משפחה צעירה בת חמש נפשות, הגשימה חלום ובנתה בית קרקע, במרכז שכונת הוותיקים בקיבוץ יד מרדכי, שבעוטף עזה. בתום הבנייה שארכה כשנה וחצי, עם החגים בספטמבר 2023, הם חנכו את ביתם החדש - אך כעבור כשבועיים פרצה המלחמה והם מצאו עצמם נודדים ברחבי המדינה, כך כשבעה חודשים ורק בימים אלה המשפחה חוזרת לביתה.

 

דבר המתכננת:
הבית בן שתי הקומות, בשטח של כ-160 מ"ר. בקומת הקרקע מיקמתי את החלל הציבורי הרחב, כשהוא מחולק לאזור המטבח, פינת האוכל והסלון, כאשר מכולם יש יציאה החוצה לגינה הרחבה.
בחלק האחורי של הבית, יש פינת טלוויזיה קטנה לילדים, שמובילה לחצר אנגלית עם אבני פרא. שלושת חדרי השינה ושני חדרי הרחצה, אף הם בקומה זו.
בחלק העליון של הבית, יש יחידה מרווחת נוספת, עם מרפסת בת 100 מ"ר, שעוטפת את הבית וממנה ניתן לראות את כל הקיבוץ וגם את השקיעות היפות ביותר באזור.

 

 

 

 

המשפחה אוהבת מאוד לארח ולכן מעבר לגינה הרחבה ולמרפסת העליונה, תכננתי להם מטבח גדול שמכיל קיר אחסון מרווח והמון מקום לכלים ולאלכוהול, אזור נפרד לפינת אוכל שיודע לארח מעל 20 אורחים וסלון מרווח עם קווים נקיים, שיישרה שלווה בסוף יום ארוך.

 

 

 

 

כל הדרישות הללו מלוות בעובדה שלזוג יש 3 ילדים מתחת לגיל 6 ולכן היינו צריכים המון מקומות אחסון ברחבי הבית, שידברו באותה השפה הנקייה, יהיו נגישים במיקומם ובפתיחתם לילדים וגם ידעו להסתיר את הבלגן הטבעי שיש לכל משפחה עם ילדים קטנים. לכן אזור המדרגות יועד מצד אחד לאחסון משתנה, עם דלתות קו 0, מחופות בחזיתות מחורצות בגוון קירות הבית, בצדו השני תכננו את אזור הכביסה, שואבי אבק וכלי ניקיון שיש בכל בית.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בכניסה לבית, יעדנו נישה קטנה לארון מעילים ותליית תיקים וכמובן פינה לילדים לנעילת נעליים רגע לפני היציאה מהבית. הפרקטיות הייתה חשובה כאן לא פחות מהיופי. בכל חדר ארונות בגדים מרווחים שתוכננו בקפידה משולבים פינות לימוד ותצוגת ספרי קריאה לפי צרכי הילדים.

אדריכלות: סיון מצוינים
תכנון ועיצוב פנים: מורן דויטש רוזנברג
צלם: מאור מויאל, סטודיו רותם
אומנות: עינב הלפרין סנקר

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
בית הארחה שבנה שבט כפרי באיראן
עיצוב פנים ישראלי
בית הארחה שבנה שבט כפרי באיראן
בתגובה, יוזמות עממיות צצו כצורה של הגדרה עצמית. כזה הוא בית הארחה מרובה חדרים
בית לשף ידוע, במושב בעמק חפר
עיצוב פנים ישראלי
בית לשף ידוע, במושב בעמק חפר
המגרש בן 800 מ"ר והבית בשטח בנוי של 209 מ"ר, נמצאים בנחלת משפחתו של
חדשנות, עיצוב ואמינות: הרמטיקס פורצת דרך בדלתות ביטחון נגד פריצות
עיצוב פנים ישראלי
חדשנות, עיצוב ואמינות: הרמטיקס פורצת דרך בדלתות ביטחון נגד פריצות
  פריצת הדרך שהפכה לשם דבר הדלת היחידה שלא נפרצה בתחקיר "כלבוטק" הרמטיקס נכנסה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.