בני הזוג, בשנות ה-30 לחייהם, עזבו את המולת העיר לטובת בית פרטי אידיאלי לגידול שתי בנותיהן הצעירות, עם חצר מוריקה ושפע של אור ואוויר טבעיים. מעצב הפנים ניצן הורוביץ יצר עבורם מרחב מחיה חוויתי שמתבסס על חומריות טבעית ואותנטית וחללים מלוכדים, נעימים ומשפחתיים.

 

 

הבית ממוקם באחד מיישובי המרכז על מגרש של כחצי דונם. שטחו הבנוי הוא כ-120 מ"ר הנפרשים על פני שלוש קומות – קומת מרתף הכוללת חדרי אירוח ומשחק שמשרתים בעיקר את הילדים, קומת קרקע- הכוללת חלל ציבורי רחב ידיים ובו מבואת כניסה, שירותי אורחים, סלון, מטבח וחדר משפחה. בקומת המגורים העליונה – שלושה חדרי שינה לילדים חדר רחצה, אזור שירות ומאסטר לבני הזוג.
"כשבני הזוג הגיעו אלי בתחילה לא הייתה להם דרישה לסגנון מובהק. הדבר היחיד שהם ביקשו היה להרגיש בבית כבר מהיום הראשון, לכן נדרשתי להרכיב עבורם סגנון מלוכד משלהם", משחזר מעצב הפנים ניצן הורוביץ שאמון על תכנון הבית המרשים. "הדגש מלכתחילה היה על שילוב חומרים ואלמנטים במראה אותנטי ואמיתי שלקוחים מכל מיני סגנונות – החלונות עשויים עץ, הרצפה היא רצפת בטון, המדרגות הן מברזל, הקמין לעומתם הוא מודרני כך יצרתי עבורם חווית מגורים על זמנית חפה מטרנדים. המראה התוצר הסופי הוא הרמוני, נינוח ואינו מתאמץ".

 

 

הורוביץ תכנן עבור פני המשפחה פינות אתנחתא מזמינות. כך למשל תכנן מעברו האחד של אזור הכניסה המרשים אגף אינטימי ונעים בו ממוקמים המטבח ופינת משפחה שמאפשרים יחד לייצר אינטראקציה משפחתית ומהעבר השני ממוקמים פינת האוכל והסלון. החיבור הייחודי בין הפונקציות מייצר אווירה נינוחה ופתוחה וניכר כי לפרופורציות של כל אחת מהן יש תפקיד חשוב. בנוסף הן נהנית מקשר כמעט בלתי אמצעי עם הגינה המטופחת ובכך גם לשפע של אור ואוויר.
עם הכניסה לבית נגלה גם גרם המדרגות המרשים שמוביל לקומת החדרים אותו מגדיר הורוביץ כ"עמוד השידרה של הבית" ומגדיר גם הוא במידה רבה את האגפים. כמו את כל עבודות המסגרות, את הגרם המונומנטלי תכנן וייצר אביה של בעלת הבית- מסגר רב אומן שעבודתו המדויקת תרמה רבות להצלחת התוצר הסופי.

 

 

בסמוך לכניסה תכנן הורוביץ ציר אלגנטי ונקי בו נטמעים שירותי האורחים ויחידת אחסון קירית הכוללת ארון מעילים ואזור שירות. לקיר המבואה, שתוכנן בניצב תפקיד כפול- מצדו האחד, זה פונה לדלת הכניסה הוא משמש לאחסון נסתר, תצוגת כלים נאים ועל גבו נתלתה מראה. מעברו השני הוא פונה לפינת המשפחה ומשמש כקיר מעוצב ואלגנטי על גבו גם תלוי מסך הטלוויזיה.
אזור הישיבה בפינת המשפחה אינטימי ומאפשר לבני המשפחה ליהנות מפרטיות. הצבעוניות בו היא מונוכרומטית עם נגיעה מתונה של צבע. מערכת הישיבה מרופדת בד עשיר שמשתלבת היטב עם שטיח הוינטג', שולחנות העץ וחלונות העץ שנצבעו בלבן ומייצרים מראה רך ועוטף. בסמוך, המטבח עבורו תכנן הורוביץ אי גדול עשוי פורניר אלון שחופה במשטח גרניט פורצלן מרשים. הוא כולל גם מקומות ישיבה לארוחות משפחתיות קזואליות ומערכת בישול שתולה בתוך המשטח ששומרת על המראה הנקי. ציר הארונות הגבוהים כולל את מוצרי החשמל וכולל גם את מערכת המיזוג. הוא נצבע בגוון קפה-מוקה והגומחה שבו חופתה בגרניט פורצלן שחור במראה שיש טבעי.

 

 

ספריית הברזל, floor to ceiling, החוצצת בינו לבין גרם המדרגות יוצרה גם היא על ידי אביה של בעלת הבית ולה מספר מטרות- היא מייצרת חלוקה אוורירית ועם זאת תוחמת ומגדירה את החלל, מחזיקה פיזית את גרם המדרגות ומשמשת כמעקה. הורוביץ תכנן בה תאים בקומפוזיציה רנדומלית עבור חפצי נוי אותם אספו בני הזוג לאורך השנים.
פינת האוכל, שממוקמת כאמור מצידה השני של דלת הכניסה, עשויה עץ אלון ויובאה מחו"ל. לצידה ארון שירות ובו כלי אוכל והגשה וכן ארון יעודי ומקרר עבור יינות. כיסאות האוכל רופדו בד בחלקם הפנימי ועור טבעי בצידם החיצוני. גוף התאורה המרשים מעל משלב בין מספר חומרים – מוט ברזל, רצועות עור ונגיעות של פליז.

 

 

הסלון פתוח למרחב ועם זאת מוגדר. המוטיב הבולט בו הם קיר הקמין והטלוויזיה שמייצר הפרדה בין הסלון לפינת האוכל ופנאל עץ בגוון חאקי שהותקן על גבי הקיר הנגדי. במקביל אליו, ובסימטריה מושלמת, ניצב סלון החוץ שמשרת את הגינה והבריכה. בסמוך אליו פינת האוכל והמטבח החיצוני שתוכננו גם הם בסימטריה מושלמת לפינת האוכל הביתית.
עם העלייה לקומת המגורים נגלה מסדרון בהיר ושטוף אור הודות לחלון העצום שמתחיל בקומת הכניסה ומגיע עד תקרת הקומה השנייה. אזור המגורים של בנותיהן הצעירות מוגדר כחלל אחד שמחולק על ידי ארון דו צדדי והמעבר בין הפונקציות השונות מתבצע מתוכו. "תכננו עבורן ממלכה שתהווה פלטפורמה שאפשר לצמוח איתה", מסביר המעצב. "המעטפת היא ניטרלית, החומרים והטקסטורות מעודנים ועל אף שכרגע המרחב מוגדר כאזור שינה משותף מצד אחד ואזור משחקים ולמידה מצד שני, ניתן יהיה בקלות להפריד ולייצר לכל אחת מהן חדר משל עצמה".

 

 

 

 

במאסטר ההורים ניצל הורוביץ את הגובה המרשים ששיאו מגיע ל5.5 מ'. לחדר השינה נכנסים דרך מבואת ארונות שמשמש בצידו הנגדי כקיר טלוויזיה. בין חדר השינה לחדר הרחצה חוצץ קיר זכוכית חלבית ממוסגר אלומיניום בגוון שחור ומאפשר לאור לחדור מבעדו. הגריד החיצוני הוא זה המגדיר את החלוקה הפנימית אותה מגלים רק כשנכנסים לחדר הרחצה.

תכנון ועיצוב פנים- ניצן הורוביץ
אחראי אדריכלות מעטפת ורישוי- הושע קרופ
צילום- עודד סמדר