בבניין כבן 20 הממוקם בלב אחת השכונות הוותיקות של צפון תל-אביב, ממוקמת דירתם של זוג עורכי דין ושלושת ילדיהם, שעברה מהפך של ממש. דקלה וטורי, בעלת המשרד Vaturi Design ומעצבת הפנים מיכל גוריון, השכילו לבטל קירות קיימים ובכך יצרו עבורם חללים מוארים ומרווחים. בנוסף, תוכננו מחיצות דו כיווניות שהגדילו משמעותית את שטחי התצוגה והאחסון ונבחרו גוונים בהירים ונעימים, להם שודכו נגיעות של צבעים מעושנים ומתוחכמים. כך היא נראית מבפנים.

 

מרבית מהמשפחות בישראל המתגוררות בדירות ובבתים שנבנו לפני עשרות שנים, מתמודדות מידי יום עם לא מעט אתגרים: על אף שאנו חיים במדינה שמשית ומוארת, התכנון המסוגר והאטום גורם לאותם נכסים להרגיש חשוכים, ובתוך כך ברובם ככולם קיים פער אדיר בין פתרונות אחסון נאותים ביחס לכמות הבגדים והחפצים שרק הולכת ועולה ככל שעוברות השנים. כך במקרה של זוג עורכי דין מצליחים מתל-אביב, הורים ל-3 ילדים בוגרים, שהבינו כי בשלה העת להתאים את דירתם לטעם ולצרכים. לטובת העניין הם רתמו את מעצבות הפנים דקלה וטורי ומיכל גוריון ועתה וטורי משתפת בתהליך.

 

 

“בתכנון המקורי כללה הדירה קיר שתחם את אזור המטבח ומנע כניסה מיטבית של אור ואוויר טבעיים. אותו קיר יצר הלכה למעשה חלוקה של חללים קטנים באגף הציבורי ושרותי האורחים שתוכננו בסמוך לדלת הכניסה התגלו עם השנים כדי מיותרים. ככלל, הדירה דרשה לא מעט התאמות ושינויים בכדי שתתאים לאורחות החיים של החמישה ששיוועו ליצור סביבת מגורים מוארת ונעימה עם אינטראקציה מלאה בין הפונקציות השונות”.

 

 

“חשוב היה לנו ליצור תכנון פרקטי, אפקטיבי וחכם ולייצר מקום מובנה לכל פריט ופרטי – מספרים, דרך מצעים וחומרי ניקיון ועד למקום ייעודי לבגדים ולפרטי האופנה של אם המשפחה הפאשניסטה”.
“אחת הבקשות המרכזיות שעלו היתה להגדיל משמעותית את אזור המטבח ולייצר סלון מרווח, ועל מנת שזה יקרה בחרנו לבטל שני קירות: האחד במסדרון שמוביל לאגף החדרים וקיר נוסף שחצץ בין המטבח לסלון. בשלב ההריסה גילינו שבקיר הזה חבוי עמוד קונסטרוקטיבי אותו לא ניתן לבטל, והאילוץ הזה הוביל אותנו לחשוב על פתרון יצירתי- כך נולדה הספרייה הדקורטיבית הלבנה, שחוצצת בין המטבח לסלון, שמצידה האחד מתנוסס אותו עמוד התומך ואת צידה השני חובק עמוד דמה, זהה ברוחבו לשני. התוצאה שהתקבלה מותירה את המרחב פתוח, מואר ואוורירי ובתוך כך, היא גם מאוד פונקציונלית: על מדפי המתכת המדוקקים הונחו ספרים וחפצי נוי בהירים שנגלים לעין כמעט מכל זווית. הפריטים האמורפיים ששולבו באזור הזה של הדירה, כדוגמת האקססוריז וכיסאות הבר, שוברים את המסה הישרה ומוסיפים רכות”.

 

 

“קיר נוסף שהחלטנו לבטל הוא כאמור זה שחצץ בין אזור פינת האוכל למסדרון שמוביל לחדרים ובמקומה יצרנו רהיט נגרות דו כיווני שמשמש מעברו הפונה לחדרים לאחסון רב-תכליתי ומיצדו השני, זה הפונה לחלל הציבורי, כקיר תצוגה מחופה פורניר אלון מולבן (בגוון הפרקט שבחרנו לחדרים) על גבו התקנו מדפי מתכת מדוקקים ובהירים, שעוטרו בפסלים אותם ליקטו בני הזוג לאורך השנים ובעשרות ספרי קריאה ועיון שמשרתים נאמנה את בני המשפחה האינטלקטואלים והסקרנים. היה זה אך טבעי לתת לספרות מקום של כבוד במקום נוכח ומרכזי. ככלל, ליחידה דו כיוונית שכזו יש המון יתרונות כשראש ובראשונה היא מייתרת את הצורך בקיר בעובי 10 ס”מ שבפועל תופס שטח אחסון”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“את שירותי האורחים שבכניסה ביטלנו לטובת חדר שירות גדול שבו ממוקמים מכונת הכביסה והמייבש והרבה מאוד מקומות אחסון לפריטים גדולים כמו כלי עבודה ומזוודות. את הדלתות שמובילות לתוכו חיפינו בפורניר אלון שמוסיף מימד של חמימות, בחלל שרובו ככולו בהיר”.
“ככלל, הצבעוניות בדירה הזאת היא מחד מדודה ועם זאת אלגנטית, מתוחכמת ועל זמנית. את הטונים והגוונים השונים דגמנו מהשטיח האקלקטי שנפרס על רצפת הסלון- מהפריטים היחידים שהיו בדירה בגלגולה הקודם ובני המשפחה בחרו להשאיר. המנעד הצבעוני שנוצר, מעמיק את הפרספקטיבה בדירה שכן מרבית הפריטים הצבעוניים ממוקמים דווקא בחלקיה היותר פנימיים, כך שמאזורים בהירים כדוגמת המטבח הלבן שסמוך לכניסה, נחשפים אט אט לכתמי צבע מעושנים ששולבו בקפידה בקירות וברהיטים כמו שידת המולטימדיה הוורודה שבסלון, הקיר הירקרק, ויצירות האמנות שנתלו ברחבי הבית. דרך נפלאה ליצור תמהיל מגוון ועם זאת הרמוני ושלם”.

היכן: אחת השכונות הוותיקות בצפון תל-אביב
עבור: זוג בשנות ה-50 לחייהם להם 3 ילדים בוגרים
שטח הדירה: כ-140 מ”ר
תכנון ועיצוב: דקלה וטורי, Vaturi Design, בשיתוף מעצבת הפנים מיכל גוריון
צילום: איתי בנית

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
היהלום שבכתר: מבית רעוע לבית מרגש ומזמין
עיצוב פנים ישראלי
היהלום שבכתר: מבית רעוע לבית מרגש ומזמין
  בתוך כך האדריכל בועז שניר שהיה אמון על האדריכלות, עיצוב הפנים והתכנון, ביצע
מפנטהאוז לדופלקס ב-5 חודשים
עיצוב פנים ישראלי
מפנטהאוז לדופלקס ב-5 חודשים
  מעצם היותן, רובן ככולן של המשפחות מתפקדות כמערכת דינמית שמשתנה באופן תדיר –
דבר נציבות הסחר האיטלקית
עיצוב פנים ישראלי
דבר נציבות הסחר האיטלקית
    קוראים/ות, אדריכלים/ות ומעצבים/ות יקרים/ות, לאור החברות העמוקה והמתמשכת בין איטליה וישראל, אני

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*