הבית באזור הכרמל, אותו תכננו דן והילה ישראלביץ, בנוי על צלע הר ומתמזג בהרמוניה בסביבתו. מדובר בפרויקט אדריכלי מורכב ממספר סיבות: הראשונה שבהן היא טופוגרפית המגרש המורכבת ותנוחת המבנה שמתייחסת ויושבת על גבי מדרון תלול.

 

בתצלום לווייני, נראה הבית פרוש לאורך שטח גדול מהמדרון, אך במבט חזיתי הוא משתלב בנופי האזור. מחזית הרחוב הוא נראה כמבנה מינימליסטי בן קומה אחת ולמעשה הוא מתפתח ובהתייחס לטופוגרפיה. עם הכניסה למגרש מתחילים לרדת לאורך צד המבנה לכיוון קומת הכניסה שמשמשת כקומת הביניים. ממנה עליה למפלס ההורים ועליה נוספת לחדרי הילדים. מקומת הביניים ירידה למפלס הגראז' ועוד.
בני הזוג מארחים הרבה לכן חשוב היה לייצר עבורם מרחב אירוח שיאפשר אינטראקציה מלאה בין כלל המשתתפים. לשם כך תכננו האדריכלים בריכה במפלס הסלון והמטבח שנראית כתלויה ומרחפת באוויר וצופה לנוף המרהיב והפתוח של העמק.

 

 

 

במתחם הכניסה תכננו האדריכלים אלמנט שנאמן לתפישתם הדוגלת ביצירת חללים שאינם נגלים באחת אלא בשלבים: בין החזית הראשית לדלת הכניסה חוצץ קיר תחרה שנבנה מעמודי פלדה וקוביות מלבניות אופקיות עשויות בטון- הקיר האוורירי יוצר השהייה בין החזית שנגלת לסביבה לבין המרחב הפרטי שמאפשר למשפחה אינטימיות. עם הכניסה למבואה המרשימה נגלה החלל הציבורי. במרכזו שתי חצרות פנימיות ממוסגרות קוביות זכוכית ובהן בריכות שיקוף במרכזן עץ נוי. השתיים יוצרות מעבר חוויתי לאיזור הסלון ומשמאלן המטבח, פינת האוכל והבריכה אותה רואים מכל זווית במפלס.

 

 

 

 

הרצפה חופתה באריחים גדולים במיוחד בגוון בטון כהה. הקירות נצבעו באפקט בטון מעונן שמקנה למרחב מראה אלגנטי, יוקרתי ומגובש. המטבח הביתי גדול במיוחד וחולש על לא פחות מ-60 מ"ר. במרכזו תכננו האדריכלים אי גדול באורך של כ-7 מטר שהמשטח והדפנות מנירוסטה שמקיפים אותו יוצרו טיילור מייד עבורו. חזיתות המטבח הגבוהות נצבעו בסגסוגת מתכתית ובאפקטים מיוחדים אותם ביצע אומן. דלת נסתרת הממוקמת במישור אחת מהן מובילה לחדר מזווה. חלקם הפנימי של הארונות חופה בפורניר אלון והדלתות, שמתכנסות בתוך הרהיט, מאפשרות עבודה זורמת גם כשהם פתוחים לרווחה. בתוך החזיתות תוכננו שתי עמדות מאובזרות. אחת מהן לאפייה והשנייה משמשת כעמדת קפה מאובזרת. בחזית הפונה לאי ופינת האוכל יצרו האדריכלים גומחה שמחלקה העליון נגלה מסך טלוויזיה במידת הצורך.

 

 

 

 

 

 

 

 

פינת האוכל גדולה במיוחד- פלטת השולחן, שאורכה כ-4.2 מ', תוכננה כיחידה המשכית אחת משכבת בטון דקיקה וצפופה בגימור רזינה דמוי ברזל, שבתחושה היא נעימה וחמימה. אותה שכבה מקנה למשטח עמידות גבוהה, אינה סופגת, ולכן אידיאלית לתחזוקה. כיסאות האוכל שנבחרו אלסטיים, גמישים ומפנקים היות והם עשויים חומר אקרילי חדשני. בדומה לפלטת השולחן גם הם קלים לתחזוקה ועמידים בפני לכלוך. מעל לשולחן נתלו זוג מנורות מפליז במרכזן בועות זכוכית שקופות. ויטרינה גדולה מובילה מהמטבח היישר לאזור הבריכה שמהווה חלק בלתי נפרד מהבית ונראית כתלויה באוויר. האדריכלים תכננו משני עבריה קירות תחרה שממקדים את המבט לעבר נופי העמק.

 

 

 

 

 

הכניסה לסלון מבוצעת כאמור מבין שתי החצרות הפנימיות. באחת שתי פאות שקופות ואחת נוספת אטומה החודרת את הסלון ומשמשת כהמשך ישיר לחזית החיצונית שמורכבת מפרופילים אנכיים. החזית הדקורטיבית, במראה העץ, מייצרת תחושה חמימה ומסוגננת ומאזנת בין הצבעוניות האפרפרה והמונוכרומטית לוויטרינות השקופות שפונות לכיוון הבריכה. מערכת הישיבה שנבחרה היא מודולרית ומאפשרת לייצר תרחישי ישיבה משתנים בהתאם לסגנון האירוח. לצידה שולבו שולחנות בגימור עץ ומשיש שמעשירים את החלל וניתן לשנות את מיקומם. הכורסאות המסתובבות, האחת חרדלית והשנייה בגוון טורקיז, הותאמו עבור החלל והן מכניסות נגיעת צבע בלתי שגרתית. כוננית העץ עבור שתייה חריפה יוצרה בעבודת יד אמן. בחלקה הפנימי היא רופדה עור טבעי, מעליה פלטת שיש טבעי וחזיתה הקדמית מחורצת פסי עץ אנכיים שמשחזרים את חזית הסלון. מעליה שולב מקבץ דמויות נשיות מתרבויות שונות.

 

 

 

 

 

במפלס העליון מצויות סוויטות הילדים ובמרכזו סלון שמהווה חדר משפחה ומשחקים. כל אחת מסוויטות כוללת גם חדר רחצה וחדר ארונות מרווח ומפנק.. בחלק מהן הכניסה לחדר הרחצה מחדר השינה נעשית דרך דלת אינטגרלית נסתרת בארון. חדרי הרחצה עצמם חופו בלוחות LG Hi-macs שניתנים להלחמה ועל כן ניתן לייצר עמם מראה הומוגני נטול תפרים וחיבורים.
מאסטר השינה של בני הזוג גדול במיוחד ושטחו קרוב ל- 70 מ"ר. במרכז חדר השינה מיטה מרופדת בעור נאבוק ולצדייה מנורות דקורטיביות. מול המיטה תוכנן קיר זכוכית כהה שכולל את מסך הטלוויזיה. בנוסף, דלת מובילה לחדר הרחצה אליו אפשר להיכנס בנוסף דרך מבואת הארונות. הקירות והארונות בסוויטה מחופים פרקט עץ אלון בגוון מעושן בדוגמת שברון ומעליו, חיפוי דמוי עור. בחיבור בין שני החומרים שולבה תאורה נסתרת.
חדר הרחצה מחופה לוחות גרניט פורצלן גדולים במראה אחיד נטול חיבורים. במרכזו אמבטיית Free standing הממוקמת בסמוך לתא שירותים אינטימי ובסמוך, שידת אמבט הכוללת שני כיורים- לו ולה הכולל מערכת ברזים מיוחדת שנטמעת כחלק ממדף אלומיניום שמשמש בנוסף להנחת תמרוקים.

אדריכלות ועיצוב פנים: הילה ודן ישראלביץ. ישראלביץ אדריכלים
צילום: אסף פינצ'וק