בית המגורים בנוי בשטח של 650 מ"ר, על נחלה בת 8 דונם.  בעלי הבית הינם זוג אנשי עסקים, שילדיהם הבוגרים אינם גרים איתם. בביתם החדש הממוקם בהרי ירושלים, עם נוף פסטורלי עוצר נשימה. האדריכלים דן והילה ישראלביץ' התבקשו לתכנן בית שרובו מוקדש לחוויית האירוח, שהינה חלק מהשגרה היומיומית של בני הבית.

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (1)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (2)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (3)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (4)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (5)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (8)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (6)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (7)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (9)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (10)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (11)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (12)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (13)

 

הבית ממוקם על צלע הר , והוא נסתר מהעוברים ושבים. למעשה כל הבית פתוח למעשה לנוף הררי.  "הבית במהותו מודרני. אולם יש בו גם אלמנטים מובהקים המקנים לו סגנון מאוד שורשי, ארצי-ישראלי", מסבירה הילה ישראלביץ'. "שילוב שיצרנו על ידי ארכיטקטורה מודרנית ובליווי אבן גרניט בהירה, מוטיב שחוזר על עצמו בזכות עמודים הממוקמים בתוך המבנה ומחוצה לו".
הכניסה לבית מפגישה אותנו  עם סלון רחב ידיים,  בו משולבות ספות עור,  עם ריהוט היוצר מעגל לטובת תקשורת איכותית בין האורחים. כאמור, בית מאוד מארח.
באותה קומה נמצאים שירותי אורחים מאוד מעניינים, עבורם תוכנן כיור כפול עשוי אבן ענקית שנחצבה בשני גבהים – לילדים ולבוגרים.  כמו גם שתי אסלות , גם הן לבוגרים ולקטנים. שני האלמנטים הללו עוצבו על ידי משרד ישראלביץ אדריכלים, במיוחד עבור פרוייקט זה. מאזור מבואת הבית,  יש ירידה לקומת המרתף הכוללת סוויטות לאורחים,  מיני סלון ושירותים.

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (14)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (15)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (16)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (17)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (18)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (19)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (20)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (21)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (22)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (23)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (24)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (25)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (26)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (27)
מימין לסלון מיקמנו את חלל אוכל המוגדר על ידי ויטרינות וביניהן חוצץ קמין ללא ארובה. חלל האוכל כולל שולחן המאכלס 24 איש, המורכב מגזע עץ חצוי  שהגיע ארצה מדרום אמריקה, באורך 5,5 מטר , השוקל בקירוב בין 5.5 ל-6 טון. על הפלטה הייחודית הנחנו זכוכית בעלת 6 מטר אורך. את פרמטר המשקל כמובן לקחנו בחשבון ביחד עם הקונסטרוקטור. מעל השולחן מיקמנו 3 נברשות ענק עשויות פליז, מכניסות צבע ואלגנטיות לחלל, ומשתלבות נהדר עם גוון האבן השולט בבית.
נעבור לחלל המטבח, הכולל אי גדול במרכזו בו שולבה פלטת ענק עשויה אבן אוניקס ירוקה שהגיעה ארצה מהמזרח ומהווה נקודת צבע מרהיבה וטבעית. החזיתות של המטבח  דומיננטיות בזכות חיפוי מתכתי בגוון ברונזה. בעלת הבית בשלנית, אחת  מבקשותיה היו אי בעל שני מפלסים לטובת עבודת נוחה,  כמו גם מטבח משני.
חלל החוץ גם הוא דומיננטי בנחלה ומוקדש ברובו לחוויית האירוח. החלל  כולל  בריכת שחייה, שכשוכית, שירותים, מלתחות, סאונה וכמובן אזור ישיבה ואירוח. הבריכה אינה סטנדרטית מאחר והיא בולטת מהקרקע, כאשר את ארבע צלעותיה מקיף סוג של מפל (עיצובי ובטיחותי כאחד). סביב הבריכה נבחר חיפוי של אבן ציפחה שחורה ומחוספסת, גם כאן עלה נושא הבטיחות.  הבריכה עצמה מחופה פסיפס בגוון טורקיז עדין. לצידה מוקמה בריכת שכשוך רדודה עם פסלי מים מאוסף הפרטי של בעלי הבית.
פרגולת ענק מתנשאת לכל רום המבנה ומלווה אותו בעזרת עמודי ברזל עגולים דקיקים.
בקומה העליונה ממוקם חדר המאסטר של בני הזוג. הכניסה אליו מפגישה אותנו עם גב המיטה, העשוי עץ מולבן, אלמנט נגרות שמשולבת בו  תאורה. המיטה פונה אל הנוף המרהיב המשתרע מבעד לחלון הענק. רצפת החדר מרוצפת פרקט תלת שכבתי שחודר למעשה לחדר הרחצה. חדר זה חופה באבן גרניט שחורה, בחיפוי אריחים בגוון חלודה במקלחון ובאסלה. הכיור הלא שגרתי, פרי תכנון של "ישראלביץ אדריכלים", עוצב  בצורה של יהלום, באורך של 3,5 מטר עשוי קוריאן. מקלחת  הורים כוללת גם יציאה למרפסת פרטית ובה ממוקמת תחת כיפת השמיים אמבטיה פרי סטנדינג. חדר ארונות גדול מאוד ממוקם בצמוד לחדר הרחצה.

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (28)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (29)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (30)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (31)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (32)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (33)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (34)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (35)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (36)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (37)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (38)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (39)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (40)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (41)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (42)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (43)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (44)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (45)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (46)

 

ישראלביץ אדריכלים- צילום עודד סמדר (47)