מבנה הבניין הוא מבנה מבודד עשוי בטון צבעוני יצוק, עם גימור חול במראה אופייני המזכיר תצורות סלע במדבר הערבי, תוך שימת דגש על שכבות הבטון הצבעוני ורוד-אדום המתייחס לפלמינגו. זהו בניין חי המשתמש במערכת צמחים חיה המחוברים למעטפת.

 

הרעיון המרכזי בתכנון, הוא לחבר את מרכז המבקרים עם אופי השמורה בכל רמות הפרויקט. באמצעות חומר וצורה, המבנה מחקה ומחבר באופן אורגני את מראהו עם סביבת השמורה. זה נראה ישן מאוד ובו בזמן, עכשווי או אפילו עתידני. הבניין תוכנן כמרכז מבקרים המכיל אלמנטים של מוזיאון קטן עם דגש על קינון עופות פלמינגו.

 

 

 

הסדר המרחבי של הבניין מבוסס על קומפוזיציה שזורה בצורת O ו- S עם תכנית קומה עגולה, שמובילה באופן טבעי את המבקרים דרך קפליו ופותחת בהדרגה את נקודות השיא האישיות של תוכנית הבניין ואת האינטראקציה שלו עם השמורה. הבניין במכוון לא עובד עם תכניות קומה דו ממדיות. למעשה, מדובר יותר בתצוגה של עולם טבע תלת ממדי והאלגנטיות הטבעית שלו. סידור העקומות הדינמי והעיצוב הרציף מאפשרים תנועה ללא מחסום סביב הבניין.
מבט מרחוק בזמן ההגעה לבניין נותן למבקרים אפשרות לחקור את האובייקט, שלמרות אופיו האיקוני נראה כאילו הוא מתמזג עם השטח. הבניין עובד עם דמיונו של המתבונן תוך שימוש ברמזים לתופעות טבע שהיינו רגילים לקרוא מאז ילדותנו (כמו דימויים בעננים).

Studio petrjanda/brainwork
Author Petr Janda
Team members Anna Podroužková, Kateřina Tšponová, Tomáš Pevný
Project location The Al Wathba Wetland Reserve, Abu Dhabi
Project year 2020

Visualization Mykhaylo Slyusar | SDAR. | www.sdar.cz