תכנון ועיצוב הספריות וחנויות הספרים בסין, מפתיעים כל פעם מחדש, בעיצוב שהוא מעבר לכל דמיון. זהו גם המקרה בחנות החדשה של רשת חנויות הספרים Zhongshuge, בעיר Guiyang הסינית, שעוצבה על ידי X+Living studio, הסטודיו הסיני רב המעוף. מסדרונות מסתובבים ומדפים שנראים כאילו הם מרחפים, מציעים ללקוחות חווית קנייה שהסחר מקוון לא יכול להעניק, שזה עצם הרעיון. יתר על כן, החללים מפתים ומזמינים את הלקוח הפוטנציאלי, לשוטט ברחבי החנות ולהתוודע למרכולתה.

 

מכירות הספרים פורחות בסין. נראה כאילו כל שבוע חנות ספרים ענקית אחרת נפתחת בה. שוק הספרים הקמעונאיים בסין הוערך ב-11.8 מיליארד יורו בשנה החולפת ומציג צמיחה של 11.3% עד כה השנה. עם זאת, עדיין קשה למוכרים למשוך לקוחות לחנויות. הקנייה המקוונת בכל זאת קלה יותר ונוחה, במיוחד למוצרים שלא נבחרים בעיקר בגלל המראה או התחושה שלהם.
לכן עיצב האדריכל לי שיאנג חוויה מרחבית ששווה ביקור פיזי. ההשראה העיצובית לקוחה, כמו במקרים רבים בסין, מהטבע: מסדרונות כנהר העובר בנוף הררי, עתיר ספרים, מקבלים את הנכנסים למערת נטיפים – נוף המזכיר הרפתקאות ופנטזיות הלקוחות מסיפורים אפיים. המראה קליידוסקופי, עם תקרה שקופה ומשקפת ורצפת זכוכית רפלקטיבית שחורה, המדמה משטח מים חלקים ומדפי הספרים קבועים בקיר המעוקל כמו ירכתיה של ספינה. החנות מציעה אזור בוטיק לקריאה אינטימית וחלל ספרי ילדים, המעוצב כעולם אגדות יצירתי, תקרה המוארת הכובים מנצנצים, מדפים צבעוניים ועם הדפסים מסורתיים של מיעוטים אתניים מהאזור. גודל החנות, כרגיל במושגים סיניים – ענק: 3400 מ”ר. לא הייתם מתנתקים מהמסך בשביל חוויה כזו?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
בית חדש, בסגנון העבר המפואר של הארכיטקטורה באיראן
עיצוב פנים
בית חדש, בסגנון העבר המפואר של הארכיטקטורה באיראן
  הבית במקור, חד-קומתי ישן, הזכיר מקלט מדכא, שלא הרשה לראות את הנוף, בשילוב
מדע היופי בעיצוב מדוייק
עיצוב פנים
מדע היופי בעיצוב מדוייק
  זהו מרכז ההדרכה החדש של מרים זרצקי, סגן אלוף בדימוס שעשתה הסבה לתחום
אדריכלות המלון, משלבת השראה עם תרבות מקסיקנית
עיצוב פנים
אדריכלות המלון, משלבת השראה עם תרבות מקסיקנית
  המלון כולל שמונה חדרים, מסעדה בקומת הקרקע, ומרפסת גג עם בריכה המציעה נוף

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*