אחרי שנים שהתגוררו בארצות הברית, חזרו ארצה ורכשו בני זוג - איש הייטק ומעצבת נעליים, בית במרכז הארץ וביקשו שהוא ירגיש להם "אמריקה".

 

כשבני הזוג רכשו את הבית היה להם ברור איך הם רוצים שהוא יראה אחרי השיפוץ. “הם ביקשו בית שיזכיר להם את החיים באמריקה. היה להם חשוב ליצור בית פרקטי עם הרבה מאוד מקומות אחסון בסגנון אמריקאי חם ומזמין. הבית מאופיין כאמור באלמנטים אמריקאיים ויחד עם זאת העיצוב בוטיקי”. מספרת מעצבת הפנים קרן מימון.

 

 

הבית עבר שיפוץ טוטאלי ולמעשה נשאר רק השלד שלו. “כל פנים הבית נהרס והוחלף, הוספנו עליית גג, המרתף שודרג והוא משמש משרד וחדר אירוח, גם הגינה נעקרה ושונתה לחלוטין עם בית עץ ופינות מפנקות” מסבירה מימון.

 

 

בדיוק כמו הסגנון המקובל באמריקה, הונח על רצפת הבית פרקט מעץ אלון אמריקאי בגוון בהיר. בסלון נבנה קיר גבס שבתוכו חבויה יחידת מזגן ועליו תלויה טלוויזיה ענקית. בחלקו התחתון של הקיר קמין גז. הריהוט שנבחר לסלון הוא בצבע לבן ועליו מונחות כריות נוי כחולות מעוררות עניין. גוף תאורה המתפשט על התקרה כזרועות תמנון תוכנן במיוחד ותפקידו ליצור עניין.

 

 

אחד האלמנטים הדומיננטיים בבית הוא הספרייה הענקית השחורה שמתחילה בחלל הציבורי וממשיכה מעלה לקומת המגורים. “מדובר בקונסטרוקציה מורכבת מאוד של ספריה שמתפרסת בשני חללים שונים. זו ספריה דו צדדית שעולה עם המדרגות עד לקומה השנייה ומשמשת גם כמקום אחסון וגם כמעקה. תכנון מדוקדק מאוד שנוצר בהתאמה אישית”. מסבירה המעצבת.

 

 

בצמוד לספריה מוצב המטבח שנצבע בצבע אפור גרפיט. הדיוק בנגרות בא לידי ביטוי גם כאן וכל מוצרי החשמל מונחים באופן נגיש בתוך הארונות , דבר היוצר מראה נקי ומסודר. מימין לכיור, ארון קונספטה שבתוכו פינת קפה נסתרת. לבקשת בני הזוג שאוהבים לארח, סביב האי שישה כיסאות בצבעי אפור בהיר ושחור, מעל האי מנורות צילנד באורכים שונים וזוויות שונות היוצרים סיפור.

 

 

אחד החללים החשובים ששופצו הוא המרתף שם ממוקם המשרד הביתי ופינת המשפחה. “לבני הזוג מצד אחד היה מאוד חשוב ליצור חדר עבודה שמצד אחד יהיה אינטימי ושקט ומצד שני נגיש, כך שדרכו ניתן להיות בקשר עין עם הילדים”. מספרת מימון. לשם כך, היא תחמה את חדר העבודה בזכוכית עם פרופיל בלגי שחור המאפשרת פרטיות והשתלבות הרמונית עם פינת המשפחה והמשחקים. רצפת הקומה כולה חופתה בפרקט לבן כדי להאיר את החלל שמעט חשוך יותר משאר חללי הבית.

 

 

פלטת הצבעים שנבחרה לבית – שחור, אפור ולבן באה לידי ביטוי גם בחדרי הרחצה. “בחדר הרחצה של ההורים בחרנו בפלטות בגודל שלושה מטר בצבע שחור דמוי אבן בכדי ליצור תחושה של אחידות והמשכיות”. מספרת מימון.
שירותי האורחים דרמטיים ובכדי להתגבר על גודלם הקטן, החליטה המעצבת להוציא את הכיור מהחלל וליצור מבואה לשירותים שבה כיור שולחני המונח על מדף.

 

 

הגינה הוקמה מחדש והיציאה אליה דרך חלונות באוהאוס פרופיל בלגי היוצרים המשכיות ומכניסים את החוץ לפנים הבית. לרצפת הגינה נבחרו שלושה חומרים- גרניט, דק ודשא היוצרים עניין ומשחק. מקלחת חוץ מעץ נבנתה להנאת הילדים וכמו בכל בית אמריקאי, איך לא? בית עץ קטן לילדים. “ישנם אלמנטים רבים בבית שנבחרו בהשראת הסגנון האמריקאי כמו שטיחים בהזמנה אישית, מנורות מוזהבות וקש והכל עם נגיעות מודרניות”. מסכמת המעצבת.

הפרויקט: שיפוץ בית פרטי בקריית אונו
דיירים: בני זוג ושני ילדיהם הקטנים
שטח המגרש: 250 מ”ר
שטח הבית: 200 מ”ר
משך השיפוץ: שנה
עיצוב פנים: קרן מימון
נגרות: זדקה
מטבח: מיכאלו
וילונות: אורית טראוב

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
IDEAMARBLE אביזרי ריהוט משיש ואבן
עיצוב פנים
IDEAMARBLE אביזרי ריהוט משיש ואבן
  Ideamarble: המצוינות של השיש האיטלקי שמתעורר לחיים. החברה בולטת במבחר המוקפד של לוחות
בית Daichi Isumi / בתכנון Suppose Design Office
עיצוב פנים
בית Daichi Isumi / בתכנון Suppose Design Office
ISUMI, JAPAN Architects: Suppose Design Office Area: 192 m² Year: 2022 Photographs:Kenta Hasegawa Lead
האדריכלות של Koichi Takada מדברת כמו הטבע
עיצוב פנים
האדריכלות של Koichi Takada מדברת כמו הטבע
כל פרויקט של Koichi Takada Architects ניזון מהדואליות הזו – חוסר הניבוי של הסביבה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*