קבוצות של נשים משבט מסאי בקניה, נעזרות בחמורים הנושאים את הציוד שלהן, עוברות מדלת לדלת, כדי לעזור לתושבי הכפרים "לראות את האור" - הן מביאות להם ציוד המספק אנרגיה סולארית מתחדשת בבתיהם.

התוכנית הושקה על ידי ארגון Green Energy Africa, במטרה נוספת, ליצור תעסוקה והכנסה לכיסן של נשים משבט המסאי, החצי נוודים, במזרח אפריקה. גרין אנרג'י אפריקה מוכרת את הציוד לנשים בהנחה, והנשים מצידן מוכרות אותו ברווח.
זו דרך לאפשר חופש כלכלי – גם לנשים, שאין להן את הזכות להחזיק ברכוש לפי חוקי שבט המסאי שלהן – וגם עבור אלו שחייהם משתנים על ידי מקור אנרגיה נקי וזול. עד כה, כ-200 נשות השבט התקינו יחידות כוח סולאריות ביותר מ-2,000 בתים.
הארגון מספק לנשים מוצרים סולאריים – אביזרי תאורה חסכונית באנרגיה, פאנלים וסוללות נטענות – ומלמד אותן כיצד להתקין את הציוד בבתים ובכפרים.
אנרגיה סולארית היא חיונית וקריטית בקניה, שם יותר ממחצית האוכלוסייה גרה באזורים מרוחקים מכדי להתחבר לרשת החשמל של המדינה.
התקנת אנרגיה סולארית פירושה, שאנשי הכפרים כבר לא צריכים להבעיר עצי הסקה או נפט, כדי להאיר את בתיהם וילדים יכולים לקרוא או לעשות שיעורי בית מבלי לשאוף עשן. מנורות הנטענות בשמש גם יכולות להאיר מכלאות בעלי חיים ולהרחיק את הצבועים וחתולי הבר שאיימו על הבקר והעיזים שלהם.
זה גם חוסך כסף וזמן למשקי בית בקניה, שחוסכים בהוצאות על נפט או שעות שוטטות במדבר באיסוף או חיתוך עצי הסקה. חלקם משלמים דולר מדי שבוע כדי להטעין טלפונים סלולריים בתחנת הטעינה הקרובה ביותר קילומטרים משם.

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית תרבות
+כתבות מומלצות
תחרות "הבית היפה שלי" בכפרים עתיקים בזימבבואה
תרבות
תחרות "הבית היפה שלי" בכפרים עתיקים בזימבבואה
  האביב היא עונת תחרות "הבית היפה שלי" במטובו, זימבבואה ובכל הכפרים אשר במחוז,
הבית של הנביא ישעיהו, במפלי הנייגרה
תרבות
הבית של הנביא ישעיהו, במפלי הנייגרה
רוברטסון, שקרא לעצמו הנביא ישעיהו, בילה שנים בציור צורות מורכבות עם סמלים, כולל כוכבים,
בין כאן לעכשיו: אמיר תומשוב על יצירה, חורבן והמרחב האנושי
תרבות
בין כאן לעכשיו: אמיר תומשוב על יצירה, חורבן והמרחב האנושי
התערוכה, שאצר קובי סיבוני, מציגה עבודות חדשות שנוצרו ממש כעת לצד יצירות מהסטודיו בעפולה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.