ברוכים הבאים לדירה החדשה של בני זוג בשנות ה-30 לחייהם, להם 3 ילדים: הוא רופא, היא מנהלת מרפאה - שניים מהמקצועות האינטנסיביים והתובעניים ביותר שקיימים, כך שאין פלא שאחת מבקשותיהם המרכזיות ממעצב הפנים אורון מילשטיין, היתה לייצר סביבת מגורים אורבנית וחווייתית, שתאפשר להם להירגע בסופו של יום ולטעון מצברים.

 

אחרי שנים במהלכן גרו בשכירות בדירה במרכז העיר, החליטו בני הזוג ללכת על הדבר האמיתי ורכשו דירה במגדל חדש בלב העניינים: “את הדירה הם רכשו כשהבניין כבר היה בשלבי בנייה מתקדמים, לכן את השינויים המבניים יכולנו לבצע רק אחרי קבלת המפתח”, כך לדברי מעצב הפנים אורון מילשטיין “בשנה שקדמה לאכלוס עבדנו על התכנון החדש- הזמנו את פרטי הריהוט, והאריחים ותכננו את המטבח לפרטי פרטים מה שאפשר לנו לבצע שיפוץ בזק שארך כחודשיים”.
“לא שינינו יותר מידי את המבנה המקורי אך במקומות שכן נגענו הצלחנו לחולל הבדל ממשי שמשפיע על כל ההוויה במרחב. כך למשל באזור המטבח שם היו במקור מגרעת בקיר ומעבר לאחד החדרים. בכדי ליצור חזית אחידה והמשכית, ולהרוויח עוד שטח אחסון יקר, דחקתי את הציר כמה עשרות סנטימטר פנימה- כך המטבח הסטנדרטי הקטן הפך למרחב פונקציונלי עם שפע של מקום”.

 

 

 

 

“חזית הארונות הגבוהים חופתה באלומיניום בגוון טבעי והיא כוללת שתי דלתות מתקפלות: מאחורי זו הקרובה לדלת הכניסה לדירה חבוי חדרון שירות ובו המזווה מכונת הכיסה והמייבש בעוד זו הנמצאת בקצהו הימני של המטבח מובילה לחדר האורחים. את האי בחרנו לייצר מחזיתות בגוון אפור גרפיט ומשטח שיש גרניט שבו משולב כיור אינטגרלי. כיסאות הבר הם של מעצב העל פיליפ סטארק, שעשויים מחומר אקרילי 100% ממוחזר”.
ככלל, ניכר שעבור הדירה הזו נבחרו פריטים ואביזרים של מיטב המותגים והמעצבים הבינלאומיים וברחביה שולבו גם כריות נוי מתוך ליין חדש ששמו LOVE עליו שוקד מילשטיין בימים אלו ויושק בקרוב, הכולל מגוון גרפיקות מורכבות אותן עיצב מילשטיין, שמודפסות באיכות עילאית על גם בדים יוקרתיים. בתוך כך, הרצפה חופתה בפרקט עץ אלון מושחר בדוגמת פישבון- בחירה שמוסיפה בפועל רובד חשוב נוסף למראה האורבני אותו ביקשו בני הזוג ליצור.

 

 

 

היות והחלל הציבורי מעט מעוקל בצורתו, בחר מילשטיין לתכנן את מיקומי הפונקציות באופן שונה מזה שהוצע על ידי הקבלן במקור: “רצינו לפתוח את האזור ככל האפשר ולייצר זרימה מיטבית נטולת הסחות והפרעות, לכן שינינו את פוזיציית הסלון ובמקום שמערכת הישיבה תפנה לקיר (כמו בתכנון המקורי) היא פונה לאזור המטבח ופינת האוכל, מה שמאפשר אינטראקציה מלאה של בני המשפחה והאורחים בכל רגע נתון”.
“על הקיר שבגב מערכת הישיבה שילבנו ספריה מבית הביטאט שבנויה ממודולים ורטיקליים מתכתיים מדוקקים וככזאת היא מייצרת תנועתיות במרחב. על מנת שמסך הטלוויזיה לא יתפוס נפח בחלל ויחסום את הזרימה, בחרנו להטמיע אותו בהנמכת גבס בתקרה והוא נגלה רק בעת הצורך על-ידי מעלית אוטומטית, על פי דרישה”.

 

 

 

“את התמונה שנתלתה על הקיר הקונסטרוקטיבי (מחבר בין הסלון לפינת האוכל, וניצב מול הכניסה לדירה) בחרנו בסמוך לסיום הפרויקט- זוהי עבודה של האמן החזותי Miguel Vallinas Prieto אותה בחרה בעלת הבית מתוך אוסף היצירות של גלריית Lemon Frame”.
“פינת האוכל גם היא מינימליסטית, שוב, מתוך שאיפה שלא להעמיס על החלל ולהותיר את שטח הרצפה פתוח ככל האפשר. היות והיא ממוקמת במקביל לקיר המתעגל הגיוני היה לבחור בשולחן עגול וכך עשינו: רגלי השולחן עשויות מברזל והמשטח מפורצלן וסביבו שיבצנו כיסאות מחומר אקרילי איכותי וגמיש. בקיר זה ישנה גם יציאה למרפסת, שם יצרנו לבני המשפחה סלון אינטימי עם קיר ירוק שופע ומערכת ישיבה בהזמנה מיוחדת”.
שינויים מבניים מינוריים בוצעו גם במאסטר השינה של בני הזוג: “ביטלנו את ההול וחדר הארונות שתכננו שם במקור כדי לייצר חדר שינה מרווח יחסית- צר אך די ארוך, עם ארון גדול לכל אורכו שבו משולב גם מסך הטלוויזיה. המיטה של בני הזוג מעוצבת בקווים מודרניים ונקיים וגם כאן רצינו לתת טאץ’ יותר אישי, לכן בחרנו בבד בלתי רגיל שמזכיר בטקסטורה שלו גובלן ואוצר על גבו את מראות של פריחת הסאקורה ביפן”.
“את הפינישים הקבלניים בחדר הרחצה במאסטר החלפנו באלמנטים דרמטיים וכהים: המעטפת חופתה באריחי גרניט פורצלן דמויי שיש נרו-מרקווינה גדולים בגימור מט, הכיור הסטנדרטי הוחלף בארון אמבט גדול והמקלחון הקבלני במקלחון חדש ומפנק. אגב, את אותה אווירה דרמטית ומעט אפלולית יצרנו גם בשירותי האורחים שבחלל הציבורי, שם התקרה היא שחורה, האריחים כהים, והכיור עשוי מגליל קוריאן שחלקו הפנימי צבוע בשחור. השתמשנו גם במראות אפורות שמעצימות את האווירה”.

 

 

 

 

היכן: לב תל-אביב
הנכס: דירה בשטח של כ-100 מ”ר+ 12 מ”ר מרפסת
עבור: זוג בשנות ה-30 להם 3 ילדים
עיצוב פנים: אורון מילשטיין
צילום: אלעד גונן

 

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים - בתים
+כתבות מומלצות
בית The Coastal Harmony, מומבאי, הודו / Mind Manifestation Design
עיצוב פנים ישראלי
בית The Coastal Harmony, מומבאי, הודו / Mind Manifestation Design
הקומה התחתונה של הדופלקס, הכוללת שטחים פנימיים ומרפסת בפרופורציות שוות, משלבת בהרמוניה את החוץ
בית המרחף באוויר, במרכז
עיצוב פנים ישראלי
בית המרחף באוויר, במרכז
    יחסי הגומלין בין אטום ומסוגר לפתוח ומאוורר מתקיימים בביתם החדש של בני
דירה במגדל חדש במרכז / ניצן הורוביץ
עיצוב פנים ישראלי
דירה במגדל חדש במרכז / ניצן הורוביץ
  אחרי שנים של מגורים בבית פרטי באחד הישובים הפסטורליים הסמוכים לירושלים, החליטו בני

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*