משרד האדריכלות NAAW Studio, הסב (2023) בניין ששימש בתקופת ברית המועצות, למגורי עובדים בבירת קזחסטן, Almaty, לבית קפה מודרני, מאפייה ומסעדה, משלבים את מאפייני שנות ה-50 באומץ במבנה המשוקם. עיצוב הפנים של מסעדת FIKA, ששמה מגיע מהמסורת השוודית של לקחת פסק זמן לקפה ומאפה, משלב עיצוב סקנדינבי מודרני עם מורשת אדריכלית סטליניסטית.

 

"התרחקנו מרומנטיקה", מסבירות המייסדותהשותפות של הסטודיו, Elvira Bakubayeva + Aisulu Uali. לוחות התקרה הגבס הפגומים בתקרה יחד עם שלד הבטון של הבניין. החלל חדור נעימות שובבה הודות לשפע של אור טבעי שזורם פנימה מהחלונות הגדולים, חלל פתוח, פריסה זורמת ואוסף גחמני של רהיטים שרובם תוכננו במיוחד לפרויקט.
חלונות זוויתיים גדולים ששוקמו בקפידה בעזרת נגרים אמנים וצוידו בחלונות זכוכית בלתי מחולקים, מטשטשים את הגבול בין פנים לחוץ וכך גם ריצוף הטרצו המשתרע החוצה ויוצר מרפסת כניסה. דלפק מונוליטי ותצוגת עץ באמצע החלל, משמשים שניהם כדי להדגיש עוד יותר את האופי האורבני של החלל.
בחלק האחורי של החלל, החלק התחתון של הקירות צבוע בצהוב, טכניקה שהייתה בשימוש בכל הכניסות והמוסדות העירוניים בתקופת ברית המועצות, עם ריפוד פסים המוסיף נגיעות שובבות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
חלום מקצועי ואישי: מעצבת הפנים ומפקח הבנייה תכננו לעצמם בית מול השדות
עיצוב, אופנה ומיתוג
חלום מקצועי ואישי: מעצבת הפנים ומפקח הבנייה תכננו לעצמם בית מול השדות
  יש לא מעט בעלי מקצוע שמתכננים ומעצבים בתים עבור אחרים, אך כשהם מגיעים
חצר סינית עתיקה – סיהיואן מסורתי בבייג'ינג הפך למרחב ציבורי גמיש
עיצוב, אופנה ומיתוג
חצר סינית עתיקה – סיהיואן מסורתי בבייג'ינג הפך למרחב ציבורי גמיש
  בלב אזור Dashilan ההיסטורי בבייג'ינג, בשכונת Paizi Hutong, השלים משרד האדריכלים Archstudio פרויקט
יש לכם רעיון שיכול לשנות את עולם האדריכלות והעיצוב? אנחנו רוצים לעזור לו להפוך למציאות
עיצוב, אופנה ומיתוג
יש לכם רעיון שיכול לשנות את עולם האדריכלות והעיצוב? אנחנו רוצים לעזור לו להפוך למציאות
  לא כל המצאה מתחילה בחברה גדולה. לעיתים היא מתחילה בסקיצה, בשרטוט, במודל, באב־טיפוס

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.