המשרד ממוקם בבניין אקלקטי שנבנה בתחילת שנות ה-20 של המאה הקודמת, בלב ליבה ההיסטורי של תל אביב - ברחוב מונטיפיורי, סמוך ל"שכנים מיוחסים" כמו בית הפגודה הידוע, מלון נורמן ושאר חנויות ובתי קפה תל אביביים, שחבויים מתחת לעצי השקמה העבותים.

 

חברת קרן הון סיכון צעירה בחרה בבניין זה על מנת שישרת את 20 עובדיה ומשרד האדריכלים “אורבך הלוי” נבחר לעצב את המשרד לטובת דייריו החדשים, תוך הקפדה יתרה ורגישה על חוקי השימור המחמירים של הבניין.
הבניין בין 700 מ”ר, המתפרסים על פני 3 קומות. “המטרה הייתה”, מסביר נועם מוסקל, אדריכל הפרויקט מטעם “אורבך הלוי”, “לשמור על האמת והאותנטיות שהבניין מקרין. זהו בניין אקלקטי יפהפה, עמוס פרטים, עם אופי אירופאי מובהק, עם חלונות גדולים ותקרות גבוהות, מה שמכניס גם הרבה אור פנימה. לבניין פרמטרים שאינם טיפוסיים בד”כ לחללי משרדים ואכן במקור, בניין זה שימש כבית דירות”.

 

 

מוסקל מסביר: “יצרנו איזון בפרויקט הנוכחי: שמירה על המגבלות שיוצר בניין לשימור בין 100 שנה, לצד אינטגרציה של מערכות חדשות שיאפשרו התנהלות מקצועית ונוחה. התנהלנו בצורה רגישה בתכנון הפנים כאשר כל הזמן אופי הבניין עמד לנגד עיננו. כדי שהבניין ישמור על האותנטיות שלו מבפנים כמו שמבחוץ. בתוך כך יצרנו עיצוב עדין, בהיר ונקי, שכלל בחירה מדויקת צנועה ועל-זמנית של חומרים, שנותנים כבוד לאדריכלות ההיסטורית ומצד שני מחדשת ומרעננת את החלל”.
כל קומה משלושת הקומות תוכננה לפונקציה שונה. קומת הקרקע המרשימה היא הקומה הציבורית, בה מקבלים את אורחי החברה, ובה גם מתקיימים אירועים ללקוחות ולעובדים, סמינרים ומצגות. חלל זה הוא ורסטילי ונותן אפשרויות מפגש שונות, והוא כולל בר, מטבח, לאונג׳ים, פטיו ודק חיצוני שופע צמחיה. הריהוט בחלל מוקפד ועדין, בצבעים בהירים, ריצוף טראצו בשילוב מרצפות מצוירות וגיאומטריות עושות כבוד לריצוף התל אביבי של פעם. קווי הבר מעוגלים, מהווים מחווה לעיר הלבנה ולאדריכלות הבאוהאוס.

 

עוד מוסיף מוסקל, “הבניין במונטיפיורי אינו הבחירה האינטואיטיבית לחברת הון סיכון. זוהי חברה לא גדולה, בעלת אופי משפחתי, שבחרה להשתלב במרקם העדין של העיר, שסביר להניח שרבים מעובדיה תל אביביים, או מהסביבה הקרובה לעיר”.
בקומה הראשונה ממוקמים משרדי חמשת שותפי הקרן, עם חדרי עבודה מרווחים לכל אחד מהם, המכילים פינת אירוח, ויחידת מדפים קירית שעוצבה במיוחד לפרויקט. מאחר והחלל הפנימי לא חולק בשל מגבלות הנדסיות, כל חדר נותר בגודלו המקורי, והינו גדול ודומיננטי. גם הקומה הנוכחית מתכתבת עם השפה העיצובית האירופאית – ריצוף עץ אלון טבעי בפורמט הרינגבון, משקופי עץ עבים ודלתות שתוכננו במיוחד בחלוקות ובפרופורציות המתכתבות עם חלונות המבנה הוותיק. התקרה נקיה ומאופקת, שמשפרת את האקוסטיקה והתאורה בחלל, מבלי לגנוב את ההצגה.

 

 

הקומה השנייה מוקדשת לעובדי החברה, על שלל מחלקותיה. שם תוכננו בין השאר פינת אוכל גדולה בה כל העובדים יושבים יחד לארוחת הצהריים, או יושבים בלאונגי׳ם מוארים שמשקיפים לנוף התל אביבי. לכל חללי המשרדים מוצמדת מרפסת מקורית של המבנה, שמאפשרת לקחת אתנחתא קלה ולצפות לנוף הרחוב בתל אביב במהלך יום העובדה.
מרתף הבניין כולל חדר אחד מיוחד, שהוסב ממחסן לאולפן הקלטה וצילום מקצועי המיועד ליצירת פודקאסטים ותכני וידאו בנושאים פיננסים וראיונות לערוצי הדיגיטל של החברה.

תכנון ועיצוב: אורבך הלוי אדריכלים
אדריכלי הפרוייקט: נועם מוסקל, לימור קרסו
צילום: עוזי פורת

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
ענקי הנייר של Jean jullien קוראים ספרים בתוך החנות בפריז
עיצוב פנים ישראלי
ענקי הנייר של Jean jullien קוראים ספרים בתוך החנות בפריז
הפסלים המאוירים השובבים של האמן מעטרים גם את בית הקפה בתוך חנות הכלבו וממלאים
הקמת מרכזי עיצוב ומתחמי אמנויות
עיצוב פנים ישראלי
הקמת מרכזי עיצוב ומתחמי אמנויות
  חברת מתחמי עיצוב (מקבוצת אוריין יזמים), הקימה לאורך כ-45 שנה, מפעלי אדריכלות ועיצוב
אני מאמינה בעיצוב הוליסטי / קרן ניב טולדנו
עיצוב פנים ישראלי
אני מאמינה בעיצוב הוליסטי / קרן ניב טולדנו
  שפת העיצוב שלה חפה מפשרות. בפרויקטים שלה אין שחקנים ראשיים ושחקני משנה- המרחב

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*