בני משפחה שחיפשו את הקרבה לטבע, עברו עתה מדירתם לבית מגורים מוקפד וחוויתי בישוב אירוס. הבית הקיים, שתוכנן ועוצב מחדש בהתאם למאווייהם וטעמם על ידי המשרד קינן אדריכלים, צופה מבעד לפתחים הגדולים אל עבר הנוף הטבעי המרהיב של גבעת האירוסים - נוף מוגן שישמר לעד. פנים הבית, שעוצב בסגנון מודרני, הוא תצוגת תכלית לשימת לב לפרטי פרטים ומשלב בצורה האופטימלית בין קווים גיאומטריים ישרים לסילואטות רכות ומעוגלות, ובין צבעוניות מונוכרומטית לגוונים דינמיים וחיים.

 

 

 

 

הרצון לעבור מהערים האורבניות הצפופות לישובים פסטורליים וכפריים שנהנים מנוף מדהים הפך לנחלתם של רבים מהישראלים. כך גם במקרה של בני המשפחה שמאסו מחד בנוף העירוני ומאידך רצו להישאר קרובים מספיק בכדי להנות מיתרונות העיר. לשם כך הם רכשו בית קיים בישוב אירוס שדרש התאמות רבות על מנת שיתאים לצרכיהם כמשפחה ולטעמם.

 

רהיטים: זהבי

 

 

 

“הבית הקיים תוכנן כבית קלאסי ועל אף יתרונותיו הרבים ניכר כי לא מומש כל הפוטנציאל הגלום בו”, כך לדברי האדריכל מקס קינן, מבעלי המשרד ‘קינן אדריכלים’ שאמון על התכנון והעיצוב החדשים. “כך למשל, כחלק מהתהליך, הפתחים הקיימים הורחבו מאוד על מנת לאפשר לנוף הבתולי לחדור פנימה במלוא העוצמה. בכדי להעצים את החוויה השתמשנו במערכות מינימל- מקסימום זכוכית ומינימום פרופיל. בנוסף החלפנו את גרם המדרגות הסטנדרטי לגרם מרחף שהפך ל-FOCAL POINT של ממש בקומת הכניסה ובקומת החדרים”.

 

 

 

 

השינוי המרשים ניכר כבר בחזיתות המבנה אותם בחר קינן לחפות באריחי גרניט פורצלן מדוקקים שתורמים מאוד למראה המודרני של הבית ובד בבד קלים על התחזוקה השוטפת. הגוון אותו בחר האדריכל הוא לבן שבור שמתחבר עם גווני הדיונה הסמוכה והנוף שמסביב. האלמנטים הכהים שמעטרים את הפתחים מדגישים את הארכיטקטורה הקיימת ומאדירים את יופייה. את מסתור הכביסה בחר קינן להטמיע מבעד לאלמנט משרביה- סבכה עשויה אלומיניום, מוארת בשעות הערב, שמשווה לחזית עיצוב גיאומטרי מעניין גם בשעות החשכה.

 

 

פתח הכניסה הקיים הורחב ככל הניתן והדלת הסטנדרטית הוחלפה לדלת בקו אפס שנטמעת בחזית. עם הכניסה הביתה נגלים שלי אלמנטים מרשימים שתורמים מאוד לתפיסת העיצוב של הבית- אריחים גדולים במיוחד (2.8/1.2 מ’) שיובאו מאיטליה שיוצרים תחושת המשכיות ומרחב ומאירים את החלל, וגרם המדרגות, המייצר תחושה של ריחוף וקלילות, עשוי שלד קונסטרוקציה מוקפדת עטופה עץ טיק יוקרתי- שילוב אופטימלי בין מראה מהוקצע לתחושת חמימות.

 

 

 

 

 

מימין לגרם המדרגות המטבח ומשמאל, פינת האוכל הפורמלית והסלון הצופה לחצר המטופחת, לבריכה ולנוף. המטבח החדש הוגדל ביחס לזה המקורי וכולל אי גדול במיוחד בצורת L סביבו בני המשפחה יכולים לשבת לאכול, לעבוד, לשוחח ובעיקר להרגיש יחד: “את המטבח תכננתי כאזור תפעולי שצופה לגינה המטופלת מבעד חלון ענק שמציף את החלל בשפע של אור. המראה האלגנטי, המוקפד והנקי הוא תוצר של בחירה בחומרים איכותיים. כך למשל החזית הגבוהה, מבעדה מסתתרים המקרר, התנור ושפע של מקומות אחסון, שחופתה ב-HPL דמוי שיש עם גידים והאזורים הנמוכים שחופו בחזיתות ננו, עמידות וקלות לתחזוקה, בגוון כותנה. המשטחים חופו באבן גרניט טבעית שמחברת את הצבעוניות יחד. על מנת לשלב צבעוניות בפלטה המונוכרומטית בחרנו בכיסאות בר מרופדים עור בגוון קוניאק, אותם רכשנו בגלריה זהבי כמו פרטי ריהוט רבים נוספים. ככלל, חשוב היה לי לשזור אלמנטים, רהיטים וחפצים מאותם בתי עיצוב ומעצבים בכדי ליצור מראה קוהרנטי המשכי”.

 

 

 

באגף השני שבקומת הכניסה ממוקמים פינת האוכל החגיגית והסלון: “היה לי חשוב ליצור באזור הזה תחושת משפחתיות לכן הקפדתי לשלב אלמנטים שיגבו ויעצימו את תחושת ה”ביחד”. זאת אחת הסיבות למשל שעל אף שהרצפה מחוממת בחימום תת רצפתי בחרתי למקם בחלקו התחתון של קיר הטלוויזיה קמין, שמטרתו לייצר תחושת אווירה מכילה ועוטפת לאורך כל ימות השנה”.

 

 

 

את קיר הכוח בסלון, כמו גם הספרייה שבפינת האוכל המשמשת לאחסון כלי הגשה ותצוגת כלים נאים, בחר האדריכל לחפות באותם לוחות HPL בגוון מתכתי ובכך השכיל לשמר את שפת העיצוב ההמשכית. אל מול הקווים הגיאומטריים החדים, שבאים לידי ביטוי בספה העמוקה והמפנקת ובתאורה הטכנית ההיקפית, שילב קינן סילואטות רכות ומעוגלות כדוגמת צמד בכורסאות בסלון בגוון חלמון ביצה, שיובאו מאיטליה על ידי ‘גלריה זהבי’, שם גם עיצב את השולחן בפינת האוכל החגיגית, המורכב מפלטת עץ טבעי עליה הוטבעו צורות גיאומטריות מעניינות במשיכות זהב מושחר. הגוונים המתכתיים שבים וחוזרים גם בגופי התאורה המונומנטליים אותם שיבץ במעלה גרם המדרגות, מעל פינת האוכל ומעל האי במטבח. הם משלבים בין שחור דרמטי לפליז, שמוסיף פן צבעוני נוסף ומייצר רפלקציה של אור בחלל. בנוסף בחר האדריכל לשלב עבודות אמנות מקורית של האמן צביקה חורש- אמנות מודרנית שמוסיפה צבעוניות לחלל המעוגן, מוסיפה נופך לירי והופכת את המרחב הציבורי לחי, דינמי והרמוני. את הקיר הגובל בין פינת האוכל לגרם המדרגות בחר קינן לפתוח ולחפות בזכוכית- כך שיווה לאזור מראה מואר ואוורירי בהרבה ואפשר גם ליושבים סביב פינת האוכל להנות מיופיין של המדרגות.

אחת מגולות הכותרת בקומת הכניסה הם שירותי האורחים שעוצבו במתכוון כדרמטיים ובלתי נשכחים כאחד: “השתמשתי בבלוק שיש ממשפחת האוניקס ממנו יצרתי כיור שוקת גדול במיוחד. שתלתי בו תאורת לד ובכך יצרתי אלמנט מעוצב שיוצר דרמה בחלל שרק מתעצמת הודות לחיפוי אריחי גרניט הפורצלן הכהים על גבם גידים מוזהבים”.

 

 

 

 

במבואת חדרי השינה שבקומה העליונה בחר קינן לשמור על הקו המינימליסטי הנקי אך הוסיף לו טוויסט: “בחרתי לעטר את דלתות קו האפס במסגרת שחורה שמדגישה את הפתחים, שוברת את המינימליזם והופכת אותם למעניינים. ככלל, בחרתי לשלב אלמנטים שיש בהם ערך מוסף מבחינה חומרית. כך למשל הארון שבמאסטר השינה של ההורים אותה רכשנו, כמו את מרבית הארונות בבית, בארונות דלקוב. החזית המראתית של הארון מתכתבת עם השידה בחלל, שעטופה במראה אפורה, אותה רכשנו בגלריה זהבי. ממש כמו חזיתות הארון הגדולות והמראתיות שמיתמרות מרצפה עד תקרה, גם היא יוצרת אילוסטרציה ומשחק של עומק. גב המיטה הגבוה, שחופה בד קטיפה כהה ועל גבו שולבו אלמנטים ורטיקליים מפליז במקצב קבוע, יוצר חציצה רעיונית בין אזור השינה לאזור הארון.

 

ארונות קיר: דלקוב

 

את אזור הרחצה של בני הזוג תכנן האדריכל בצורה ייחודית: ראשית יצר מבואה פתוחה לחדר השינה שם ממוקם ארון האמבט המרשים. כך ייצר אווריריות והמשכיות בין הפונקציות השונות. את המקלחת והשירותים תחם בשני תאים נפרדים ואינטימיים, מבעד מסגרות זכוכית מיוחדות המשמשות לרוב במשרדים: “בחרתי במערכת הזאת מכיוון שהיא הרמטית ומקצועית יותר. היא מצוינת מבחינת אקוסטית ומנטרלת לחלוטין רעש וניחוחות”, מנמק האדריכל את בחירתו.
בדומה למאסטר ההורים גם חדרי הילדים תוכננו כמוארים ומרווחים במיוחד, על פי טעמם ואופיים. בחוץ ממתינים להם, להוריהם ולאורחים מגרש מרווח מחופה דשא ואזור חוויתי בו הוצב פארק אתגרים חוויתי הכולל בית עץ, מגלשה, ערסל ואטרקציות נוספות. מתחת לפרגולה מרווחת יצר האדריכל מטבח-בר מקצועי וחוויתי שמאפשר לבני הבית ולאורחים לבשל סביבו, לדבר, לצחוק ולהנות מהמנות. את הבריכה חיפפה באריחים מדוקקים בגוון זהה לגווני הים במלדיביים.

היכן: ישוב אירוס
עבור: זוג וילדיהם
משך השיפוץ: כשנה
שטח הבית: כ-300 מ”ר
שטח המגרש: כדונם
ארונות: ארונות דלקוב
פרטי ריהוט: גלריה זהבי

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
חורף 2024: כך הפכו ארונות הבגדים לכוכבים בבית הישראלי
עיצוב פנים
חורף 2024: כך הפכו ארונות הבגדים לכוכבים בבית הישראלי
ארונות הבגדים המשמימים, אלה שצבענו בגוון הקיר וקיווינו שכמעט ולא נרגיש בקיומם, הפכו בשנים
כשמעצבי הפנים מעצבים את המשרד שלהם
עיצוב פנים
כשמעצבי הפנים מעצבים את המשרד שלהם
הסטודיו החדש בבניין לשימור של מעצבת הפנים צביה קזיוף: עכשווי ומגובש     הסטודיו
מלון ברוטליסטי במקסיקו
עיצוב פנים
מלון ברוטליסטי במקסיקו
                         

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*