מוטמע על צלע הר הצופה אל הכנרת, תוכנן ריזורט יוקרתי המיועד לזוגות המבקשים להתנתק מלחצי היומיום ולחוות חווית אירוח יוקרתית בטבע.

 

כבר שנכנסים לחנייה של הריזורט, אפשר בקלות לטעות ולחשוב שהגענו לאמצע שום מקום, להר שאין בו או מסביבו בר מלבד טבע פראי. זו בדיוק הייתה הכוונה של מתכנן המקום.
זהו פרויקט של 20 סוויטות פזורות על צלע הר, הנטמעות בנוף ומספקות מקסימום פרטיות וממבט על קשה להבחין שמדובר במתחם תיירות. הן ממוקמות בטרסות אחת מעל השנייה, בהפניה שונה, בכדי למקסם את כיווני השמש והאוויר ולאפשר לכל אחת מהסוויטות להנות מהנוף עוצר הנשימה. בכדי להשיג את התחושה שנמצאים בלב הטבע ולא בריזורט, שיחזר האדריכל את הטבע על גגות הסוויטות והמבנה המרכזי, בהתמזגות מושלמת עם תנאי המקום ולמעשה לא ניתן כמעט לראות את המבנים ממבט על, אלא רק ירוק ועוד קצת ירוק.

 

 

בריזורט תוכנן מבנה מרכזי ובו חדר אוכל, קבלה ולובי, בריכת שחייה גדולה וספא הממוקם מתחת למבנה ובו חדרי טיפולים, סאונות ובריכות טיפוליות. גם את המבנה המרכזי תכנן האדריכל בהמשכיות לקרקע ולתנאי השטח. החומרים בהם הוא השתמש טבעיים וכוללים אבן מקומית ועץ טבעי. המבנים חופו באבן בזלת מקומית, החוזרת על עצמה גם בריצוף החצר. בכדי ליצור הטמעה מקסימלית בהר ומינימום פגיעה בטבע, כל גגות המבנים הינם גגות ירוקים ובהם צמחיה מקומית אותה ניתן למצוא באזור. הסוויטות מסווגות לשלושה סוגים- סוויטה קטנה ובסיסית יותר הכוללת חדר שינה, מקלחת וג'קוזי, סוויטה בינונית הכוללת גם מטבחון ופינת ישיבה וסוויטה מפוארת שבתוכה גם סאונה פרטית וסלון מרווח. בן דוד עשה שימוש רב בחלונות גדולים הפונים לנוף, כאשר חדרי השינה ופינות הישיבה מוקמו בהתאמה כך שייהנו מהנוף הפראי, בעוד שחללים כמו חדר הרחצה והמטבחון תוכננו בחלק הקבור בתוך ההר. בכל סוויטה ישנה בחצר בריכה פרטית עגולה ובור אש למדורה. הסוויטות כולן מבודדות ומוקפות טבע. גם השבילים והמעברים תוכננו במינימום התערבות ובהמשכיות לקו הטבעי של ההר.
בפרויקט ניתן דגש רב לפיתוח ולאדריכלות הנוף, תוך הקפדה על בחירת הצמחייה והסלעים בכדי ליצור סינרגיה עם הטבע ולהעניק לשוהים במתחם תחושה שהם הולכים באמצע שום מקום, על איזה הר מבודד וזו בדיוק התחושה שמקבלים בריזורט אדמה.

תכנון: אדריכל ינון בן דוד

קראו גם:
אדריכל ינון בן דןד מתחבר לטבע

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
המתחם בשבדיה בו הדיירים גרים בנוף: 79&PARK שתכנן BIG
אדריכלות ישראלית
המתחם בשבדיה בו הדיירים גרים בנוף: 79&PARK שתכנן BIG
הקונספט העיצובי סובב סביב יצירת "נוף ראוי למגורים", עם בתי מגורים מדורגים הממזגים את
הביתן הספרדי בונה נוף של אוקיינוס ושמש, בתערוכת אקספו 2025 באוסקה
אדריכלות ישראלית
הביתן הספרדי בונה נוף של אוקיינוס ושמש, בתערוכת אקספו 2025 באוסקה
  Expo 2025 Osaka, אשר נפרס על אי מלאכותי במפרץ אוסקה, תופס שטח של
משרדי יצרנית צינורות, עוצבו כמו ערימה של צינורות
אדריכלות ישראלית
משרדי יצרנית צינורות, עוצבו כמו ערימה של צינורות
  שלושת הפונקציות העיקריות של המבנה – מחסן, בית מלאכה ומשרדים – באים לידי

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.