בית המגורים הרומנטי, ניבנה בשכונת הגולף בקיסריה. שטחו כ-320 מ"ר והוא יושב על מגרש של 600 מ"ר. לבית שלושה מפלסים, כולל קומת כניסה מרווחת, ברכת שחיה, קומת חדרים ומרתף.

 

101

החזית של הבית מאוד ייחודית ותוכננה בד בבד עם התכנית הדו-ממדית. זוהי חזית סימטרית ונעימה בפרופורציות שלה. המראה הכללי של הבית מבחוץ הוא של אחוזה אירופאית קטנה שטובלת בירק ולמרגלותיה ברכה.

 

תהליך התכנון ערך כמה חודשים, תהליך הרישוי כחצי שנה ובנית הפרויקט כולו ערכה כשנה. נתוני המגרש יחד עם המגבלות התכנוניות שהוכתבו על ידי החברה לפיתוח קיסריה, היו מאתגרים. נדרשנו למקם חניות בצורה מסוימת וניסינו לצמצם את התחושה שעלולה להתקבל מהשתלטות שלהן על המגרש. הייתה גם מגבלה של גובה המבנה ומכיוון שהרצון היה לייצר בקומת הקרקע גג פנימי עם קורות גלויות, נדרשנו לתכנון מדויק של הגג, שיאפשר עדין חלונות לחזית בקומה הראשונה. מגבלת הגובה גם הובילה לייצור פרט מיוחד בקורות העץ, שיכיל את התריס הנגלל מבלי לאבד גובה ומבלי לצמצם את הפתח.

 

102

הרצפה בחוץ בדק מעץ אורן שעבר עיבוד ולבריכה נבחר פסיפס בכחול עמוק.

 

צורת העמדת הבית על המגרש מיוחדת ונדירה. הבית בצורת האות T מתחלק לשני אגפים. האגף האחורי בן שלושה מפלסים: מרתף, קומת קרקע וקומה ראשונה והאגף הקדמי המכיל את קומת הקרקע בלבד. הצורה הגאומטרית הזו מאפשרת שליחה של הרבה זרועות של הבית לחצר ומחלקת אותה לכמה מקטעים, כשלכל אחד מהם אפיון קצת אחר.

 

103

 

החלק המרכזי של הבית הוא הזרוע של ה-T. החלל הזה מכיל את הכניסה, פינת האוכל והסלון. זהו חלל שנראה כמו ביתן, היות והוא מוקף פתחים משלושת צדדיו ומקורה בתקרה משופעת מקורות עץ בעיבוד גס, בשילוב תומכות ברזל. לחלל הזה אפקט מאוד דומיננטי והוא מתווה את האופי של הבית. את תקרת החלל משכנו כלפי החצר הקדמית, כך שקורות העץ חודרות את חלון הזכוכית והתקרה גם מקרה את פינת הישיבה הקדמית. הקשר בין החלל לחוץ שמסביבו הוא טוטלי. כשנמצאים בחלל נהנים כל העת ממראה הגינה והברכה.

 

104

 

המפגש עם הזרוע הניצבת של ה-T הינו בקיר שממוקם במרכז ציר הסימטריה ומייצר תמונה סימטרית בפני עצמו. זהו קיר בריקים עם ספריות משני צידיו. הקיר הזה מהווה תווך בין שני האגפים. משמאל לו מעבר לשרותי אורחים, למדרגות וליחידה שנוצרה כיחידת אירוח וכוללת חדר ארונות, חדר רחצה ויציאה לחצר האחורית. מימין לקיר נפרש המטבח במלוא גודלו והדרו. מטבח מרווח במיוחד שכולל אי עבודה ואכילה באורך שלושה מטרים, ומזווה מרווח שמסתתר מאחורי יחידות הנגרות שלצד המקרר.

 

105

 

106

 

107

 

117
הגינה עצמה מחולקת לאזורים. האזור המרכזי שסביבו מתרכזת עיקר הפעילות הוא אזור הברכה. לצידה ממוקמת פינת סלון חוץ נמוכה, שולחן קפה ושורת כיסאות נוח להשלמת אווירת הנופש. הגינה שמלווה את הכניסה מכילה עצי פרי בוגרים באווירת הבוסתן. פינת הישיבה הקדמית נעימה ומוצלת. הגינה האחורית משמשת בעיקר למשחקי הילדים. גרם המדרגות רחב הידיים מוביל למרתף ולקומת החדרים.

 

108
קומת החדרים כולה מקורה בגג משופע עם קורות עץ גלויות, מה שמחזק את המראה הכפרי של החללים. מהעלייה במדרגות נפתחים לפינת משפחה נעימה. המעבר לחדרים מלווה בשתי ספריות קיר הקבועות בנישה בקיר. הקומה מכילה שני חדרי שינה לילדים, חדר רחצה מרווח עם אמבטיה לילדים ויציאה לחדר כביסה וליחידת הורים מפנקת, הכוללת חדר ארונות חדר רחצה גדול ויציאה למרפסת שצופה לים.

 

109

השהיה במטבח מאוד נעימה. חלון BAY גדול מלווה את משטח העבודה ומשקיף לחצר הצדית. משני קצותיו נפתחות דלתות גדולות ליציאה לחצר: יציאה ישירות לברכה בחצר הקדמית ויציאה לחצר האחורית והמוצלת.

 

110

המטבח ויתר עבודות הנגרות משלבות עץ צבוע עם עץ אלון מגוון.

 

111

 

112
בני הזוג ידעו ממש להגדיר לנו את הרצונות שלהם ברמה האסתטית, מעבר לפונקציות הנדרשות. הם ביקשו, למשל, שהאמבטיה ביחידת ההורים תהיה גדולה במיוחד ושקועה ושהכניסה לחדר תהיה מזוג דלתות במראה אירופאי משהו.

 

113
המרתף משמש כחלל אחסון עם פוטנציאל למגוון שימושים בהמשך.

 

114

 

115

 

116
החומרים שנבחרו משלימים את המראה הקלאסי והכפרי. חומרים טבעיים שאין להם תאריך תפוגה. מיקס של אבנים מקומיות בעיבוד גס מרוצף בתוך הבית. החלונות בפרופיל בלגי ברזל בגוון חום-חלודה. קורות הגג הגושניות עברו תהליך של סירוק והתזה שמקנה להן מראה כפרי אותנטי. הבית בגימור שליכט בגוון חול עם רעפים בהירים להשלמת המראה. חדרי הרחצה גם הם מרוצפים ומחופים באבן עם שילוב של אריחים מצוירים אותנטיים מפירוק.

תכנון אדריכלי ועיצוב פנים:
הלל אדריכלות ועיצוב פנים, שירה מוסקל והדס רוט
צילום:
לירן שמש
תקרת קורות גושניות:
הכהן-הירשפלד גגנים