הצילומים בשחור-לבן של הצלם Roger Ballen, הם בדרכם פשוטים, קלאסיים ואלגנטיים. הפורמט המרובע והקומפוזיציות שלו, מגדירים קוסמולוגיה חייזרית של אפריקנים לבנים עניים, החיים באזור הכפרי בדרום אפריקה.

בולן נולד בשנת 1950, בפרבר של העיר ניו יורק. הוא למד פסיכולוגיה באוניברסיטת קליפורניה ועבר ליוהנסבורג בשנת 1982 והחל לצלם שם את המעמד התחתון של דרום אפריקה.
בולן מצלם אנשים מתחתית החברה בחיבה אמיתית, המוסיפה רובד ממותק לאותנטיות הגולמית שלהם. "לא הסתכלתי על האנשים האלה כאל יוצאי דופן או שונים, אהבתי אותם הרבה יותר מאשר את האנשים במרכזי הקניות, שהעמידו פנים שהם חשובים וטובים יותר מכל אחד אחר", הוא אמר בראיון לעיתון.
עם זאת, אלה לא תמונות as is של מציאות יומיומית. אלה סיוטים המעוצבים היטב. התמונות מצוירות ומונפשות באופן שאולי נעשה במהלך ימי הביניים, כאשר אמנות, מחול ומוזיקה לעגו למין, למוות ולמגפה השחורה.
רבים מאלה המצולמים אצלו, מרוטים מהחיים האמיתיים, הם בעלי פנים גרוטסקיות ושיניים פגומות. הם מאכלסים בניינים סוריאליסטיים, מוזנחים, שורצים חולדות. יוצרים טקסים תיאטרליים חלומיים ואניגמטיים, נהנים מסטיות שובבות וחביבות, מפחיד פוגש סקסי, שחור פוגש לבן. האושר שלהם מלא מסתורין, טרנספורמציה והתפתחות מתמדת.

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
איפה הכלב? יצירות מופת מבגדים וכלב
אמנות
איפה הכלב? יצירות מופת מבגדים וכלב
  איפה הכלב? זהו סוג של משחק שמציעה האמנית Eliza Reinhardt. המשחזרת יצירות מופת
אייל הצפון: אומנות, רוח ומחאה 
אמנות
אייל הצפון: אומנות, רוח ומחאה 
  הקהילה הסאמית משתמשת בכל חלקי גופו של אייל הצפון: הבשר למאכל, העור והפרווה
להכנס למיטה עם Frances Featherstone
אמנות
להכנס למיטה עם Frances Featherstone
  הציירת Featherstone, שחיה ועובדת ב־Kent, בריטניה, מתמקדת ב"ארכיטקטורה הפסיכולוגית והרגשית" של המרחבים שבהם

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.