קפה אינדונזי הפוך נקרא Kupi Khop והוא מוגש בכוס הפוכה על צלחת זכוכית. אז איך מצליחים לשתות אותו? באמצעות קשית. 

 

קופי קופ מורכב מקפה רובוסטה טחון גס שנרקח בכוס, שהופכים אותה לאחר מכן על צלחת זכוכית ומשתמשים בקשית כדי לחלץ בהדרגה את הקפה מהכוס מבלי שהוא יישפך.
בחוף המערבי של אצ'ה Aceh, באינדונזיה, קפה Kupi Khop הוכרז כמורשת תרבותית וההיסטוריה שלו בת מאות שנים. אז לא עמד תרמוס לרשות הדייגים ובדרך זו הם שמרו שהקפה שלהם יישאר מכוסה ולא יתקרר, שלא לדבר על נקי מאבק, חרקים וזיהומים אחרים.
כשהמשקה מובא כיום לשולחן בבתי הקפה, המקומיים יודעים להחליק קשית מתחת לכוס מבלי להרים אותה מהצלחת. הם נושפים בעדינות לתוך הקשית, להגביר את הלחץ בתוך הכוס ולגרום לקפה לזלוג ממנה. כאשר נוצרת שלולית סביב הכוס, הם משתמשים בקשית כדי ללגום את הנוזל. כך הקפה נשאר חם לאורך זמן, בדיוק כמו לפני מאות שנים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
ספרית יוצרי ישראל: חותם ישראלי בספריה אחת
תרבות
ספרית יוצרי ישראל: חותם ישראלי בספריה אחת
ספרית יוצרי ישראל, פרוייקט תרבותי של סדרת ספרים איכותיים המוקדשת לאדריכלים ופרויקטים שהשפיעו על המרחב
מבע של אור, שכבות של זמן: ספר חדש לצלמת מרימי צדוק
תרבות
מבע של אור, שכבות של זמן: ספר חדש לצלמת מרימי צדוק
  בצילומיה של הצלמת האמנותית מרימי צדוק, הר תבור אינו רק נוף – הוא
ספרית יוצרי ישראל – חותם ישראלי בספריה אחת
תרבות
ספרית יוצרי ישראל – חותם ישראלי בספריה אחת
ספריית יוצרי ישראל מביאה סדרת ספרים איכותיים המוקדשת לאדריכלים ופרויקטים שהשפיעו על המרחב הבנוי

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.