דירה ירושלמית, בת 90 מ"ר, ממוקמת באחת השכונות הוותיקות של עיר הבירה, נרכשה עבור זוג צעיר. כיאה לירושלים, גם השכונה משלבת בין חדש לישן, בין מודרני לנוסטלגי, וכך גם הבית לשימור, בו נעשתה עבודה מסיבית של תשתיות וחיזוק המבנים. "תוך כדי השיפוץ ותהליך השבירה וההריסה התגלו קירות אבן אותנטיות, שהיו מחופות בפלטות גבס" מסבירה המעצבת קרן ניב טולדנו "הדירה חולקה ותוכננה מחדש, תוך שמירה על צביון ירושלמי בעל המאפיינים החשובים של העיר, לצד פתרונות מודרניים וטכנולוגיים, ושימוש בחומרים עדכניים, שביחד יצרו את האיזון הנכון".

 

החלונות נשמרו על הצורה הקשתית שלהם, עם תוספת של פרזול בלגי מברזל, כך גם הקירות עם הבריקים המקוריים שהתגלו תוך כדי ההריסה. בחלל הציבורי ממוקם מסדרון ארוך שמצדדיו ממוקמת ספריית ברזל שמגדירה את הקו האורכי שלו, ומהווה אלמנט פונקציונאלי המכיל בתוכו את מערכות המיזוג ומשלב פרטי אומנות ודקורציה שמתכתבים עם הדירה.

 

 

בסלון נפרס שטיח אפרפר שמגדיר את החלל, ובשל היותו קטן נבחר שולחן סלוני העומד במרכזו והוא בעל פלטת זכוכית שקופה שממוקמת על עץ גולמי, מה שמספק מראה קליל ונותן תחושה אוורירית. נבחר גוף תאורה עשוי בד פשתן מתוח עם משיכות מלט עליו, שמתכתבים עם האבנים הגולמיות. סטיילינג מאופק ומינימליסטי בדרכה הייחודית של ניב טולדנו.

 

 

פינת האוכל שבסמוך הינה מסיבית עם שולחן עשוי עץ אלון שנותן סוג של קונטרה לאווריריות של הסלון. המטבח מכיל מערך נגרות גבוה, שכל כולו , תוכנן CUSTOM MADE על ידי המעצבת ובוצע בידי נגר אמן, הכולל אחסון נסתר של מקררים אינטגרליים מכשירי חשמל ועוד.

 

האי במטבח כולל משטח שיש דמוי חלודה, מתכתב נכון עם רצפת הבטון המוחלק. יתר חללי הבית בחיפוי פרקט שמספק חמימות נעימה. למטבח נבחרו 3 גופי תאורה תלויים דומיננטיים בצורת פעמונים עם גלזורה בסגנון וינטאז', שגם הם מוסיפים לאותה התכתבות שנעה בין הישן לחדש.
לאור התקרה הנמוכה שבפינת האוכל, הוחלט למקם גוף תאורה אירופאי (חלק מחדר המדרגות של המבנה הוא בעצם מעל פינת האוכל), עשוי נחושת צמוד תקרה, שלאור המורכבות שלו הוא תוכנן במקום.

 

במטבח יש שתי דלתות שעושה רושם שהן חלק מחזית המטבח, כאשר בפועל אחת מהן מובילה לאזור הפרטי של חדר המסטר ובעצם מהווה הפרדה בין החלל הציבורי לחלל הפרטי. הדלת מובילה לפרוזדור עם שטיח קילים אדום שמימינו ממוקמת המקלחת ומשמאלו חדר ארונות, ובסוף המסדרון ממוקם חדר המסטר עם יציאה לחצר אחורית, שירותים ומקלחת וחדר ארונות. גינה בוסתנית יפה ומתוקה להפליא עוטפת את דירת הגן.

 

המעצבת יצקה לפרוייקט חומרים מצד אחד מאוד גולמיים כמו אבן טבעית, בטון שמופיע במטבח, פרקט פישבון , גופי תאורה מפליז, שולחן עץ מסיבי, לצד חומרים רכים עם שפע טקסטיל, פשתן, צבעים רכים, כדי חרס שמאפיינם את ירושלמים, וענפי זית. מסדרון נוסף ליד הספרייה מוביל לסוויטה השנייה, הכוללת גם היא חדר רחצה פרטי.

עיצוב פנים קרן ניב טולדנו
דירת גן ירושלמית – 90 מ"ר