בלב נוף שקט בקיוטו, יפן, יצר האדריכל טאקאשי ימאגוצ’י מרחב רוחני יוצא דופן - מקדש מינימליסטי המוקדש להנצחת אבות ואימהות מן הצד האימהי, ומציע פרשנות אדריכלית חדשה למושגים של זיכרון, אור ורוחניות.

 

“המקדש הלבן” מציב אלטרנטיבה למסורת היפנית, המתמקדת לרוב בשושלת האבהית, ובוחר להאיר דווקא את זיכרון האימהות. המבנה, עשוי בטון לבן ומעוצב כפריזמה מופשטת, נטוע בנוף אך נדמה כמרחף מעליו – סמל לטוהר ולנוכחות שקטה אך עוצמתית.
החלל הפנימי תוכנן כחוויה עוטפת, כמעט רחמית: מעטפת אטומה המבודדת את המבקר מן החוץ ומזמינה התבוננות פנימית. האור, החודר דרך חלון אופלסנטי מאחורי המזבח, משתנה לאורך היום ויוצר אפקט חי ודינמי, המעצים את תחושת המעבר בין חומר לרוח.

המקדש מחולק לשני אזורים – אזור תפילה למשפחות על גבי מחצלות טטאמי, ואזור למנזרים סביב מזבח מדורג משיש לבן, עליו מוצבות לוחות זיכרון. הפסל המרכזי של הבודהה מואר מאחור, ויוצר הילה המדגישה את הציר שבין החיים למוות.
גם מבחוץ, המבנה משתנה: ביום הוא מופיע כנפח מוצק וברור, ובלילה מתפוגג כמעט לחלוטין, כאשר האור הפנימי בוקע החוצה. שינוי זה משקף תפיסות בודהיסטיות של ארעיות ומחזוריות החיים.
המקדש הלבן אינו רק מבנה דתי – אלא מחווה אדריכלית רגישה המרחיבה את גבולות הזיכרון התרבותי, ומציעה חיבור עמוק בין אדם, מקורו והעולם שמעבר.

צילום: Shinkenchiku Sha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
אדריכלות של דיוק בתוך מרקם עירוני צפוף במרכז הארץ
עיצוב פנים
אדריכלות של דיוק בתוך מרקם עירוני צפוף במרכז הארץ
  התכנון האדריכלי של הבית מבוסס על יצירת חללים זורמים המקיימים קשרים ויזואליים זה
הושלמה הקמת משרדי חברת Final! בעיצוב ורד גינדי
עיצוב פנים
הושלמה הקמת משרדי חברת Final! בעיצוב ורד גינדי
  השילוב בין גימורים גולמיים לבין חמימות של עץ טבעי ורצפות פרקט יוצר איזון
בית יוקרה על המים במחיר של ספל בירה 
עיצוב פנים
בית יוקרה על המים במחיר של ספל בירה 
  הבית הצף, בשם Vuurland ומוכר גם כ־thisonefloats, נולד מתוך ספינת משא בלגית משנות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.