משרד האדריכלות NAAW Studio, הסב (2023) בניין ששימש בתקופת ברית המועצות, למגורי עובדים בבירת קזחסטן, Almaty, לבית קפה מודרני, מאפייה ומסעדה, משלבים את מאפייני שנות ה-50 באומץ במבנה המשוקם. עיצוב הפנים של מסעדת FIKA, ששמה מגיע מהמסורת השוודית של לקחת פסק זמן לקפה ומאפה, משלב עיצוב סקנדינבי מודרני עם מורשת אדריכלית סטליניסטית.

 

"התרחקנו מרומנטיקה", מסבירות המייסדותהשותפות של הסטודיו, Elvira Bakubayeva + Aisulu Uali. לוחות התקרה הגבס הפגומים בתקרה יחד עם שלד הבטון של הבניין. החלל חדור נעימות שובבה הודות לשפע של אור טבעי שזורם פנימה מהחלונות הגדולים, חלל פתוח, פריסה זורמת ואוסף גחמני של רהיטים שרובם תוכננו במיוחד לפרויקט.
חלונות זוויתיים גדולים ששוקמו בקפידה בעזרת נגרים אמנים וצוידו בחלונות זכוכית בלתי מחולקים, מטשטשים את הגבול בין פנים לחוץ וכך גם ריצוף הטרצו המשתרע החוצה ויוצר מרפסת כניסה. דלפק מונוליטי ותצוגת עץ באמצע החלל, משמשים שניהם כדי להדגיש עוד יותר את האופי האורבני של החלל.
בחלק האחורי של החלל, החלק התחתון של הקירות צבוע בצהוב, טכניקה שהייתה בשימוש בכל הכניסות והמוסדות העירוניים בתקופת ברית המועצות, עם ריפוד פסים המוסיף נגיעות שובבות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
כך הפך בית משנות ה־30 במדריד למניפסט של עיצוב נועז
עיצוב, אופנה ומיתוג
כך הפך בית משנות ה־30 במדריד למניפסט של עיצוב נועז
  בעידן שבו רבים מחללי המגורים מאמצים מינימליזם כמעט מדיטטיבי – גוונים ניטרליים, קווים
מפעל מברשות ישן הפך למלון בוטיק יוצא דופן
עיצוב, אופנה ומיתוג
מפעל מברשות ישן הפך למלון בוטיק יוצא דופן
  יש מלונות שמציגים עיצוב ויש מקומות שבהם העיצוב עצמו הוא החוויה – Jonojé,
הבית שנולד מתוך חורבה על גדת הנהר
עיצוב, אופנה ומיתוג
הבית שנולד מתוך חורבה על גדת הנהר
  יש בתים שנבנים מאפס, ויש בתים שנולדים מתוך הזיכרון. Stone and Water (Piedra

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.