושוקל 30 טון. פיסות הפלדה ממוקמות באופן שיוצר אשליה של שינוי צורה בהתאם למקום בו עומד הצופה. זהו פרויקט אמנותי בשם “קריאה בין השורות Reading between the lines”, אשר נוצר בעזרת כעשרה אמנים באזור Borgloon-Heers (במחוז הפלמי של לימבורג). אנו עדים כאן למשחק קווים מופשט המעצב מחדש את הנוף שמסביב. באופן זה, הכנסייה והנוף יכולים להיחשב שניהם כחלק מהיצירה – ומכאן גם הכותרת שלה, שמרמזת שכדי לקרוא בין השורות, יש לקרוא גם את השורות עצמן. במילים אחרות: הכנסייה הופכת את החוויה הסובייקטיבית של הנוף לגלויה, ולהיפך.
כך או כך, רוכבי אופניים שעברו במקרה על פניו של המבנה, פגשו חוויה ויזואלית בלתי צפויה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
שביל האופניים המוגבה מעל לונדון: SkyCycle
אדריכלות
שביל האופניים המוגבה מעל לונדון: SkyCycle
לפני מספר שנים הכריזה לונדון על “מצב חירום לרכיבה על אופניים”, בעקבות ריבוי תאונות
כיצד יראה שיקום יישובי העוטף? / האדריכלים בני פרי וטלי דראל
אדריכלות
כיצד יראה שיקום יישובי העוטף? / האדריכלים בני פרי וטלי דראל
  מאז הקמתה, נאלצה מדינת ישראל ליישב מחדש כמות גדולה של תושבים שפונו מבתיהם
מלון ברוטליסטי במקסיקו
אדריכלות
מלון ברוטליסטי במקסיקו
                         

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*