משרד האדריכלות NAAW Studio, הסב (2023) בניין ששימש בתקופת ברית המועצות, למגורי עובדים בבירת קזחסטן, Almaty, לבית קפה מודרני, מאפייה ומסעדה, משלבים את מאפייני שנות ה-50 באומץ במבנה המשוקם. עיצוב הפנים של מסעדת FIKA, ששמה מגיע מהמסורת השוודית של לקחת פסק זמן לקפה ומאפה, משלב עיצוב סקנדינבי מודרני עם מורשת אדריכלית סטליניסטית.

 

"התרחקנו מרומנטיקה", מסבירות המייסדותהשותפות של הסטודיו, Elvira Bakubayeva + Aisulu Uali. לוחות התקרה הגבס הפגומים בתקרה יחד עם שלד הבטון של הבניין. החלל חדור נעימות שובבה הודות לשפע של אור טבעי שזורם פנימה מהחלונות הגדולים, חלל פתוח, פריסה זורמת ואוסף גחמני של רהיטים שרובם תוכננו במיוחד לפרויקט.
חלונות זוויתיים גדולים ששוקמו בקפידה בעזרת נגרים אמנים וצוידו בחלונות זכוכית בלתי מחולקים, מטשטשים את הגבול בין פנים לחוץ וכך גם ריצוף הטרצו המשתרע החוצה ויוצר מרפסת כניסה. דלפק מונוליטי ותצוגת עץ באמצע החלל, משמשים שניהם כדי להדגיש עוד יותר את האופי האורבני של החלל.
בחלק האחורי של החלל, החלק התחתון של הקירות צבוע בצהוב, טכניקה שהייתה בשימוש בכל הכניסות והמוסדות העירוניים בתקופת ברית המועצות, עם ריפוד פסים המוסיף נגיעות שובבות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
מתחם המגורים La Vallée Verte של MVRDV שופע צמחייה ונוף ירוק
עיצוב, אופנה ומיתוג
מתחם המגורים La Vallée Verte של MVRDV שופע צמחייה ונוף ירוק
  בשנים האחרונות עוברת הגדה הימנית של נהר Garonne ב־Bordeaux תהליך התחדשות עירונית רחב
הנוף, האור והמים הם המרכיבים המרכזיים של אדריכלות הבית
עיצוב, אופנה ומיתוג
הנוף, האור והמים הם המרכיבים המרכזיים של אדריכלות הבית
  על המדרונות הירוקים של החוף המזרחי של Garda Lake ניצבת Villa Dellago –
הבית שצומחים בו עצים כמו נווה מדבר בלב העיר
עיצוב, אופנה ומיתוג
הבית שצומחים בו עצים כמו נווה מדבר בלב העיר
  בעיר החוף Vung Tau, שבה האקלים הטרופי והצפיפות העירונית מכתיבים את תנאי החיים,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.