המטבח מהווה את לב הבית בתפיסת התכנון המודרנית ורבים מאיתנו משקיעים בעיצוב, בבחירה מושכלת של חומרים ובשילוב מכשירים ואביזרים באיכות עילאית, שיאפשרו גם למי שלא זכה בכוכב מישלן להגיע לתוצאות לא פחות ממצוינות. יתרה מכך, המטבחים מודל 2022 משמשים פרט לבישול גם כמקום התכנסות לזמן איכות משפחתי מלכד, לארוחות קז'ואליות קצרות וכמרחב אירוח חוויתי ואחר.

כך גם בדירת הפנטהאוז של משפחה צעירה ודינמית מצפון הארץ: זוג הורים חובבי בישול מושבעים, ושלושת ילדיהם.הפן הקולינרי מהווה חלק חשוב ומשמעותי בחייהם, כך גם החיבה לחדשנות וטכנולוגי.

 

ניגא שף FOR HOME צלם אלעד גונן

 

 

החוליה המקשרת
המטבח עוצמתי ודומיננטי בבית, משמש כחולייה המקשרת בין החלל הציבורי לפרטי , וככזה הוא רוחש פעילות ותנועה. לדברי האדריכל צבי גרש שתכנן את הפרוייקט , “המטבח ממוקם במרכז הבית ומשמש כציר מעבר מרכזי בין פינת האוכל והסלון, שממוקמים מעברו האחד, לבין פינת המשפחה שתוכננה בצידו השני. לשם כך יצרנו מעברים רחבים משני צידי האי. כאדריכל המתמחה בתכנון בתי יוקרה, לפרויקט זה בחרתי במטבח מבית המותג Alpes Inox בשל האסתטיקה המוקפדת והיכולת לשלב חומרים באופן אופטימלי. שילבתי עץ אגוז בגוון חם ומודרני המתאים לקבוצות חומרים בעיקר מטאליים כמו הנירוסטה שהינה חומר דומיננטי במטבח”.

 

 

 

 

“חזון המותג Alpes Inox, שייצר את המטבח עבור המשפחה ביצור מיוחד, הוא ‘liberi in cucina’, כלומר ‘חופשי במטבח’ ועל מנת ליצר את אותה תנועה חופשית ואוורירית חילקנו את החלל לשלושה חלקים ארוכים באורך 5 מטרים. כל אחד משמש כפונקציה פני עצמו ובעל משמעות משלו: יחידת ארונות גבוהים, אי עבודה מרכזי ודלפק שמשקיף לנוף אורבני ומלא ירוק מבחוץ”, מסבירה יעל מוסקוביץ, סמנכ”לית השיווק ומבעלי ניגא שף For Home, יבואנית המותג.

 

 

 

יחד עם האדריכל נבחרו למטבח שלושה חומרי גלם שחוזרים גם בחללים נוספים בפרוייקט: עץ אגוז מסוג קנלטו, אבן מסוג קלקטה דה ברזיל ונירוסטה בגימור משי חלק, ייחודי למטבחי Alpes Inox המשמש ליצירת משטחי עבודה ופנים הארונות, חלקם עוברים גימור בעבודת יד. משטח האי עשוי גם הוא נירוסטה בשל היותה פרקטית ואנטי בקטריאלית, עליה ניתן להניח כלים חמים ללא חשש. מבנה הארונות הצף שונה ומרענן ביחס לארונות המטבח הקלאסיים המובנים שבתחתיתם צוקל והרגליים המוגבהות, שמנותקות מהרצפה, יוצרת מראה אורבני קליל ואוורירי.

 

 

 

בחזיתות שולבו ידיות נירוסטה מבית Alpes Inox המזוהות כחתימה ייחודית של המותג. הידיות בעלות מבנה שקוע שאינו בולט מקו החזית ומאפשר אחיזה של הידית מלמעלה, למטה וכן מהצדדים. כך נשמרת אחידות עיצובית בכל חלקי המטבח, במגירות, בארונות העליונים והתחתונים ובדלתות. שטחי האחסון מנוצלים בצורה אידאלית הודות למגירות נסתרות, בתוכן חלוקה מעץ טבעי עבור כלים וסכו”ם, השומרת על קו מינימליסטי ואחיד.

 

 

 

מיטב הטכנולוגיה
לצד המראה המהוקצע ניתן דגש מיוחד לטכנולוגיות המתקדמות ולמכשירים שנבחרו עבור המטבח לטובת משפחה שמשתמשת בטכניקות בישול ואפייה מגוונות ואיכות המזון חשובה לה.
דוגמה לכך הוא תנור קומבי סטימר מקצועי של המותג הגרמני MKN, שמשנה מקצה לקצה את חוויית הבישול והאפייה. התנור המקצועי, הכולל מערכת נידוף מובנית למניעת אדים וריחות בזמן הבישול והאפייה, הוא בעל נפח גדול ומערכת הפעלה חכמה שיודעת לזהות על פי סוג המזון מהי צורת הבישול האידאלית עבורו. המערכת המתקדמת מודדת באמצעות חיישנים את כמות המזון ומגדירה עצמאית את זמני הבישול, אחוזי הלחות והטמפרטורה הנדרשת לתוצאות מושלמות בבישול ובאפייה, תוך שמירה מקסימלית על הערכים התזונתיים של המזון, צבעו ומרקמו. לתנור מערכת ניקוי אוטומטית המאפשרת ניקיון יסודי המבוצע ללא מגע יד אדם, על-יד טבלית ניקיון.
מדיח הכלים של המותג הגרמני MEIKO מהווה גם הוא תצוגת תכלית לחדשנות ואידאלי במיוחד לבית בו מרבים לארח. פעולתו אורכת כ-4 דקות בלבד וצריכת המים נמוכה במיוחד, .

 

 

 

הכנה מקצועית במטבח הביתי

האי במרכז צופה לנופי הכרמל והמרחב הפתוח מאפשר להנות מנוף דינמי שגולש פנימה ומוסיף מימד חוויתי נוסף. מכשירי החשמל שנבחרו למטבח מעבר לפונקציונליות בלתי נלאית מצליחים לייצר חוויה קולינרית ברמה הגבוהה ביותר. כך למשל מכונת קפה מקצועית של חברתla Cimbali האיטלקית, מהמובילות בתחום שזכתה למקום של כבוד שכן בני הזוג משתמשים בה באופן תדיר. היא עשויה נירוסטה, מקצועית לחלוטין ועדיין מתאימה בגודלה וצורתה למטבח הביתי. לצידה ניצבת מטחנה אוטומטית הטוחנת פולים טריים במקום ומודדת במדויק את כמות הקפה ועובי טחינת הפולים, להכנת האספרסו המושלם.
את הקו ממשיכה מכונת גלידה מבית Carpigiani, מהחברות המובילות בתחום, שכמו מכונת הקפה גם היא נמצאת בשימוש תדיר של בני הבית. המכונה מאפשרת להכין גם במטבח הביתי ג’לטו איטלקי אמיתי עם מרכיבים טבעיים לפי בחירת המשתמש תוך 7 דקות.
“המטבח בדירת הפנטהאוז הזאת הוא דוגמה מובהקת למגמה שהולכת וצוברת תאוצה בשנים האחרונות, במסגרתה מטבחי היוקרה זוכים לקו עיצובי צעיר ומרענן- יותר שימוש בנירוסטה ופחות בזכוכית ושיש”, אומרת מוסקוביץ. “במטבחי הדור החדש הולך ופוחת הצורך במטבחים אחוריים, What you see it’s what you get. העבודה כולה מתבצעת בלב המטבח שפתוח לכיוון חללי האירוח והמגורים, מתוך רצון להציג בגאווה את החידושים הטכנולוגיים מבלי להסתיר אותם מבעד לחזיתות אטומות או מאחורי פאנלים אינטגרליים”.
“בד בבד, המגמה הגסטרונומית מוסיפה לצבור תאוצה ומשפיעה ישירות גם על המטבח הביתי שבתכנונו שמים דגש על פתרונות ארגונומיים ופרקטיים זהים לאלה של המטבח המקצועי”, מסכמת מוסקוביץ. “לראייה, המותגים אותם מייבאת ניגא שף For Home, אלה הזוכים להצלחה במגזר הפרטי, מככבים גם במסעדות השף המובילות בעולם ובארץ. כך למשל במסעדת קלארו של השף רן שמואלי ו-TOTO של ירון שליו”.

תכנון ועיצוב: אדריכל צבי גרש
מיקום: צפון הארץ
שטח הדירה: 220 מ”ר, שטח המטבח: 26 מ”ר
מטבח: ניגא שף For Home

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אדריכל צבי גרש, צלם אילן סימן טוב

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
כשמעצבי הפנים מעצבים את המשרד שלהם
עיצוב פנים
כשמעצבי הפנים מעצבים את המשרד שלהם
הסטודיו החדש בבניין לשימור של מעצבת הפנים צביה קזיוף: עכשווי ומגובש     הסטודיו
מלון ברוטליסטי במקסיקו
עיצוב פנים
מלון ברוטליסטי במקסיקו
                         
בר חדש בסגנון האר-נובו בפאריז
עיצוב פנים
בר חדש בסגנון האר-נובו בפאריז
                           

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*