מסעדת Ishizuka במלבורן, מציגה מטבח יפני משובח, בסגנון יפני בשם קייסק. לא בדיוק הסושי והסשימי שאנחנו רגילים, Kaisek מתואר כאמנות ומתבצע אך ורק בידי שפים קולינריים מנוסים ביותר.

סגנון הקייסק עוסק בטעמים אותנטיים ובאיזון עדין של טעם ומרקם – החוויה כוללת גם חוויית סביבה של תאטרון, המפעילה גם את החושים הנוספים, באמצעות הצגה וכלי שולחן.
עיצוב הפנים של המסעדה, יצר חדר אוכל מינימליסטי ומרתף. מצב הרוח של החלל הוא המקבילה המושלמת לתפריט. המושבים ממוקמים סביב דלפק מרכזי. מעין קיר לבן יפהפה מתעקל ומחקה לפנס נייר יפני, וכלי שולחן מותאמים אישית על ידי קרמיקאים.

 

32484624_1105500252922120_7728597102858600448_n

 

32486520_1105499516255527_4216829089127858176_o

 

32492062_1105499436255535_1867809405047668736_n

 

32509972_1105499722922173_8631882064406249472_n

 

32531861_1105499622922183_3705460249822494720_n

 

32542311_1105500216255457_2223719858669879296_o

 

32565894_1105499419588870_4264323309933428736_n

 

32592828_1105499632922182_4639418295840145408_o

 

32595219_1105499729588839_7256782262354575360_o

 

32634503_1105499399588872_713780039396622336_n

 

32638378_1105499509588861_5568309388550078464_n

 

32646821_1105499486255530_3687544369272848384_n

 

32659598_1105500376255441_7221228724941750272_n

 

32679014_1105499649588847_8954978972181987328_n

 

32484689_1105499746255504_494491885574815744_o

 

 

מי זו קוברה לילי? שואל שלט הניאון המהבהב, את האורחים הנכנסים למסעדה במתחם שינטאנדי הפופולרי של שנחאי.

חשבנו שלעולם לא תשאלו. אבל יתכן שהמעצבת הסינית, Hannah Churchill, מסטודיו hcreates, לא באמת רוצה לגלות לכם, אלא פשוט לעצב מקום שניראה כאילו עוצבה על-ידי פאם פאטאל מסתורית. החלל מגלם מסע ויזואלי ובמקומות החשאיים השונים, שבהם פאם פאטל מחככת כתפיים עם זרים מסתוריים.
צ'רצ'יל פועלת תחת העיקרון ש"תכנון צריך להיות פשוט, מהנה וחכם". האתוס שלה משתקף בעיצוב של קוברה לילי והמרחב משלב בהרמוניה, אדריכלות מתפוררת, מיושנת, בטון גולמי עם גימור מלוטש, יצירת פנים תוססת עם רוח שובבה מדבקת.חלק מההשראה מגיעה מהמקורות, שנות ה- 1900 של שנחאי.
הכניסה דרמטית (הן מילולית והן מטאפורית) מודגשת על ידי אטריום דו קומתי עם תא DJ צף. אזורי טרקלין ואוכל יוצאים מהכניסה, יוצרים כיסי אירוח פרטיים. חדרי השירותים ממוקמים בקצה מסדרון ארוך וחשוך, מצויירים בתכנים הקשורים לסוכן חשאי, אלא מה?

 

19437449_1091118621026950_5737182506182889117_n

 

29983470_1091118601026952_7286544549002915374_o

 

30073210_1091118317693647_6889782186497080325_o

 

30073503_1091118281026984_7839762792042630164_o

 

30073538_1091118277693651_8647824058961958919_o

 

30167213_1091118754360270_6336172746949484015_o

 

30171067_1091118704360275_8436574956178943458_o

 

30704444_1091118451026967_8792400443806478775_n

 

30706955_1091118741026938_116912106370035012_n

 

30708890_1091118697693609_4451358267668392226_n

 

30710940_1091118524360293_4091730396012748491_n

 

30715114_1091118534360292_2157321224795521195_n

 

30728126_1091118421026970_4161585938003045106_n

 

30729952_1091118514360294_3714865668459529960_n

 

30739304_1091118667693612_1069115211240328789_n

 

30739586_1091118627693616_7759555766610145922_n

 

30742802_1091118267693652_902407194735714908_n

 

https://www.hcreates.design/cobra-lily
Seth Powers Photography

 

הבר במרתף האבוד והנשכח מהמאה ה-18

במרחק זריקת אבן מן האזור הניאו גותי של וינה ורק שני רחובות מהדירה והמשרד (וכיום המוזיאון) של זיגמונד פרויד, נמצא krypt bar. למרות שאי אפשר היה למצוא לבר מיקום בולט יותר, הרי קיומו של המרחב התת-קרקעי שבו הוא נמצא, לא היה ידוע מזה מספר עשורים. הוא נתגלה במהלך שיפוצים בבניין השכן והוביל את המשפצים לעומק של 12 מטר, שם נתגלה מרתף מלא הוד.
הבניין עצמו, בו נמצא הבר, נבנה בסוף המאה ה-18, עם גרם מדרגות מלבנים, המוביל למרתף המוסתר בן 250 מ"ר. בשנות החמישים והשישים, הוא איכלס מועדון להופעות מוסיקליות, חלק מסצינת הג'אז המשגשגת של העיר וכעת הוא משמש כבר קוקטיילים עכשווי.
השיפוץ והעיצוב שלו נעשה תחת הקווים המנחים לשימור קפדני של העיר וינה, בידי המעצבים BORRO KLK בשיתוף עם BFA אדריכלים, אשר הצליחו לשמר את ההילה המדהימה של המורשת בת מאות שנים של המקום.
אתם נכנסים דרך דלת צנועה, גרם מדרגות צף מוביל אתכם בטקסיות, מתחת למפלס הרחוב, כמו בסצנה סופית של סרט, אל כמה גומחות שהפכו ללאונג'ים אינטימיים, וכן לגלריה לאמנות הקטנה ביותר בווינה, שמתפרשת על חלל מוארך שמכיל את הבר.
בניגוד למעטפת הלבנים העתיקה, השתמשו המעצבים בחומרים שופעים ומלאי הוד, זהב, ספות קטיפה כחולות, כסאות מודרניסטיים של Knoll עם ספות פיסוליות וכדומה.
תאורת נרות צפים של אינגו מאורר מעל הבר, יחד עם תאורה נסתרת לאורך המבוך, מדגישות את האלמנטים הישנים והחדשים, יוצרות אווירה מיסטית ונותנות לכם להרגיש כמו אינדיאנה ג'ונס.

http://krypt.bar/
Photo by David Schreyer

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

17

 

 

סיני בסגנון יהודי
בסטודיו הסיני infinity nide, מגלים שיש להם סקרנות רבה ליהדות ולעולם החזותי שלה. למשל, לסמל המגן דוד, שהם מאמינים גם שהוא סגולה למזל טוב. לכן, הם החליטו להשתמש בו כמוטיב מרכזי, במסעדה שהם עיצבו בפושן שבסין: בעזרת קבוצת אמני שזירת במבוק, הם שזרו יריעת מגיני דוד מבמבוק, אשר עוטפת את פנים המסעדה. מי יודע, אולי בקרוב גם יתחילו להגיש שם אוכל כשר.

design: infinity nide
director: wang xiaowen
http://www.gooood.hk/chichat-by-the-river-shu-restaurant-by

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

 

איך זה לשבת במסעדה עם 8,400 צ'ופסטיקס מעל הראש?
עם 8,400 מקלות אכילת סושי על התקרה, מסעדתBasho Sushi House שבפורטו, הוא מקום המדגיש את עבודתו של שף הסושי שלו. פאולו מרליני עיצב את המקום, ששטחו רק 25 מ"ר, שם מקלות האכילה הם הקטע המרכזי של המסעדה, המוסיף מגע של קסם לחוויית האוכל. היצירה הסימטרית תלויה מעל לראשי המבקרים, דומה לפרופיל של מקדש אסיאתי – מחווה למסורת המקומית ואסתטיקה המהווה אף היא מחווה לאמנות המטבח היפני.

http://paulomerlini.com/#p#projects

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

 

במוסקבה שברוסיה, נפתחה מסעדה בשם "דיזנגוף 99", המציעה אווירה תל אביבית
מסעדת קפה – גן נפתחה במוסקבה, בהשראת התרבות התל אביבית, "דיזנגוף 99" שמה. כשמו של הסרט הישראלי, היא משקפת לדעת הארי נוריב ודמיטרי וורונטסוב מסטודיו קרוסבי, את הרוח המודרנית של הבירה של רוסיה.
ניתן לטעום במסעדה מאכלים מיוחדים מאד, כגון שקשוקה או חומוס, על רקע מינימליסטי של קירות חשופים וריהוט עץ.
ואנחנו חשבנו שהמסעדות שלנו מחקות את המסעדות בעולם.

https://www.facebook.com/dizengof99
http://crosby-studios.com/
Image may contain: tree, house and outdoor

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

 

המסעדה שעושה גלים עכשיו באירופה
בנקודה הדרומית ביותר של קו החוף הנורבגי, על ידי הכפר Båly, האדריכלים Snøhetta עיצבו את המסעדה הראשונה באירופה, הנמצאת מתחת למים.
בשל מיקומה זה, המסעדה, תפעל גם כמרכז מחקר לחיים ימיים והיא סוג של מחווה לעולם החי הימי וקו החוף הסלעי של נורבגיה.
שם המסעדה בעל משמעות כפולה בנורווגית, "מתחת" יכול להיות מתורגם ל"פלא". חציה שקוע 5 מטר מתחת לים, שוכבת על קו החוף, כמו אקווריום, מהווה חלק מהסביבה הימית. למבנה קירות בטון בעובי מטר, כדי לעמוד בלחץ תנאי הים. כמו פריסקופ שקוע, החלונות האקריליים והמסיביים של המסעדה, מציעים נוף של קרקעית הים, כפי שהוא משתנה לאורך כל עונות השנה.

https://www.under.no/#architecture&interior

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

 

הדג הכחול, הוא דווקא ורוד
מסעדת Blufish שנראית כמו מספר אגדות, נמצאת דווקא בקניון APM של בייג'ינג, סין. היא מדמה את העולם הפלאי שמתחת לים. העיצוב של SODA אדריכלים, נועד ליצור מקום דמיוני, שבו אפשר להרגיש כמו אקווריום פסטלי ענקי.
רשת בתקרה המעוקלת יוצרת אשליה של גלים, כאשר רצפות טרצו אפורות ורודות, מוסיפות מגע חלומי נוסף למרחב. ריהוט זהב ורוד מעניק את תחושת היוקרה, המאוזנת עם הקירות הלבנים והרגועים של המסעדה. חלון צר אופקי מאפשר לאורחים להציץ ולדמות כאילו הם מתבוננים ביצורים של האוקיינוס מבעד לחלון צוללת.

http://www.soda.archi/blufish.html
potographs: Xiyu Chen

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9 10 11

בית הקפה  Coeda House

עומד על צוק המשקיף על האוקיינוס השקט. הביתן האלגנטי תוכנן על ידי האדריכל היפני קנגו קאמה. שם הפרויקט Coeda House הוא תרגום מיפנית של "בית הענפים הקטנים": לוחות ארז מרובעים נאספו לתוך מבנה דמוי עץ. המבנה נטול תומכי חזית נוספים, אשר היו חוסמים את הנוף הרחב.
לוחות הארז מחוזקים באמצעות מוטות סיבי פחמן, בעלי דרגה גבוהה של חוזק מתיחה מאשר מוטות ברזל וכל המבנה תוכנן לעמוד ברעידות אדמה. העיצוב של בית הקפה הינו בהשראת הנוף שמסביב. יתר על כן, הוא משמש כתצפית לחוויה ישירה עם הטבע.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6