דירת פנטהאוז מתפרסת על פני קומה שלמה, בבניין רב קומות, בלב עיר אורבנית במרכז הארץ - בשטח של 215 מ"ר בנוי ומרפסת גדולת ממדים בשטח של 150 מ"ר. בבית גרים זוג עם בתם החיילת, הצעירה מבין 4 ילדים. הוא יזם נדל"ן והיא אמנית, אנשי העולם הגדול, אוהבים לארח, עם חיי חברה עשירים. "היעד היה ליצור בית סולידי מבחינת צבעים וחומרים, בית חם, נעים ומזמין", מסבירה המעצבת קרן ניב טולדנו.

 

בעת הכניסה לבית נגלה לעינינו חלל ציבורי גדול ומשמעותי הכולל את הסלון, פינת האוכל והמטבח רחב הידיים. בריקים מחפים חלק מהקירות על מנת לתרום ולספק מראה חמים לחלל. הסלון מתהדר בקיר כוח משמעותי בדמות ספרייה כהה, שתוכננה ועוצבה בנגרות ובהתאמה אישית, המשלבת ומסתירה מערכות מיזוג, אודיו, שמע ווידאו. מערכות הישיבה נבחרו בגווני אפרפר ושמנת ושפע כריות בגווני מנטה ואפור שמשלימים את התמונה. בנוסף, נבחר שטיח בסגנון וינטאז' אורגינל ומעליו שולחנות קפה מלבניים שמתכתבים עם שולחן האוכל האבירי.
הבית עטוף בווילונות מבדים טבעיים שנותנים תחושה רכה מאוד לחלל. זהו בית חכם, הכולל חימום רצפתי, מערכות בקרה מתקדמות ומערכות שמע.
פינת האוכל למעשה ממוקמת בקו ישיר לדלת הכניסה, היא כוללת שולחן אבירים דומיננטי, וסביבו כסאות עץ עם רשת פריזאית מראטן. הפינה מודגשת בגופי תאורה תקרתיים שנהנים מחפיפה למטבח ולסלון.

 

 

 

 

בין פינת האוכל לסלון נוצר חלל שמפריד ביניהם ובו ממוקם פסנתר המשמש את בני המשפחה, קונסולה בהתאמה אישית בצמוד לקיר בריקים ועליה פרטי אמנות. אלו יוצרים חציצה עיצובית הרמונית בין פינת האוכל והמטבח לבין הסלון.
קיר שירותי אורחים מחופה פסיפס אם הפנינה בגוון שחור, עם פרט נגרות עשוי עץ אלון, וכיור ברזל. גוונים של טון על טון שיוצרים עושר חומרי.
המטבח רחב ידיים, כולל שטחי עבודה רחבים, פונקציונאליים ונוחים, עם חלוקה ברורה בין האזורים השונים : ביצוע, תפעול ואחסון. עבור המטבח נבחרה צבעוניות נעימה המשלבת עץ, שחור ולבן על גווניו השונים. יחידות נגרות תוכננו במיוחד, והן עוטפות את המטבח ומספקות שפע מקומות אחסון. אי דומיננטי במרכז המטבח, עם מקומות ישיבה לטובת המשפחה הגרעינית. תאורת נוי ופונקציונאלית שולבו בחלל.

 

 

 

 

 

בעת פתיחת הדלת קיימת מבואה ובה שני ארונות שתוכננו CUSTOM MADE, אחד לטובת חיווט חשמל ואחד לטובת תליית מעילים.
הריהוט בבית נעשה בהתאמה אישית, בנגרות אמן. גופי התאורה מדגישים את החללים השונים בין אם זה מעברים, מטבח, סלון, חלוקה ודגשים שונים. עוד מסבירה ניב טולדנו "כי נעשתה הפרדה מאוד ברורה בין החלל הפרטי לציבורי". בחלל הפרטי ממוקמת הסוויטה של החיילת, עם חדר שינה אוורירי בגווני לבן בשילוב פודרה, ונגיעות עדינות של זהב בדמות אביזרים שמספקים מראה עתיק ורומנטי. טקסטיל רך ונעים נותן נפח לחלל. החדר כולל פינת כתיבה וארונות בגדים. גם כאן הנגרות נעשתה בהתאמה אישית. חדר מעודן והרמוני. הצבעוניות ממשיכה ושומרת על אחידות גם בחדר הרחצה הלבן, שכולל נגיעות של פודרה וזהב עדין.
פינת המשפחה ממוקמת בין סוויטת ההורים לחדר החיילת. פינה מאוד מזמינה, אינטימית ונינוחה.

 

 

 

הכניסה לסוויטת ההורים היא דרך דלת דו כנפית פריזאית. סקלת צבעים טבעית ורכה, עם גווני מנטה שמשלימים את הרומנטיקה . קיר הבריקים שפגשנו בסלון הינו מוטיב חוזר גם בחדר השינה. שטיח משי נעים, מראה עומדת, לצד וילונות עם קונטור תחתון ו"חצאית", מספקים מראה רומנטי לחלל הזוגי.
חדר הארונות בגוון לבן הודגש באותה שפה עם נגרות אמן מאוד מושקעת ושטיחים תואמים. חדר הרחצה של סוויטת המסטר, גדול ומרווח, משדר ניקיון ואלגנטיות. הרצפה בחיפוי אבן טבעית בחיתוך, מסוג קררה, הנגרות מאוד משמעותית בשילוב משרביות. המקלחון תוכנן עם ספסל ישיבה נוח ומפנק.
לסיכום מסבירה המעצבת קרן ניב טולדנו "התהליך היה איכותי ומקצועי, הפרויקט זרם בזכות לקוחה שהיתה פרטנרית ושותפה, עם הרבה הקשבה וכבוד. אין לי ספק שניפגש בעתיד עם פרוייקטים משותפים נוספים".

קרן ניב טולדנו