תכנון הקמפוס הצפוני של אוניברסיטת בן גוריון, בתכנון חיוטין אדריכלים, בא בעקבות זכייה בתחרות אדריכלית משנת 2013. התכנון בא להכפיל את שטח האוניברסיטה, על ידי תוספת מבנית של 200,000 מ”ר, באתר הממוקם מצפון לקמפוס הקיים, מעבר לפסי הרכבת.

 

 

20

מבט מחצרות מבני מחקר לפורום

19

מבט אל רחבת מרכז הכנסים

18

הפורום – מבט למבני כיתות

21

מבט לחצרות מבני מחקר

22

מבט למיבני הכיתות מכיוון הפארק

16

מבט אל הפורום מכיוון קמפוס מרקוס

17

הפורום – מבט אל החצרות

 

התכנון נותן מענה לחיזוק הזיקה בין הקמפוס החדש וסביבתו האורבנית מחד, וחיבורו לקמפוס מרכוס הקיים לכדי יחידה אוניברסיטאית אחת מאידך. בלב תכנית הקמפוס, המושתתת על הגריד העירוני, ממוקם ה”פורום”, הממשיך את הרחוב העירוני של שכונת המגורים מצפון, ומקשר אותה דרך הקמפוס החדש, לקיים. על ה”פורום”, המלווה בפעילויות לאוכלוסיית העיר והקמפוס כאחד, נסמכים שני המתחמים העיקריים של הקמפוס הצפוני: המתחם העירוני והמתחם האקדמי.
המתחם העירוני, (מחוץ לגדר האוניברסיטה), מכיל מגורי סגל ומעונות סטודנטים, גובל בשכונת רמות ומתמזג עם רקמתה. בלב מתחם זה, ככר עירונית המוגדרת בהיקפה על ידי פעילויות מסחר ותרבות, ומהווה תחילתו של ה”פורום” האוניברסיטאי. המתחם האקדמי מצוי בסמיכות לקמפוס הקיים, ומכיל מבני כיתות ומעבדות ופעילויות רווחה ופנאי. בקצהו הדרומי של המתחם, ממוקמת ככר פנים אוניברסיטאית הנפתחת למרכז כנסים, ומתווכת בין שני הקמפוסים על ידי מעבר עילי ותת קרקעי.
פרישת המבנים על ייעודם ומגוון ומדרג חללי החוץ המעוצבים על ידם, יבטיחו פעילות סטודנטיאלית אקדמית אינטנסיבית במרבית שעות היממה. הפרישה הקומפקטית, המותאמת לתנאי האקלים המקומי, מייצרת מעברים מקורים בין המבנים, וחצרות פנימיות מוגנות ובהם אזורי שהיה מוצללים. ליצירת קמפוס מזמין וידידותי תורמת הוצאת הרכב הממונע מהאזור המבונה ופיתוח מערכת נרחבת של מעברי הולכי רגל ונתיבי אופנים רכב שרות וחרום.

 

01

קמפוס מאוחד – מצב קיים

02

05

הקמפוס הצפוני – מבט מקמפוס מרקוס

06

הקמפוס הצפוני – מבט משכונת רמות

04

07

11

PowerPoint Presentation

 

 

PowerPoint Presentation

 

 

PowerPoint Presentation

 

PowerPoint Presentation

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
מוזיאון בית גורקי Gorky house-museum
אדריכלות
מוזיאון בית גורקי Gorky house-museum
הבעלים הראשון של הבית, איש העסקים סטפאן ריבושינסקי, היה דמות בולטת בעיר. את העיצוב
מנזר Saint François בתכנון Amelia Tavella Architectes
אדריכלות
מנזר Saint François בתכנון Amelia Tavella Architectes
הטבע צמח בתוך המבנה, חומק בין האבנים ואז הפך למעטה צמחי המגן מפני שחיקה
שביל האופניים המוגבה מעל לונדון: SkyCycle
אדריכלות
שביל האופניים המוגבה מעל לונדון: SkyCycle
לפני מספר שנים הכריזה לונדון על “מצב חירום לרכיבה על אופניים”, בעקבות ריבוי תאונות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*