שביל ארוך של אבני בזלת, מוביל את הנכנסים לעבר דלת הכניסה, מצדו הדרומי של המגרש לקצהו הצפוני. ההחלטה למקם את הבית בקצהו הצפוני של מגרש, נבעה משתי סיבות: הראשונה, מאחר והדיירים, משפחה בת חמש נפשות, רצו חצר עם הפנייה דרומית בכדי למקם בריכת שחייה בדרום. הסיבה השנייה, כדי ליהנות מהקרבה לים. מאחר וקצהו הצפוני של המגרש קרוב יותר לים, כך ייחשף נוף הים מן החדרים בקומה הראשונה.

 

 

SHOOLMAN_HOUSE_003

המרחק הגדול של הבית מהרחוב, השפיע על הצורניות האדריכלית ואפשר את ההחלטה האדריכלית, לתכנן את הדופן הדרומית של הקובייה העליונה, הפונה לגינה הקדמית, אטומה ללא חלונות כדי שתהווה ניגוד, לפתיחות המלאה שביקשנו ליצור בקומת הקרקע. בנוסף, כדי למנוע אפקט חממה בחלל חדר המדרגות.

 

SHOOLMAN_HOUSE_004

תכנון הבית מבחינה קונסטרוקטיבית, היה מאתגר במיוחד, מאחר וכל הקובייה העליונה מתפקדת כמו גשר תלוי על-ידי קורות מהגג. כך נתקבלו מפתחים מאוד גדולים משני צדדיו של המבנה בקומת הקרקע ונוצרה אשליה של מגרש גדול, משום שהבית לא חוסם את הנראות של המגרש מקצה לקצה.

 

SHOOLMAN_HOUSE_005

קשר פנים חוץ הינו מאפיין ארכיטקטוני נפוץ מאוד באדריכלות המודרנית. נראה שבתכנון הבית הזה נעשה מיצוי של תחושת המשכיות פנים חוץ וטשטוש הגבולות. למשל, השימוש בעץ כמרכיב לתקרה, המשיך הן בפרגולה והן בחלל של קומת הקרקע. קורות העץ בתקרה ממשיכות החוצה לתוך הפרגולה. בחירת הריצוף כחומר אחיד גם לפנים וגם לחוץ וכמובן קיר הבטון שממשיך החוצה ומשמש דופן לסלון החיצוני ולסלון הפנימי, שם תוכננה ספרייה ממתכת. כל אלו מעצמים את החוויה של פתיחות וחופשיות ומחזקים את הקשר עם החצר.

 

SHOOLMAN_HOUSE_008

 

בתוך החלל של קומת הקרקע, תוכננה קובייה שבתוכה תוכננו המזווה וחדר שירות עם יציאה החוצה וכן שרותי אורחים. המבנה חופה בעץ סידר בגמר טבעי, אשר מחזק את התחושה של מבנה עצמאי. מדרגות מתכת מובילות לקומה העליונה, לחדרי השינה, אשר מוארים באור צפוני ומהווים מפל אור בצדו הפנימי. הקיר האטום מדרום, משמש כרפלקטור ומרכך את פיזור האור מבפנים.
SHOOLMAN_HOUSE_006

 

קומת המרתף משמשת כאזור בילוי פנימי, שם תוכננו חדר משפחה וחדר קולנוע. התכנון הארכיטקטוני של הבית אפשר חלוקת הפונקציות בחצר. החצר האחורית משמשת כאזור המשחקים של הילדים, שם הותקנה טרמפולינה. החצר הקדמית משמשת לאירוח, שם נמצאת בריכת השחייה ומטבחון חיצוני מאובזר. קיים קשר עין לשתי החצרות. בריכת השחייה חופתה באבן בזלת. שימוש בחומרים עזים כמו צפחה, בזלת, עץ ומתכת שחורה, תוך שימוש בפשטות צורנית יוצרים דרמטיות ומאידך חמימות.

 

SHOOLMAN_HOUSE_013

 

SHOOLMAN_HOUSE_010

 

SHOOLMAN_HOUSE_034

 

SHOOLMAN_HOUSE_014

 

SHOOLMAN_HOUSE_015

 

SHOOLMAN_HOUSE_022

 

SHOOLMAN_HOUSE_019

 

SHOOLMAN_HOUSE_024

 

SHOOLMAN_HOUSE_023

 

SHOOLMAN_HOUSE_045

 

SHOOLMAN_HOUSE_029

 

SHOOLMAN_HOUSE_025

 

SHOOLMAN_HOUSE_031

 

SHOOLMAN_HOUSE_030

 

SHOOLMAN_HOUSE_033

 

SHOOLMAN_HOUSE_040

 

SHOOLMAN_HOUSE_044

 

SHOOLMAN_HOUSE_036

 

SHOOLMAN_HOUSE_042

 

ורד בלטמן כהן אדריכלות עיצוב.
גודל מגרש : 1200 מ"ר
גודל הבית : 450 מ"ר
תכנון נוף: איתמר עיצוב בנוף.
מהנדס קונסטרוקציה: שמואל פנט.
פיקוח: יהודה זימבריס

shoolman-house_260615_16-800x1146

 

shoolman-house_260615_17-800x534