רשת בתי קפה המתועשת Starbucks, פתחה בשבוע שעבר סניף חדש ואלגנטי – במילאנו שבצפון איטליה, בירת האספרסו העולמית.

 

41310482_1209607929178018_1613667784892350464_n

 

זה בערך כמו לנעוץ אצבע בעין חובבי הקפה האיכותי והתקשורת המקומית עסקה בשאלה, האם הרשת האמריקאית יכולה באמת לעשות שרירים על תרבות הקפה, המהווה חלק מהזהות הלאומית באיטליה?
כמי שמכירה לא רע את האיטלקים, האמת היא, שלמרות כל תרועת ההמולה סביב המותג האמריקאי המפורסם, כולל שורות ארוכות של סקרנים בתור מחוץ לסניף, זה לא סביר להערכתי, שתהיה השפעה רבה לטווח ארוך על המקומיים: האיטלקים אוהבים ללגום את האספרסו שלהם בריצה, הם לוגמים אותו עומדים ליד דלפק הבר, ספלון חרסינה קטן ועגול רוטט בידיהם, ואז הם משלמים וממהרים החוצה. לא יושבים על כורסא וגם לא על כסא. חמש דקות בסך הכול, תלוי בתורים שבשעות העומס – Grazie, cameerci! הדרך האמריקנית לצריכת קפה, אינה מתאימה לתרבות הקפה של האיטלקים.
נכון שסטרבקס השקיעה אחלה עיצוב בסניף האיטלקי שלה והעיצוב זו השפה הראשונה שמדברת ללבם של האיטלקים, אבל המקומות בהם אתם מוצאים קפה טוב במילאנו, הם לא מקומות ענקיים שנראים כמו גלריות לאמנות מודרנית. הם לא יושבים שם שעות, בטח לא בגלל שהם יכולים להשתמש ב- Wi-Fi של החנות בכדי להתחבר לאינטרנט בחינם, לעבוד או להתעדכן בנעשה ברשתות חברתיות, תוך לגימת אספרסו ולאחר מכן קפוצ’ינו, ולאחר מכן עוד אספרסו. הם שותים עד חמשה אספרסו ביום, תענוג מהיר וחזק ויש להם גם גרסה מרוכזת של אספרסו, שמסכמת את הפילוסופיה האינטנסיבית הזאת: הריסטרטו, זריקה של 15 מיליליטר של קפה טהור ודחוס.
כך שלדעתי, הסיכוי שבמילאנו ניראה איטלקיים מסתובבים עם כוסות קפה מנייר וקשית נעוצה בהם, הוא קלוש, כמו הסיכוי שהאיטלקיים יזמינו את הפיצה שלהם מפיצה-האט, לו זו הייתה מחליטה לפתוח סניף במילאנו.

 

41396070_1209608069178004_5598962540076859392_n

 

41403511_1209607955844682_309139333510594560_n

 

41457300_1209608019178009_5917001806033977344_n

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
באי הקטן הזה ביפן, אנשים חיים מעל 100. הנה איך.
חדשות
באי הקטן הזה ביפן, אנשים חיים מעל 100. הנה איך.
גבר אוקינאווי ממוצע חי 80 שנה ונשים 86 (זה בערך 6 שנים יותר מהממוצע
שלוש שותפות חדשות במשרד ישר אדריכלים
חדשות
שלוש שותפות חדשות במשרד ישר אדריכלים
  השותפות החדשות: רוני שימל, דנה לאונר, שירלי אדיב. העמיתות (אסוסייט): מיכל אורן, עדי
תלמידים יצרו הצללה סרוגה מרהיבה ובת קיימא, בספרד
חדשות
תלמידים יצרו הצללה סרוגה מרהיבה ובת קיימא, בספרד
ההצללה עשויה מבד ממוחזר והיא משתרעת על שטח של 500 מ”ר. הפרויקט נוצר לאחר שהמחלקה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*