שלשום נחנך פרויקט עֶמֶק Valley שתכננו MVRDV באמסטרדם. מאות מעצבים, מהנדסים, קבלנים, יועצים וכמובן הלקוחות, שקדו במשך 4 שנים, על הצורה המורכבת עצומת הממדים, בעזרת כלים דיגיטליים מותאמים אישית.

 

 

פרויקט Valley הוא ניסיון להחזיר ממד ירוק ואנושי לסביבת המשרדים חומרי הסבר והמכניים שבאזור Zuidas באמסטרדם. זהו בניין עם הרבה פרצופים; בתוך מעטפת זכוכית, הבניין מתגלה במראה טבעי ומזמין, כאילו נחשף גוש סלעים מאבן טבעית ומעטה ירק.
מרפסות המתחם בן שלושת המגדלים מציעים נופים עוצרי נשימה של העיר. ייעודו עירוב שימושים – תערובת של דיירים, עובדים ומבקרים: מעל החניון התת-קרקעי בן שלוש הקומות, משרדים תופסים את שבע הקומות התחתונות, כאשר דירות ממוקמות בקומה השמינית ומעלה. חלק גדול מהבניין פתוח לציבור. כל השטחים הציבוריים של הבניין הם חלק מאותה תצורה כאילו גיאולוגית.
מאות מעצבים, מהנדסים, קבלנים, יועצים וכמובן הלקוחות, שקדו על הצורה המורכבת עצומת הממדים, בעזרת כלים דיגיטליים מותאמים אישית. למעלה מ-40,000 אריחי אבן בגדלים שונים מעטרים את הבניין והחזיתות. לכל אחת מ-198 הדירות יש תכנית קומה ייחודית, המתאפשרת בזכות עיצוב הפנים של Heyligers Architects.
אדריכל הנוף Piet Oudolf פיתח מטריצה ​​לבחירת הצמחים הנכונים לכל מיקום בבניין, תוך התחשבות בגורמים כמו רוח, אור שמש, טמפרטורה ותחזוקה. יותר מ-271 עצים ושיחים צעירים וכ-13,500 צמחים קטנים יותר תופסים את אדניות האבן הטבעית, המייצגים 220 מיני צמחים שונים. בשנים הקרובות, הבניין יבשיל למראה השופע שהיה חזון המעצבים. המגוון הביולוגי של נוף זה נתמך בציפורים ועטלפים וכן דבורים וחרקים.
בניית הקומפלקס ארכה ארבע שנים וטקס הפתיחה נערך ביום שישי 28.10.22. בעלי הבניין RJB Group of Companies והיזם Edge, הרימו כוסית ויש אכן מה לחגוג, התפוסה בקומפלקס מלאה.

מגדלי Ossip van Duivenbode · Valley
אדריכל: MVRDV
Architect: MVRDV
Principal in charge: Winy Maas
Partner: Jeroen Zuidgeest Director: Gideon Maasland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
יפן השקיעה מיליארדי דולרים בשדה תעופה צף – אבל הוא שוקע בים
אדריכלות
יפן השקיעה מיליארדי דולרים בשדה תעופה צף – אבל הוא שוקע בים
זהו אחד מנמלי התעופה הייחודיים בעולם, שנפתח ב-4 בספטמבר 1994, בתכנונו של אדריכל העל
מוזיאון בית גורקי Gorky house-museum
אדריכלות
מוזיאון בית גורקי Gorky house-museum
הבעלים הראשון של הבית, איש העסקים סטפאן ריבושינסקי, היה דמות בולטת בעיר. את העיצוב
מנזר Saint François בתכנון Amelia Tavella Architectes
אדריכלות
מנזר Saint François בתכנון Amelia Tavella Architectes
הטבע צמח בתוך המבנה, חומק בין האבנים ואז הפך למעטה צמחי המגן מפני שחיקה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*