המעצב הספרדי Máximo Riera, מצא דרך להביא למודעות ולהנציח חיות הנמצאות בסכנת הכחדה: הוא מעצב אותם לכורסאות. העיצוב הפיסולי והבארוקי משהו שלו, כולל מהדורה המוגבלת של כורסאות תמנון, קרנף, פיל, צ’ייז לונג בצורת כלב ים ואפילו ספת קרפדה.
ריירה מגלה שהוא עושה זאת כניסיון לשקף וללכוד את יופיו של הטבע בכל דבר חי “הכוונה שלי היא להביא את ממלכת החיות לעולם העירוני, ליצור מודעות במשהו שכולנו מאבדים את האמפתיה אליו”.
המושבים הללו עשויים פוליאוריטן מוצק, עם שלדת מתכת פנימית. כל מושב נעשה בעבודת יד, האורכת בממוצע כ-500 שעות לעצב ולייצר כל יחידה. על מנת להפוך את העיצוב ההיפר-ריאליסטי למדויק מבחינה ביולוגית, Riera וצוותו משתמשים בתוכנות תלת-ממדיות ובטכניקות הנדסיות מתקדמות. כל מושב ומושב, מיוצר עם קוד צבע ייחודי, כך שיש רק אחד ממנו. זאת בכדי לשקף עד כמה נדירות החיות הללו באמת בטבע, שרבות מהן נכחדות ומספרן מצטמצם.
“למרבה הצער, לא להרבה אנשים ניתנת הזדמנות לחזות בחיות האלה בטבע. האוסף מביא את בעלי החיים האלה אליהם, לתוך החיים העירוניים”, מסביר המעצב.