משרדי המכירות לפרויקט "אור ים" של קבוצת היזמות והבנייה מור, תוכנן מאפס בסמוך לאתר בניית הפרויקט ומטרתו לאפשר נקודת תשקיף על פיתוח השטח של הפרויקט.

 

הפרויקט נבנה בקיסריה, עיר המשקיפה לים ומאופיינת בעתיקות בצורת קשתות ולכן עשו המעצבים שימוש בחומריות וצבעוניות טבעיים, בצורניות אורגנית, טבעית מתוך השפה של קיסריה העתיקה תוך שילוב עם אור ים המודרנית והחדשנית.
האווירה הכללית במשרד נועדה לתת תחושה של חופש ורוגע, פתיחות וחיבור עם הטבע ולבטא את זה על-ידי קשר בין חוץ לפנים המבנה. השטח שהוקצה למשרד היה מוגבל בגודלו ולכן התכנית מורכבת משתי צלעות בזווית רחבה חיצונית, המכילה ועוטפת ומייצרת נקודת מפגש לאנשים שמגיעים למשרדים ומביאה לידי ביטוי את הקהילתיות שפרויקט המגורים שם עליו דגש.
במרכז הצלעות נמצא חדר הקרנה עגול העטוף בעץ, בחדר זה ישנה הקרנת וידאו על הפרויקט החלל המעוגל מהווה חוויה לרוכשים של הפרויקט וגם כלפי חוץ הוא בולט בצורתו ומשמש כציר בין שתי הצלעות.
הבנייה של המשרד נעשתה בבנייה קלה במפעל ייעודי והגיעה לשטח בהובלה, הגמר בלבד נעשה בשטח.
בפרויקט נעשה שימוש בחומרים, צורות וצבעוניות טבעיים, שילוב של 3 מוטיבים עיקריים: חול(אדמה), ים (מים), צמחיה (טבע). בדגש על אדמה ומים, צורות אורגניות וטקסטורות בעלות חומריות מוחשית, גם בריהוט השימוש בחומרים טבעיים כמו עץ, טיח חיצוני בגווני חול ושילוב של צמחייה.

אדריכלות ועיצוב פנים – סטודיו ON
בינוי ונגרות – סטודיו wishbone
תאורה – זגורי תאורה
ריהוט – פיק אפ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים
+כתבות מומלצות
בית אוסטרלי בהשראה יפנית
עיצוב פנים
בית אוסטרלי בהשראה יפנית
  "הלקוח רצה מקום מפלט פרטי ושליו עם מרחבים לאירוח ולבילוי", אומר האדריכל "הוא
וילה המשלבת היסטוריה עם מודרניזם, בפרובאנס
עיצוב פנים
וילה המשלבת היסטוריה עם מודרניזם, בפרובאנס
  החזית החיצונית של הבית משקפת את האדריכלות הצרפתית המקומית, באמצעות קירות אבן גיר
בית עם איכות פיסולית של עבודת יד
עיצוב פנים
בית עם איכות פיסולית של עבודת יד
  משרד האדריכלות המקומי State of Kin, אימץ את האתגר מבלי למחוק את המבנה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.