האדריכלים Morq architects, עיצבו את הבית בן ה-400 מ"ר, עבור זוג דיירים שביקשו להתחבר לשורשים שלהם בקלבריה, עם חללים הפתוחים לנוף שמסביב ולים. המבנה הקומפקטי ובעל הגאומטריה הפשוטה, זרוע בפתחים הממסגרים את הנוף, כפי שמאופיינים מגורים ים תיכוניים. הווילות האיטלקיות מטשטשות את הגבולות בין פנים לחוץ. המגורים אף שואפים להיות חלק מהנוף והם יוצרים המשכיות חזותית בין נוף לארכיטקטורה.

 

קלבריה ממוקמת בקצה הדרומי של איטליה, גובלת בהרים היורדים אל הים. Villa RA שוכן על רכס הררי 300 מטר מעל פני הים, כאשר הדיירים חווים נוף של הים בדרום ושל ההרים במערב. סלעי גרניט עתיקים הבולטים מהאדמה, נותנים תחושה כאילו הבית מעוגן לארץ. האדריכלים כיוונו כך, שהווילה תרגיש טבועה כחלק מהנוף ולא תופיע כאלמנט אוטונומי. הגוון של מעטפת הבית מונוכרומטי ועם זאת נמצא בתנועה, משנה גוונים לאורך היום, מגיב לשמש עם צללים וניואנסים חומריים המשתנים תדירות. עיצוב הבית שואב ממסורת הווילה האיטלקית והטונים החומריים של האדמה עליה היא יושבת.

האדריכלים Morq architects