הוא יוצא מקפל קרקע עליון, לינארי, ישר וחף ממניירות. הכניסה אליו נעשית דרך מפלס תחתון, ממש כמו מבטן האונייה. הבית שתכננו דן והילה ישראלביץ, בעלי המשרד ישראלביץ אדריכלים, עושה שימוש יצירתי בטופוגרפיה ומאפייני הסביבה, ויוצר סביבת מגורים שפורטת על מיתרי הנפש והלב.

 

 

 

המשפחה ביקשה ליצור חווית מגורים שונה וייחודית, בלב ישוב פסטורלי וכפרי, הצופה לעבר שמורת טבע בתולית ופראית. “המגרש הופשר לבניה בשנים האחרונות ונבנה כשבסמוך אליו מרבית הבתים הם דו קומתיים”, אומר האדריכל דן ישראלביץ “בחרנו ליצור משהו אחר ותצורת המבנה נובעת מהטופוגרפיה. המבנה הוליסטי ומשתלב בהרמוניה עם הסביבה הודות לשימוש בכפל הקרקע הקיים, עם מינימום פגיעה או שינוי של התוואי הקיים. קומת המגורים גלויה ונמצאת במפלס הקרקע ובמישור הרחוב. הכניסה אליה מתבצעת מקומת המבואה שנמצאת תחתיה”.

 

 

 

 

 

התוצאה אולטרה מודרנית, כמעט מוזיאלית: “כמו בכל פרויקט שלנו, גם בבית הזה השתדלנו ליצור ארכיטקטורה סוריאליסטית שנוגעת בנפש ונכנסת ללב. בתים לא חייבים להראות כמו בתים. בשלב התכנון ראינו לנגד עיננו את קומת המגורים כקופסה מלבנית שמתחברת לקרקע וממשיכה כאלמנט מרחף באוויר זאת מכיוון שקומת המבואה תחתיה בנויה במישור פנימי יותר, בכפל הקרקע. אם צופים לעבר הבית מהחזית הפונה לכיוון הישוב נראה כי רב הנסתר על הגלוי, אך ככל שמתקדמים לעבר רחבת מבואת הכניסה המבנה נגלה במלוא עוצמתו, אז גם מתחילה הדרמה. אלמנט הסבכות, וכן האור הטבעי שנכנס למבנה ומשתנה לאורך היום בהתאם למיקום הפתחים והגאומטריה שלהם, הם שני נדבכים נוספים שהופכים את הבית לאלמנט חי ודינמי”.

 

 

 

 

 

 

 

את החזיתות הפונות לעבר בתי הישוב והרחוב בחרו האדריכלים לחפות בסבכות עץ טיק בורמזי המספקות לשוהים בבית פרטיות. האגף הציבורי צופה לעבר שמורת טבע פראית ובתולית שנגלית מבעד לפתחי ויטרינה הגדולים. אלמנט ארכיטקטוני בולט נוסף הן שפתי הבטון שמקיפות את המבנה בהן נפערו פתחים בקטרים שונים ומשמשות כפרגולה פנויה דרכה עוברת כמות מדודה של אור.

את פני הבאים מקבלת רחבת כניסה מרשימה, מעין פאטיו, מוקפת בריכות שיקוף בהן ניטעו עצי צפצפה איטלקי בוגרים. צמרותיהם מהוות את הנוף באגף ההורים המשמש גם כאלמנט סבכה טבעי שמאפשר פרטיות. התחושה שמתקבלת סוריאליסטית- בית מרחף מעל למים.

עם הכניסה לקומת המבואה נגלה מראה עוצמתי וחוויתי לא פחות. התחושה דומה לכניסה לבטן אוניה, רגע לפני העלייה לסיפון העליון. בקומה זו תוכננו עבור בני המשפחה מכון כושר ואולם קולנוע ביתי וגרם מדרגות מרשים המוביל לקומת המגורים. הוא תחום מצידו האחד בקיר אבן פראית שמעניקה חמימות ומהעבר השני מעקה כבלי נירוסטה, מינימליסטי ועם זאת עוצמתי.

 

 

 

קיר זכוכית שנפתח לעבר הגינה המטופחת מקבל את פני הנכנסים לקומת המגורים. האגף הציבורי בו המטבח, פינת האוכל והסלון פתוח לכיוון שמורת הטבע ומהעבר השני האגף הפרטי בו סוויטות לילדים ואגף ההורים.

הקומה רוצפה באריחי גרניט פורצלן גדולים במיוחד (3.2/1.6 מ’). המטבח פרללי ומורכב מחזית ארונות גבוהים מחופה פורניר עץ לאחריה אי ארוך הפונה לכיוון הגינה על גבו משטח אבן אימפריאל ברשייה כהה ועוצמתית. במרכז הסלון ספריה המשמשת כקיר כוח ומשלבת בין נישות פתוחות בתוספת עמודונים ניידים בגימור פליז הנעים על מסילות לחזיתות אטומות בגימור אפוקסי. שולחן האוכל עשוי מורכב ממשטח אבן קררה ורגלי מתכת שחורה, מעליו גוף תאורה מונומנטלי עשוי פליז. מוטיב בולט נוסף בחלל היא מעיין קובייה מלבנית מחופה לוחות קוריאן מחורצים בה חבויים חדר הרחצה הכללי ושירותי האורחים. התאורה בקומה מהווה הד ונאמנה לארכיטקטורה ולחלוקת הפנים.

 

 

 

 

 

מאסטר ההורים עוצב בצבעוניות דרמטית ועוצמתית. עבור חדר הרחצה נבחרו לוחות גרניט פורצלן גדולים ודומיננטיים. ארון האמבט עטוף קוריאן ובמרכזו כיור אינטגרלי. החזיתות צבועות בגוון המדמה פליז. קיר גב המיטה חופה אבן טבעית.

 

 

 

 

 

 

 

 

היכן: ישוב כפרי במרכז
עבור: זוג וארבעת ילדיהם
שטח בנוי: 800 מ”ר
שטח מגרש: דונם וחצי
אדריכלות ועיצוב פנים: ישראלביץ אדריכלים

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
כשמעצבי הפנים מעצבים את המשרד שלהם
עיצוב פנים
כשמעצבי הפנים מעצבים את המשרד שלהם
הסטודיו החדש בבניין לשימור של מעצבת הפנים צביה קזיוף: עכשווי ומגובש     הסטודיו
מלון ברוטליסטי במקסיקו
עיצוב פנים
מלון ברוטליסטי במקסיקו
                         
בר חדש בסגנון האר-נובו בפאריז
עיצוב פנים
בר חדש בסגנון האר-נובו בפאריז
                           

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*