מגדל בן כ-30 קומות ומבנה נמוך ליניארי, המלווה את דופן רחוב ארלוזורוב. מסת המגדל פוצלה לשני נפחים, שביניהם אטריום זכוכית שקוף על מנת להקנות למגדל פרופורציות אלגנטיות ותמירות. באופן זה גם הדירות שבנפח המזרחי נהנות ממבט לים. חלל הכניסה של המגדל לא שגרתי במידותיו: 40 מטרים אורכו ו-12 מטרים גובהו. הוא נושק לאטריום שקוף, העולה לכל 30 קומות המגדל. החלל המינימליסטי והצבעוניות הכמעט מונוכרומטית, ההרמונית, משרים רוגע בחלל מורכב מבחינה צורנית ופונקציונלית, ניגוד לסביבה העירונית הסואנת.

צילום: משה צור


אדריכלות: משה צור

הנפחים של המגדל מעוצבים באופן א-סימטרי – המערבי דינמי זיג זג, כמחווה לים הסמוך והמזרחי אורתוגונלי לכל גובהו. בין שני הנפחים ישנו אטריום שקוף, בו ממוקמות המעליות השקופות, אשר נפתחות בכל קומה לגשר המשמש כמבואה ונהנה מאור יום ומנוף לכיוון צפון ודרום, דרך קיר כבלים שקוף. שילוב כל אלה מקנה חוויה ייחודית בגישה לדירות ובתחושה ובו זמנית משקף החוצה אל העיר את החיים שמתרחשים בתוך הבניין עצמו.
לאורך דופן רחוב ארלוזורוב ממוקם אגף נמוך ליניארי בן 3 קומות, המשלים את דופן הרחוב וכולל בתוכו שתי קומות מגורים מעל קומת קרקע, שהינה חלק מקומת הלובי הראשית של הפרויקט. על גג אגף זה ממוקמת בריכת שחיה פתוחה לשמים באורך 50 מ' ומרפסת שמש אליה יש יציאה גם מחדר הכושר של דיירי הבניין.
חזיתות הפרויקט מורכבות מקיר כבלים ייחודי, בגיאומטריה משתנה וקירות מסך בפיתוח ייחודי, תוך שיתוף פעולה עם חברת אלומיניום קונסטרקשן בהובלת הבעלים רמי בונה אישית. אופי החזית מדגיש את הדומיננטיות הצורנית של כל גוש כאובייקט שלם אחד. עיצוב זה מקנה לבניין הופעה אלגנטית ומעודנת, דינמית ובעלת עושר ורב גוניות.
כל החלק הצפוני של המגרש מפותח כגינה ציבורית פתוחה ונגישה לציבור. שבילים רחבים בזיקות הנאה מקשרים את רחוב ארלוזורוב עם רחוב וילנא בדופן המזרחית והמערבית של המגרש.
הופעתו הכוללת של הפרויקט הינה מרשימה, ייחודית ואלגנטית והוא מהווה תוספת משמעותית לקו הרקיע של תל אביב.

תכנון: משה צור אדריכלים בוני ערים בע"מ
שותפים לתכנון: שמעיה צרפתי, אורי גת ומשה צור
יזם: דן נדל"ן
קבלנים: אלקטרה בנייה בע"מ & קבוצת אשטרום בע"מ
תכנון נוף: תמא תכנון מרחב אורבני
עיצוב פנים: פיצו קדם.
קבלן מעטפת: קבוצת אלומיניום קונסטרקשיין בע"מ בהובלת רמי בונה.
מהנדס בניין: דוד מהנדסים בע"מ.
ניהול פרויקט: וקסמן גוברין גבע חברה להנדסה בע"מ (WXG).
שם הצלמים:
משה צור
עמית גרון

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עיצוב פנים: אדריכל פיצו קדם

 

 

החזית הפונה לרחוב העמוס, 40 מטרים אורכה, יוצרת מעין הליכה במקביל לרחוב העירוני. היא חופתה בעמודוני אלומיניום אנכיים, שיצרו מקצב שקט של שחור ולבן, בתוכם "שערים" מודגשים, הממסגרים את המבט לרחוב. להולכי הרגל ברחוב מתאפשרות הצצות אל הלובי, מבעד לחלונות בחזית הרחוב.
חיפוי גרעיני המגדל שאב השראה מעיצוב גינת הפרויקט וקפלי האדמה שבה ומחזיתו המערבית של המגדל, המקופלת. הגרעינים חופו כמשולשים לבנים, תלויים על אלמנט קונסטרוקטיבי ייחודי ונראה שמשנים גוון וצורה במהלך היממה. בחלל הישיבה האינטימי יותר, שגובהו חמישה מטרים, עוטפים המשולשים גם את התקרה ומשנים לגמר עץ חמים.
בריכת השחייה, 50 מטרים אורכה, מייצרת סיטואציה עירונית ייחודית: בריכה פתוחה, בלב המרקם האורבני של העיר, בקומה רביעית, המאפשרת מבט בלתי שגרתי מתוך המים, אל גגות העיר.

תכנון ועצוב פנים: פיצו קדם אדריכלים בשיתוף אדריכלית דניאלה שולמן
צוות תכנון: אירנה גולדברג, דניאלה שולמן ופיצו קדם
אדריכלית אחראית: דניאלה שולמן

אדריכלות המגדל: משה צור אדריכלים בוני ערים
יזמי המגדל: דן נדל"ן
קבלן ראשי: שותפות אלקטרה אשטרום
פיקוח: וקסמן גוברין גבע

תכנון תאורה: אורלי אלקבס
קיר משולשים תלת מימדי: חברת רוברט קומפקט
רהוט: דה בוקס
גופי תאורה: אקסקלוסיב
רצפה : סי.אר. קונטק
דלפק: אסא אלונזו
חיפוי קירות נגרות: המדביק
אלומיניום: אלומקון
דק בריכה: עץ ועצה
ביצוע בריכה: יגל בריכות שחיה
שמשיות: הרברט