סגנון כפרי מאופק, נגיעות קולוניאליות ותעשייתיות, גווני אבן וגרייז', עץ גושני ופריטים מחבל וקש - שרה ונירית פרנקל, שילבו את כל אלה בביתם של זוג וארבעת ילדיהם הבוגרים' באחד מיישובי המרכז ויצרו עבורם סביבת מגורים חווייתית שנראה כאילו צולמה זה עתה לעמוד השער של ELLE DÉCOR, אבל עבור בני זוג בשנות ה-50 לחייהם וארבעת ילדיהם מדובר במציאות.

 

אחרי שנים במהלכן גרו בבית קבלני בלב הישוב הכפרי בו נולדה האם, הם רכשו חלקת אדמה בשכונה חדשה שהתאכלסה ממש לאחרונה במעטפת וצופה לנופים פראיים. לתכנון ביתם החדש הם שכרו את משרד ‘פרנקל ארכיטקטורה ועיצוב פנים’ המתמחות בתכנון וילות יוקרה ונחלות. מטרתם הייתה לתכנן בית כפרי, מאופק ונטול גחמות שיתאים עבורם גם שנים קדימה.

 

 

 

 

“המעטפת היא כפרית. לא גרנדיוזית או מתחכמת מידי”, אומרת נירית פרנקל. “את מעטפת קומת הכניסה חיפינו בבריקים ונראה שהיא יושבת על בסיס איתן, כאילו נובעת מהאדמה. הקומה העליונה חופתה בטיח אוורירי שמעדן את המסה ומונע עומס וויזואלי. בחרנו לעבוד עם גווני גרייז’ ונגיעות טבעיות שנעימות לעין ומחממות את המבנה. הגג בנוי רעפים ונותר נאמן לסגנון הכפרי. הוא מחפה את המרפסות שבהיקף המבנה זאת על מנת לייצר הצללה עבורן בגובה מרשים ומשמעותי. את הקונספט משלימים אלמנטים מעץ כדוגמת התריסים, קורות העץ ופרגולות מעץ גושני שנצבע בטכניקת ווש”.

 

 

בקדמת הבית כביש גישה ומשני צידו בתי השכנים, לכן הוויטרינות המשמעותיות נפתחו לעבר החזית האחורית צופה לנוף מטריף ובתולי של יערות והרים. עם הכניסה לקומת הקרקע נגלה בפני הבאים עומק המגרש. ברקע גרם המדרגות שעוטף את פיר המעלית והסלון, שנותק במתכוון מפינת האוכל והמטבח על מנת לאפשר אירוח קואז’י ואינטימי יותר.
“הבית מורכב מעירוב סגנונות שמתקיימים יחד בהרמוניה: אלמנטים מעורבים כמו מעלית מתכת אוורירית, שהיא “פיס” קולוניאלי-תעשייתי, לצד גרם מדרגות קלאסי שעוטף אותה, בו השתמשנו בשלחי עץ אלון ובמעקה ברזל שבוצע בעבודת יד ע”י מסגר אומן”. מוסיפה פרנקל.

 

 

 

פרקט עץ אלון מולבן מחפה את רצפת הקומה. על מנת להעצים את תמונת הנוף המרשימה נבחר עבור הפתחים פרופיל בלגי בגוון לבן שבור שמאפשר מבטים נקיים החוצה למרחב. “עבור הסלון בחרנו במתכוון פרטי נגרות וריהוט שקטים, מתוך מחשבה שבמידה ובני המשפחה ירצו לשנות סגנון או קונספט הם יוכלו לעשות זאת בקלות על ידי החלפה של אקססוריז ופרטי הטקסטיל. גווני העץ, הפשתן והאפור משמשים כמצע טוב למטרה זאת. שטיח החבל הקלוע מהווה עוגן ובסיס לריהוט הבהיר וגם כהד למוטיבים “עציים” כמו הפרקט ושלחי המדרגות”.

 

 

 

פינת האוכל והמטבח תוכננו כיחידה אחת: “את החלק הזה בבית לקחנו לכיוון שונה- פחות כפרי, יותר בראסרי-תעשייתי”, מסבירה פרנקל. “זה בא לידי ביטוי בגוון הכהה של יחידת הנגרות הגבוהה במטבח, נגיעות של פליז, משטחי עץ וכיסאות קש. בחרנו להוסיף קורות עץ גושני בגוון עצי מוברש לאורך תקרת המטבח והן מוסיפות ממד ועומק לחלל. קיר האבן תורם לאווירת הבראסרי ומורכב מקוקטייל אבנים בפלטה צבעונית ששימשה כרפרנס לגוונים של אלמנטים בולטים בחלל המטבח. ככלל, יש בחלל הזה כמו פיסים מעניינים ויוצאי דופן כמו יחידות האחסון הלבנות ששולבו בהן נגיעות פליז, רשתות האקספנדד בדלתות ומתלה עשוי פליז, משולב בזכוכית גלית, שנתלה מעל האי ומהווה ציר משמעותי שמלווה את המטבח ומשלים את תמונת בית הקפה הציורי. גופי התאורה הדומיננטיים מעל פינת האוכל עשויים מתכת ורשת ומתכתבים עם המעלית שנראית ממרחק”.

 

 

 

עוד בקומת הכניסה פינת משפחה אינטימית, תחומה מבעד דלתות מפרופיל בלגי במראה מדוקק. הדלתות ממסכות אקוסטית ועדיין מאפשרות קשר עין עם יתר הנוכחים בקומה, זהו המקום בו אפשר לשכב מתחת לכירבוליות ולצפות בסרט. עבור שירותי האורחים נבחרה יחידת ארון קלאסית המורכבת מרגלי עץ אלון ומשטח גרניט אפור. שטיח בגוון אדום דומיננטי מהווה זריקת צבע ומחייה את החלל.
בקומת המרתף תוכננו שתי יחידות דיור מרווחות ומאובזרות עבור שני ילדיהם הבוגרים של בני הזוג. בקומה העליונה מאסטר שינה עבורם, סוויטות לשתי הבנות הצעירות וחדר כביסה. קורות העץ אליהן נחשפנו לראשונה במטבח חוזרות גם במסדרון שמוביל לסוויטת השינה של בני הזוג, הפעם הן נצבעו בגוון לבן. דלת דו כנפית רחבה ומזמינה, משולבת זכוכית סבתא מובילה לחדר השינה. בחלל זה בחרו המתכננות לחשוף את גג הרעפים על מנת לספק גובה ועוצמה לצד חמימות כפרית.

 

 

 

 

 

חדר הארונות משולב כחלק מאזור השינה. יחידת העץ במרכז היחלל משמשת לאחסון וכהפרדה קונספטואלית בין הפונקציות השונות. בד בבד, היא שומרת על מרחב מואר ואוורירי. מסך הטלוויזיה מצוי בתוכה ונגלה על פי צורך בעזרת מעלית.
קיר גב המיטה חופה בריקים מפירוק בגוון גרייז’. שני גופי התאורה הדומיננטיים שנובעים מהתקרה עשויים אריג ומשמשים כיצירת אמנות נוספת בחלל. ההדומים רופדו בבד בגווני אפור, חום וחמרה שמחממים את החלל.

 

 

 

 

חדר הרחצה של בני הזוג חולק לתתי חללים: בחלל הראשי שני כיורים מונחים, ביניהם משטח איפור. מהעבר השני יחידת אחסון גדולה המשמשת למגבות ותמרוקים. השירותים והמקלחון תוכננו כשני תאים אינטימיים נפרדים באווירת מלון בוטיק.
סוויטות השינה של הבנות מכילות כל מה שמתבגר צריך: מיטה זוגית גדולה, יחידת לימודים ופינה ישיבה אינטימית מזמינה. גם בהן נעשה שימוש בגווני גרייז’ נעימים ונגיעות פשתן. גוף תאורה משמעותי עשוי צדפים ומסגרת קורטן, שעוצב בהשראת עולמות הים, נתלה במרכזן.
תחת הפרגולה, ביציאה מפינת האוכל והסלון, ממתינה לבני המשפחה והאורחים פינת ישיבה לאונג’ית במראה יותר משוחרר, בגוונים של ורוד, כחול ירקרק ופיץ’. במרכזה שולחנות דומיננטיים משובצים רזינה ושנהב וסביבם רהיטי חבל וקש קלועים. פינת האירוח כוללת אזור ברבקיו ובר ישיבה הצופה לבריכת השחייה.

תכנון: משרד ‘פרנקל ארכיטקטורה ועיצוב’
מיקום: ישוב כפרי במרכז הארץ
שטח הבית: 500 מ”ר בנוי (מרתף: 140 מ”ר, קומת קרקע: 200 מ”ר, קומה עליונה: 160 מ”ר).
שטח מגרש: 600 מ”ר

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
IDEAMARBLE אביזרי ריהוט משיש ואבן
עיצוב פנים
IDEAMARBLE אביזרי ריהוט משיש ואבן
  Ideamarble: המצוינות של השיש האיטלקי שמתעורר לחיים. החברה בולטת במבחר המוקפד של לוחות
בית Daichi Isumi / בתכנון Suppose Design Office
עיצוב פנים
בית Daichi Isumi / בתכנון Suppose Design Office
ISUMI, JAPAN Architects: Suppose Design Office Area: 192 m² Year: 2022 Photographs:Kenta Hasegawa Lead
האדריכלות של Koichi Takada מדברת כמו הטבע
עיצוב פנים
האדריכלות של Koichi Takada מדברת כמו הטבע
כל פרויקט של Koichi Takada Architects ניזון מהדואליות הזו – חוסר הניבוי של הסביבה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*