בית מגורים שמוקם על מגרש פינתי, באופן שיחבוק את הגינה בין שתי זרועותיו, זיכה את מתכנניו ברוידס אדריכלים, באות העיצוב הישראלי 2018

במפלס הקרקע תוכננו חדר ההורים המוצנע על ידי קיר בטון חשוף ואזור המגורים הפתוח לנוף הגינה. במפלס המרתף גרים שני אחים מתבגרים בפרטיות, עם חצר משותפת וחדר עבודה הפונה לחצר נפרדת.
ספריה מברזל מוצבת בחלל המרכזי, על רקע קיר בטון ומצניעה מאחוריה את גרם המדרגות למרתף. בגב הספרייה מתוחה רשת ברזל המאפשרת מבטים לחלל המדרגות. קיר הבטון מלווה לכל אורכו בסקיילייט, המכניס אור טבעי והצללות משתנות. חשיבות רבה ניתנה בתכנון הבית למבטים ולרמות החשיפה בין פנים לחוץ באמצעות פתחים בגבהים שונים.

 

sg9

 

sg16

 

sg4

 

sg5

 

sg12

 

sg6

 

sg10

 

sg19

 

sg21

 

sg8

 

sg24

 

sg17

 

sg15

 

sg13

 

sg27

 

sg2

 

סטודיו 3322- ברוידס אדריכלים
האדריכלים הילה ורן ברוידס
פיקוח וביצוע: א.ר.ד עד הנדסה
קונסטרוקציה: אילה חן
מסגרות: מסגריית נאמן
טיח חוץ: דקוליין
משטח מטבח: פרביטל
בטון מוחלק: אבן גן
צילום: עמית גרון

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
מנזר Saint François בתכנון Amelia Tavella Architectes
אדריכלות
מנזר Saint François בתכנון Amelia Tavella Architectes
הטבע צמח בתוך המבנה, חומק בין האבנים ואז הפך למעטה צמחי המגן מפני שחיקה
שביל האופניים המוגבה מעל לונדון: SkyCycle
אדריכלות
שביל האופניים המוגבה מעל לונדון: SkyCycle
לפני מספר שנים הכריזה לונדון על “מצב חירום לרכיבה על אופניים”, בעקבות ריבוי תאונות
כיצד יראה שיקום יישובי העוטף? / האדריכלים בני פרי וטלי דראל
אדריכלות
כיצד יראה שיקום יישובי העוטף? / האדריכלים בני פרי וטלי דראל
  מאז הקמתה, נאלצה מדינת ישראל ליישב מחדש כמות גדולה של תושבים שפונו מבתיהם

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*