דירה נעימה וקומפקטית ברמלה בת 120 מ"ר, עוצבה ותוכננה עבור זוג בגילאי ה-60, אשר בחר במעצבת הפנים סיון אהרוני. לדברי אהרוני "הדירה נרכשה מקבלן לפני שנתיים. ערכנו שיפוץ כללי לדירה במשך חודשיים, שכלל עבודות חשמל ותאורה, אינסטלציה, חדרי רחצה חדשים, הנמכות גבס, מטבח בהתאמה אישית, ארונות בנגרות אישית בכל החדרים. חיפויים דקורטייבים וריהוט".

עיצוב סיון אהרוני. צלם מאור מויאל. באדיבות ELLA DECOR אלה שלומוב, וילונות

 

הזוג שמרבה לארח את הילדים והנכדים ביקש חלל אירוח מושקע לצד מטבח איכותי. מפאת גילם ורצונם שזאת תהיה דירתם האחרונה, נדרשה המעצבת להתאים את הנגישות בבית לעתיד, לכל צרה שתבוא. לצורך כך הורחבו כל פתחי הדלתות בבית ל90 ס”מ (במידה ויצטרכו עזרים), הוגדלו המקלחונים ופתחם, בוטלה האמבטיה. שימת דגש על חדר השינה שהגדלתו הוא תוצר של ביטול חדר ואיחודו לחדר שינה, חדר משחקים לנכדים, וחדר עבודה לאישה שעובדת מהבית בחלק מהזמן.

 

 

 

המטבח תוכנן בצורת 2 פסי עבודה, האחד מול השני. פס אחד מורכב מארונות גבוהים מרצפה לתקרה בו מוטמעים מוצרי חשמל. ממולו תוכנן אי באורך 290 ס”מ וברוחב 90 ס”מ שמצד אחד משמש כמשטח עבודה, עליו נמצאים הכיור, המדיח והכיריים, ומהצד השני אזור הישיבה.
גוון המטבח שבחרנו הוא לבן “שבור” בשילוב של עץ אגוז, שייתן את החמימות ומשטח שיש כהה בגוון חום עם ברונזה.

 

מקלחת האורחים הוגדלה משמעותית, על מנת שזו תשמש את הנכדים הקטנים. בתוך המקלחון נבנה גם ספסל בנוי קבוע במחשבה על נוחות. נבחרו אריחים מרשימים בגוון אפור מבריק עם גידים לבנים. ארון תלוי בגוון עץ אדמדם ומעליו משטח שיש בגוון אפור עם כיור יצוק. שלוש מראות הוזמנו בהזמנה אישית, חוברו יחדיו ומוארות בתאורת לד.

 

 

קיר הטלוויזיה בסלון נוצר בעיבוי קיר גבס ליצירת נישה בקו אפס עם הקיר. לאחר בניית קיר הגבס, חיפינו אותו בלוחות דקורטיביים פולימריים דמויי פשתן בשילוב של פסי אלומיניום בצבע זהב. על הקיר הותקנה גם תאורת אווירה רכה משני צידי הטלוויזיה. בפינת האוכל יצרה המעצבת ויטרינה מוארת בנגרות אישית. לסלון נבחרו ותוכננו ביחד עם אלה שלומוב, בעלת בוטיק Ella décor וילונות רכים בגוון אבן , שמוסיפים רוך ונעימות לחלל.

 

 

 

 

במבואה תוכנן ארון מוסתר בתוך נישה. הארון הזה משמש להסתרת התקשורת בבית ולאחסון. ללקוחה חיבה מיוחדת למרלין מונרו כך שתוכננו 2 תמונות מזכוכית בהזמנה אישית. האחת, הגדולה נתלתה בפינת האוכל והשנייה, נתלתה בכניסה לחדר שינה. כל תקרת הדירה הונמכה בגבס עם פסי ניתוק שחורים בין התקרה לקיר.

 

 

בחדר העבודה תוכנן ארון מקיר לקיר באורך 3 מטר המשמש מעיין “מחסן”, הכולל גם חלל מיוחד למזוודות. הלקוחה ביקשה סוויטת הורים גדולה ומפנקת שתכלול חדר שינה, חדר ארונות וחדר רחצה. לכן חוברו שני חדרים יחדיו ובכך נוצר חלל גדול. בין שני החדרים נבנה קיר “צף” שאינו מפריד את החללים בצורה מלאה. הקיר יצר הפרדה חלקית בין חדר השינה לחדר הארונות, כזאת שמאפשרת הצצה אל חדר הארונות. הקיר חופה באריח גרניט פורצלן, אותו אריח שנעשה בו שימוש בחדר הרחצה.
רצפת החדר מורכבת מפרקט אלון חם בדוגמאת “פישבון”.

 

עיצוב סיון אהרוני, צלם מאור מויאל. באדיבות דלקוב ארונות

 

חדר השינה עוצב בגוונים בהירים לתחושת רכות וניקיון, עם גופי תאורה בזהב לתחושת יוקרה ווילונות נשפכים ורכים בגוון אבן שעוטפים את השוהים בחלל, ותוכננו על ידי אלה שלומוב , בוטיק Ella decor. חדר הארונות מוקדש לאשה והוא תוכנן בעוצב על ידי מומחי חברת דלקוב. בחרנו בגוון אגוז בשילוב מראות כהות בגוון חום ובשילוב אלומיניום תואם גוון. חדר הארונות כולל ארונות בגדים שמחולקים לתלייה, מידוף ומגירות. עוד בחלל, ארון נעליים שקוף ולצידו פינת איפור בעלת מגירות לאחסון איפור, תכשיטים וקוסמטיקה, משטח עבודה ומראה מוארת. הארון שמשמש את הבעל, נמצא בכניסה לחדר השינה. גם הוא מקיר לקיר ומחולק לתלייה, מידוף, מגירות ואחסון נעליים.

 

 

 

עוד מסבירה אהרוני “את הקיר בין חדר הרחצה לחדר השינה שברנו ובמקומו יצרנו מחיצת זכוכית שקופה שחורה מעושנת עם מסגרות אלומיניום שחורות ופרזול שחור, שמאפשרת תחושת אוורור ואשליית גודל. חדר הרחצה משתקף החוצה לתוך חדר השינה. כאן בחרנו בחומר יותר קר וקשוח, אריחים דמויי בטון טבעי. שילבנו ברזים ופרזול בגוון רוזגולד. התייחסתי אליהן כמעין תכשיטים בחלל.
ארון הכיור תלוי, עץ מלא בגוון אלון ומעליו משטח שיש מרחף עם כיור יצוק, גם הוא בגוון בטון. את אזור האסלה רצינו להצניע ולכן בנינו קיר ברוחב 80 ס”מ שמסתיר רק את האסלה. המקלחון הוגדל במחשבה על נגישות עתידית ונבנה בתוכו ספסל בנוי קבוע גם כאן במחשבה על נגישות ונוחות עתידית. האפשרות להתקלח בישיבה בגיל מאוחר יותר”.

מעצבת הפנים סיון אהרוני
וילונות – אלה שלומוב, Ella decor
ארונות דלקוב
צלם מאור מויאל

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
ענקי הנייר של Jean jullien קוראים ספרים בתוך החנות בפריז
עיצוב פנים ישראלי
ענקי הנייר של Jean jullien קוראים ספרים בתוך החנות בפריז
הפסלים המאוירים השובבים של האמן מעטרים גם את בית הקפה בתוך חנות הכלבו וממלאים
הקמת מרכזי עיצוב ומתחמי אמנויות
עיצוב פנים ישראלי
הקמת מרכזי עיצוב ומתחמי אמנויות
  חברת מתחמי עיצוב (מקבוצת אוריין יזמים), הקימה לאורך כ-45 שנה, מפעלי אדריכלות ועיצוב
אני מאמינה בעיצוב הוליסטי / קרן ניב טולדנו
עיצוב פנים ישראלי
אני מאמינה בעיצוב הוליסטי / קרן ניב טולדנו
  שפת העיצוב שלה חפה מפשרות. בפרויקטים שלה אין שחקנים ראשיים ושחקני משנה- המרחב

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*