קרן WaterAid וקרן ווימבלדון יצרו פסיפס ענק מכדורי טניס, של ילד הנהנה ממים נקיים, כדי להדגיש כי ניתן להציל יותר מ-11,000 חיים של ילדים במהלך האליפות, אם לכולם, בכל מקום, הייתה גישה למים נקיים ושירותים.

על קרקע צמודה למגרש הספורט בווימבלדון, אמנים יצרו תמונה של טפי בן ה-10 מהכפר Antsakambahiny במדגסקר, מפסיפס ענק העשוי כולו מכדורי טניס. טפי נמצא שם כדי להזכיר למשתתפים ולספורטאים באליפות, שבאמצעות הנגשה למי שתייה נקיים, ניתן להציל חיים של אלפי ילדים.
לאחד מכל עשרה בני אדם ברחבי העולם, אין גישה קבועה למי שתייה נקיים ולאחד מכל חמישה, אין שרותים עם תנאים סניטריים ראויים. ברחבי העולם, 771 מיליון איש – אחד מכל עשרה – חיים ללא מים נקיים קרוב לבית ול-1.7 מיליארד אנשים – אחד מכל חמישה – אין שירותים ראויים. ללא גישה למתקנים הבסיסיים הללו, חייהם של הילדים נמצאים בסיכון, כאשר כ-800 ילדים מתחת לגיל חמש מתים מדי יום ממחלות הנגרמות ממים מלוכלכים ותברואה לקויה.
קרן ווימבלדון פועלת בשיתוף ארגון WaterAid, כדי לעודד יצירת מקור מים נקיים ושירותים הגייניים לחלק נורמלי ויומיומי בחייהן של קהילות ברחבי אתיופיה, מדגסקר, מלאווי ומיאנמר. WaterAid בונה בעיקר בארות, פאנלים סולאריים ומיכלי איסוף מי גשמים, המזינים ברזים ושירותים.
טפי מחייך בתמונה, מאחר שבעזרת WaterAid וקרן ווימבלדון , עכשיו יש לו מים נקיים בבית הספר וליד ביתו. “אנחנו כבר לא נושאים מכלי מים במורד הגבעה, מכיוון שעכשיו יש לנו ברזים בבית הספר שלנו”, אמר טפי “המים כאן מאוד נקיים ורעננים. אנחנו יכולים לפתוח את הברזים ולשתות מים מתי שנרצה. אנחנו יכולים לשטוף ידיים בכל עת ואפילו להתרחץ כאן אם נרצה”.
הטניסאית הבריטית לשעבר הת’ר ווטסון הוסיפה “משהו פשוט כמו לפתוח ברז ולמזוג כוס מים אינו אופציה עבור מיליוני ילדים ברחבי העולם”, אמרה ווטסון “לרבים אין ברירה אלא לשתות מים מלוכלכים שעלולים לגרום להם לחלות, או ללכת שעות מרחקים כדי לאסוף מים, במקום ללכת לבית הספר ולמנוע מהם מלממש את הפוטנציאל שלהם.”

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית תרבות
+כתבות מומלצות
הארכיטקטורה הקדומה של בני ההאוסה Hausa באפריקה
תרבות
הארכיטקטורה הקדומה של בני ההאוסה Hausa באפריקה
  הקבוצה האתנית הזו מונה כיום כ-82 מיליון נפשות, הפרוסות על פני בנין, קמרון,
ההיסטוריה של הפטמה – מהמאה ה-17 ועד לפייסבוק
תרבות
ההיסטוריה של הפטמה – מהמאה ה-17 ועד לפייסבוק
  לא רק בדיוקנאות של המאות ה-17 וה-18, חשיפת פטמות הייתה מעשה יומיומי עבור
מסע צילומי אל האדריכלות הברוטליסטית של יפן
תרבות
מסע צילומי אל האדריכלות הברוטליסטית של יפן
  האדריכלות הברוטליסטית ביפן, שהופיעה לאחר מלחמת העולם השנייה, מוגדרת בצורותיה הגיאומטריות, הפונקציונליות והשימוש

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*