פסל חוצות מבטון בשם Ahuge, שנראה כמו פות נשי, מעורר סערה בברזיל. היצירה באורך 33 מטרים, בעבודת יד של האמנית Juliana Notari, שמיקמה אותה על צלע גבעה ב-Usina de Arte, פארק אמנות כפרי במדינת פרנמבוקו, צפון מזרח ברזיל.

נוטרי העלתה לפייסבוק שלה את העבודה אותה כינתה “דיווה”, ב -30 בדצמבר ופירטה כיצד בנו בעבודת יד יותר מ-20 גברים את הפסל, שאורכו 16 מטר ורוחבו 6 מטר.
עד מהרה שטפו תגובות ביקורתיות את עמוד הפייסבוק שלה. רובן טענו שאי אפשר לכנות הצגת איברי מין כאמנות, זה חסר משמעות וכל מטרת האמנית היא לעורר פרובוקציה בכדי לזכות בפרסום.
תגובות אחרות הכילו אזכורים דתיים או ביטויים של שנאת נשים: “האם זה לא מספיק לראות כל כך הרבה נשים מראות את איבריהן הצנועים, לובשות מכנסיים קצרצרים או חצאיות מיני, עכשיו אנחנו חוזים גם בנרתיק בשדה פתוח”, כתב מישהו.
העבודה עוררה גם תגובות תומכות מצד גורמים פמיניסטיים. “העבודה מציגה את אחד הפצעים הגדולים שיצרתי”, אמרה האמנית ל- CNN “זה אולי פצע קטן לאין ערוך בהשוואה לטראומות של עבדות, תעסוקה נצלנית, רצח עם וטראומות אלימות שהתרחשו בארץ”.
האמנית סיפרה שהיא הופתעה מהתגובות “למרות שאני מודעת לכך שמדובר ביצירת אמנות בעלת אימפקט, מעולם לא חשבתי שאנשים ירגישו שנאה כלפיה או שהיא תצא מפרופורציה בסדר גודל כזה ברשתות החברתיות”, אמרה.
השלטון הנכחי בברזיל ידוע ביחס המאצ’ואיסטי שלו כלפי נשים ויחס עויין לאמנים. אחד מבכירי תחום התרבות במדינה, הזהיר לפני שנה כי האזנה למוזיקת ​​רוק עלולה להוביל לשימוש בסמים, מין, הפלות ופולחן של השטן. אמנים הגיבו ויצאו לא אחת כנגד דעות חשוכות אלה ונוטרי נמנתה בין אלה אשר ביקרו את מנהיג הימין הקיצוני ג’איר בולסונארו.

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
כאשר דפי הספר זוחלים ממנו החוצה
אמנות
כאשר דפי הספר זוחלים ממנו החוצה
הספרים שהיא בוחרת, עבי כרס ובשרניים, כמו אטלסים או ספרים המתעדים תולדותיה של פיסת
כאשר מישור המלח Salar de Uyuni הופך לבמה
אמנות
כאשר מישור המלח Salar de Uyuni הופך לבמה
           
האלה הגדולה: על הפסלת טניה פרמינגר / גדעון עפרת
אמנות
האלה הגדולה: על הפסלת טניה פרמינגר / גדעון עפרת
  בתערוכה הוצג פסל נוסף של אלוהות: שוב, גוף עגול וכבד, נשען בכל היקפו

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*