קתדרלות ומקדשים היו גורדי השחקים של זמנם. המבנה שתוכנן על ידי מעצבים מובילים, נועד לעורר רגשות חזקים של פליאה ויראת כבוד, מבני דת היו המוקדים האדריכליים של תכנון עיר מסורתית.

מבנה תפילה באל סלבדור
אבל איך הסיפור השתנה למקומות חדשים שנבנו כפולחן? מבחר של המקומות הדתיים עתירי הדמיון ביותר שנוצרו בשלוש השנים האחרונות, יוצג השבוע בפסטיבל אדריכלות מהעולם בסינגפור. בפסטיבל, האירוע הגדול בעולם מסוגו, משתתפים 2,200 אדריכלים מ-60 מדינות ומציגים עיצוב מצטיין ב-31 קטגוריות שונות, כמו ספורט, שימוש בצבע בבניינים, מושגים עתידניים, ספורט ודת. “האיכות של האדריכלות היא גבוהה תמיד בקטגורית הדת, שלדעתי נובע מכך שקהילות וארגונים דתיים לעתים קרובות הם מזמיני פרויקטים אלה”, חיווה את דעתו פול פינץ’, מנהל הפסטיבל. “בגלל זה, הבניינים הם במובן מסוים, מעל הפונקציונלי, בדרך כלל הם מחפשים משהו שעוסק ברוח, עם אלמנטים של יופי ורוגע והשתקפות, וזה דבר נפלא עבור אדריכלים”. השנה, תשעה בניינים מכל רחבי העולם כבר מועמדים בפסטיבל בקטגוריית הדת. הבניינים בוחנים מודרניות וטבע.

EMC אדריכלים ביקושו ליצור מקום פשוט אשר אינו מתחרה באל ובטבע, באל סלבדור

הירושי נאקמורה מדמה את שתי הספירלות המתאחדות לזוג המתחבט ונע זה סביב זו, עד אשר הם מתאחדים בברית הנישואין. במבנה הכנסייה, שביל לחתן המגיע מצד אחד שלו לכלה המגיעה בשביל אחר, לדרך העולה לראש המבנה, שם מתאחד הזוג תחת השגחת האל

הפקולטה ללימודי האיסלם בקאטר, מנג’רה איווס אדריכלים

כנסייה בסיאול

פנים הכנסייה בסיאול, מתחבר ליערות שמסביב

מבנה דת קתולית בסינגפור

חזית הכנסה בסינגפור מחופה בסריגי אלומיניום המדמים קלידי עוגב בכנסייה

כנסייה בג’קרטה אינדונזיה, עיצוב הפנים מעץ, הניחן גם בתכונות אקוסטיות

בית תפילה לנזירים בודהיסטים בסינגפור

מקדש בודהיסטי בסין, בשם הירח הצף

העיצוב של מקדש “הירח הצף”, בהשראת הזן, של הפחתת ערך העצמי

פגודה לתפילה בוייטנאם

הפגודה בהשראת בודהה היושב והוגה