כש- Oliver Percovich, האוסטרלי הניח את הסקייטבורד שלו ברחובות קאבול, הוא מצא עצמו מיד מוקף בהמון ילדים סקרנים, כולם רצו ללמוד כיצד לרכב ולתמרן את המכשיר בדיוק כמוהו. בעקבות אותו יום גורלי בשנת 2007, הקים פרקוביץ' את Skateistan, עמותה המוקדשת להשראה, חינוך והעצמת ילדים באמצעות ספורט הסקייטבורד. 45% מהתלמידים שלו הן נשים. באפגניסטן אסור לנשים לרכוב על אופניים והסקייטבורד הפך במהרה לספורט מספר אחת בקרב הנשים במדינה. 

הארגון, שגדל מאז לארגון לאומי בינלאומי עטור פרסים, משך את תשומת לבה של הצלמת הלונדונית Jessica Fulford-Dobson, אשר צילמה בקאבול את "ילדי הסקייטבורד". היא צילמה את הילדות באור טבעי ועזרה לחשוף את אישיותן באמצעות דיוקנאות פשוטים. בתמונות ניתן לראות את הביטחון הטבעי והאמונה העצמית של הנערות.
באפגניסטן אסור לנערות ונשים לרכוב על אופניים ובגדיהן מגבילים ומונעים מהן לעתים קרובות ליהנות מענפי ספורט אחרים ולכן הפך הסקייטבורד לכה פופולארי אצלן. בנוסף, רבים מהילדים שארגון סקייטיסטן מטפל בהם, מתפרנסים מעבודה ברחובות, רוכלות או קבצנות ומשחק בסקייטבורד הוא אחת ההזדמנויות הבודדות שיש להם להשתחרר ולהיות ילדים.

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
טקסטיל אפריקאי מפקקים ביצירתו של אל אנאצוי
אמנות
טקסטיל אפריקאי מפקקים ביצירתו של אל אנאצוי
  אחזור להתחלה. אל אנאצוי (El Anatsui, 1944) נולד בגאנה ואחרי למודי אמנות ופיסול
380 אלף פרחי LEGO הפכו מאגר נפט לגן אמנותי ענק
אמנות
380 אלף פרחי LEGO הפכו מאגר נפט לגן אמנותי ענק
  התערוכה LEGO Bloom Exhibition, המשתרעת על פני כ־800 מ"ר, משלבת פיסול מונומנטלי, יצירות
סוזן ובסטר וטים נובל הופכים ערימות זבל ליצירות אמנות
אמנות
סוזן ובסטר וטים נובל הופכים ערימות זבל ליצירות אמנות
  מי לא יודע לברוא צללים של ארנב או כלבלב? רק להושיט ידיים אל

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.