וילת הנופש Isumi Villa במחוז צ'יבה, יפן, תוכננה על ידי Takeshi Hosaka / Takeshi Hosaka Architects. הווילה ממוקמת בנוף פתוח של שדות הסמוכים לנהר איסומי, עם נופים המשתרעים על שדות אורז מסביבה והרים באופק. המבנה ממוקם כך שימסגר את הנוף וישתלב מרחבית עם סביבתו הטבעית.

 

מאפיין בולט של הווילה הוא קיר בטון באורך 45 מטרים, שנתפס כרקע מרחבי וויזואלי המדגיש את השדה שמסביב בן 2,000 המטרים הרבועים. קיר זה לא רק מתאים לשטח הפנימי של הווילה בגודל של כ-100 מ"ר, אלא גם יוצר דיאלוג פורמלי עם הטופוגרפיה של האתר. משטח הבטון, בשילוב עם אלמנטים מעץ, תורמים לשילוב הבניין עם הסביבה הטבעית ומחזקים את ההמשכיות החומרית בין האדריכלות לקרקע.

 

 

האדריכלים שמרו על קשר בין פנים לחוץ, פתחי זכוכית מהרצפה עד התקרה, תנועה ישירה בין חללים פנימיים לשדה, סלון המרופד במחצלות טטאמי. האסטרטגיה האדריכלית תומכת בתוכנית המתמקדת בחיים בחוץ, גישה חזותית ופיזית רציפה לנוף. עיצוב הווילה מדגיש מודעות סביבתית, פתיחות מרחבית וריסון חומרי.

architect: Takeshi Hosaka / Takeshi Hosaka Architects
location: Chiba Prefecture, Japan
photographer: Toreal Koji Fujii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
הבטון, העץ והאור: מודרניזם אמנותי בשרון
עיצוב פנים
הבטון, העץ והאור: מודרניזם אמנותי בשרון
  שורשי ההשראה לפרויקט נטועים בראשית המודרניזם של המאה ה־20, בתקופה שבה התפתחו תפיסות
בית קיט נחבא בנוף, מתחת לפני הקרקע
עיצוב פנים
בית קיט נחבא בנוף, מתחת לפני הקרקע
        אור טבעי חודר דרך חלונות גג מבטון יצוקים באתר, ומאירים
בית לעץ, עם צורות טהורות ופשוטות
עיצוב פנים
בית לעץ, עם צורות טהורות ופשוטות
  העיצוב מטפח דיאלוג עם עץ הממוקם מול החזית, שהופך לנקודת המוצא לתוכנית בשני

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.