מעצבת הפנים מורן רוזנברג (44), מעצבת בתים בסגנון אותו היא מגדירה "משלב מראה כפרי, שורשי, ארצישראלי, שילוב של ישן וחדש יחד עם חיבורים מודרניים מדודים בצבעוניות ובחומריות". כך היא עצבה את הבית ביישוב צור הדסה שליד ירושלים, כבית שנראה נטוע בסביבה ובנוף הירושלמי שמסביבו. אלגנטי ומוקפד, אבל גם חם ומזמין.

דלת הכניסה, דלת יפואית עתיקה שעברה רסטורציה ומשתלבת בהרמוניה עם המראה הכללי של הבית

 

הבית ששטחו הבנוי כ- 250 מ”ר, נבנה על מגרש של כחצי דונם, בתחילת שנות ה-90 וזהו השיפוץ הראשון שלו. הבית משתרע על פני ארבע קומות, קומת כניסה הכוללת סלון, מטבח ופינת אוכל. עם עלייה של חצי קומה, מגיעים לסוויטת חדר ההורים ובקומה העליונה חדר רחצה, חדר כביסה וחדרי ילדים. בקומה התחתונה ממוקם ממ”ד, שרותי אורחים ויחידת דיור קטנה עם נפרדת.
הדיירים ביקשו בית שמזמין התרפקות והתכנסות משפחתית וכזה שיאפשר לכל אחד מבני הבית תחושה שיש להם בו פינה אישית משלהם.
הבית עבר ריענון וחידוש מלא, הכולל החלפה של כלל התשתיות, מיקסום חדירת אור טיבעי ומטבח גדול המהווה את לב הבית.

 

 

 

 

הכניסה לבית:
עם מבואה שיוצרת אתנחתא קטנה, רגע לפני שנכנסים פנימה. תחומה בריצוף אוקטגון שחור לבן בסגנון אירופאי, המדגיש את ההפרדה בין החוץ אל פנים הבית.

 

 

 

היה חשוב לבעלי הבית מטבח גדול ומרווח – הם אוהבים לבשל יחד וחובבי גאדג’טים למטבח

 

המטבח:
בנוי בצורת ח’, גדול במיוחד וכולל אי באורך של 2.70 מ’ הכולל אחסון ו-6 מקומות ישיבה. מטעמי שמירת כשרות, נלקחו בחשבון מיקומים כפולים של תנורים ומדיחים לבשר וחלב וכן כיור כפול גדול. כל אלה, יחד עם חלוקת מגירות נפרדות, הכתיבו גם הם את גודל ותכנון המטבח החדש. בסמוך לכיריים תוכנן BAY WINDOW רחב ומפנק שמכניס הרבה אור טיבעי פנימה. החלון פולש החוצה ויוצר מדף המשכי למשטח המטבח. מקום אידיאלי לגידול צמחי תבלין ונוי ומאפשר נוחות מקסימלית כשמבשלים.

 

החלונות הצרים הפכו לויטרינות המקיפות את כל מעגל הישיבה ומצדה, יציאה אל החצר האחורית

 

תקרה:
קורות העץ של גג הרעפים המקורי נחשפו ונצבעו מחדש בגוון אפרפר עדין וכלל המעבר לכיוון חלל זה הורחב והוגבה כדי לתת תחושה שהוא חלק אינטגרלי מהבית ובכדי לתרום לתחושת המרחב הכללי.

 

 

 

שני מפלסים עליונים:
במפלס הראשון ממוקמת יחידת ההורים, שעבר שינוי מהותי. הפתחים והחלוקה בו שונו לחלוטין, מה שהצריך חיזוקים קונסטרוקטיביים המוטמעים בתוך מבנה הקירות. הסוויטה הגדולה כוללת את אזור השינה, חדר ארונות וחדר רחצה מרווח. הוא נתחם על-ידי יחידת נגרות רחבה לכל אורכו של החדר ויוצרת חציצה ומעבר בין אזור השינה אל חדר הארונות והמקלחת. חדר הרחצה של ההורים עוצב בסגנון שחור לבן קלאסי בהשראת מלונות בוטיק באירופה. לרצפה נבחרו אריחי שיש טיבעי בטקסטורת שתי וערב ואריחי גרניט פורצלן בגוונים תואמים מחפים את הקירות.
במפלס העליון, ממוקמים חדרי השינה של הבנות, חדר כביסה וחדר רחצה כללי. חדרה של הבת הצעירה פונה לנוף פתוח. בחדר זה החלפנו את החלון הקטן והסתמי שהיה בו במקור ובמקומו תוכנן חלון גדול שממסגר את הנוף הפתוח, משולב ספסל רחב שעליו ניתן להתפרקד ולקרוא.

 

מאסטר ההורים: חדר שלא מתחשק לצאת ממנו. משלב חומרים בגימור נקי ומעודן, ריצפת אריחי פרקט ורסאי, מאוורר ומואר מאוד

 

 

 

 

 

 

 

 

אתגרים:
האתגר המשמעותי ביותר בשלבי התכנון היה למקסם את האור שנכנס אל הבית, באמצעות פתיחה והרחבת פתחים, מה שהצריך בדיקה ומציאת פתרונות קונסטרוקטיביים נדרשים אל מול השינויים המבניים שבתכנון החדש. בנוסף, כלל הבית מחופה באבן ירושלמית, כאופייני לבתי היישוב. השינויים הרבים בפתחי הבית הצריכו השלמה והתאמה של האבן החיצונית בהתאם למעטפת החדשה, מה שהשפיע על תהליך וזמני הביצוע בשטח.

סיכום:
“עבור הלקוחות המיוחדים הללו, רכישת וחידוש הבית הזה היו בעלי משמעות מיוחדת” אומרת מורן רוזנברג “עבורם זאת הייתה נקודת מפנה ושינוי אישי משמעותי בחיים שלהם והתרגשתי לראות את ההשפעה של התוצאה על חווית החיים שלהם בבית. עבורי זה סיפוק אמיתי בתפקיד שלי בתהליך”.

עיצוב פנים והום סטיילינג: מורן רוזנברג
צילום: שירן כרמל
ייעוץ ופיקוח הנדסי: יוני מרכוס

קבלן מבצע: רונקו – רונן כהן
מיזוג אויר: גמא מערכות- גיא בוסקילה
פרקט: פרקט עד הבית
ריהוט וסטיילינג: יעקב טווינה גלריה לריהוט
וילונות: דינה פירון

 

קומת כניסה

 

קומה עליונה

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
בית הפתוח לים, להרים ולשדות, בספרד
עיצוב פנים
בית הפתוח לים, להרים ולשדות, בספרד
  האזור מתפקד כצומת בין שלושה נופי טבע: ים, הרים ושדות. על מנת להפוך
בית מרוקאי בעבודת-יד
עיצוב פנים
בית מרוקאי בעבודת-יד
                           
אתר נופש בקניה בהשראת השבטים בכפרים
עיצוב פנים
אתר נופש בקניה בהשראת השבטים בכפרים
                       

11 תגובות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*