מסעדת Oi Marì ממוקמת בלב אזור הקייט האיטלקי Matera. היא מתפרסת בחללים שונים שנחפרו בתוך סלעי אבן הגיר, כל אחד בצורה אחרת, בתוך המערה שנוצרה על ידי האדם לפני מאות שנים.

Oi Marì / Matera / Manca Architetti / photo © Pierangelo Laterza

 

המסעדה נוסדה בשנת 1999 על ידי בעלים צעירים – שרה, מרי ולוקה, מנפולי, שביקשו להחיות את המסורת הקולינארית הנאפוליטנית. פיצה נשארה בתפריט כסמל של המסורת שלהם, אבל המטבח התפתח למנות מעודנות וייחודיות.
גם עיצוב המקום מכבד את ההיסטוריה של המקום. החדר הגדול ביותר מאופיין בנוכחות מרתף יין, המחזיק למעלה מ -2,000 בקבוקים. אלה שוכנים בתוך גומחות קיימות וניבטים דרך דלת זכוכית. זהו הכתר של הפרויקט כולו והיוזמה של לוקה, שהוא מומחה ליינות. אבן הגיר נשארה חשופה לחלוטין, מהווה רקע לריהוט פונקציונלי פשוט לשימוש. כל הרהיטים, עבודות הנפחות וגופי התאורה, עוצבו על ידי האדריכלים ויוצרו על ידי אומנים מקומיים. גופי התאורה, בהשראת הכלי המשמש לגלילת בצק הפיצה, הוא הרכיב המקשר בין הישן לחדש, בין מסורת העבר לבין חזון העתיד.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oi Marì / Matera / Manca Architetti / photo © Pierangelo Laterza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית מדריך
+כתבות מומלצות
איך להפוך את חברתכם לשם הראשון שאדריכלים בוחרים בפרויקט שלהם
עיצוב פנים
איך להפוך את חברתכם לשם הראשון שאדריכלים בוחרים בפרויקט שלהם
מרבית החברות בענף משקיעות בפרסום, אך מעטות מצליחות להפוך לחלק מתהליך קבלת ההחלטות של
סיפורה של עיר: התחייה המרהיבה של הירקון 70 בתל-אביב
עיצוב פנים
סיפורה של עיר: התחייה המרהיבה של הירקון 70 בתל-אביב
  המבנה, שתוכנן בשנת 1934 על ידי האדריכל זאב רכטר ומוגדר לשימור מחמיר, ניצב
בית שנאבל האיקוני של פרנק גרי זוכה לחיים חדשים
עיצוב פנים
בית שנאבל האיקוני של פרנק גרי זוכה לחיים חדשים
  מי שרכש את הנכס הוא יזם הנדל"ן תומס ספרן, ידידו של גרי זה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.