יש בתים שמציגים אוסף ויש בתים שהם האוסף עצמו. הדירה של Nina Yashar, מייסדת גלריית Nilufar במילאנו, היא לא עוד חלל מעוצב אלא מפת כוכבים של עולם העיצוב: כיסאות נדירים של Carlo Mollino, קונסולות של Gio Ponti, עבודות אמנות עכשוויות ופריטים שנאספו במשך עשרות שנים מתוך אינטואיציה כמעט אובססיבית.

 

היא נולדה בטהרן, גדלה במילאנו ובנתה את מעמדה כאחת הדמויות המשפיעות ביותר בעולם העיצוב האספני. מה שמעניין אצלה הוא שלא מדובר רק בטעם משובח, אלא בתפיסת עולם. מבחינתה עיצוב אינו מותרות אלא כלי תרבותי וחברתי. "האינסטינקטים ממזערים כישלונות", היא אומרת, משפט שמסביר לא מעט את הדרך שבה זיהתה מעצבים צעירים הרבה לפני שהפכו לכוכבים בינלאומיים. בזמן שעולם העיצוב עדיין עסוק בטרנדים, Yashar כבר מדברת על השאלה הגדולה באמת: איך עיצוב יכול להתמודד עם משברי אקלים, הגירה ושינויים חברתיים. לדבריה, מעצב כיום חייב להביא איתו לא רק אסתטיקה אלא גם זהות, ערכים ועמדה.
אולי זו הסיבה שהבית שלה משתדל להיות פחות דירת יוקרה ויותר כמו מוזיאון חי, כזה שבו כל חפץ מספר סיפור, וכל רכישה היא הצהרה. "Art, the only true and good thing in life" – "אמנות היא הדבר האמיתי והטוב היחיד בחיים", היא אומרת.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
ארכיטקטורה מתוקה: מוס במקום בטון ושוקולד במקום פלדה
עיצוב פנים
ארכיטקטורה מתוקה: מוס במקום בטון ושוקולד במקום פלדה
  היא אכן אדריכלית בהכשרתה, למדה באוניברסיטה לארכיטקטורה ועיצוב באוקראינה ועבדה במשך שנים כמעצבת
מדיר כבשים לבית חלומות: כך הפך מבנה חקלאי נשכח לבית בנוף
עיצוב פנים
מדיר כבשים לבית חלומות: כך הפך מבנה חקלאי נשכח לבית בנוף
  משרד האדריכלים הספרדי Ábaton בחר שלא למחוק את עברו של המבנה אלא להקשיב
מה עושה רון ארד ביום רגיל?
עיצוב פנים
מה עושה רון ארד ביום רגיל?
  אבל מאחורי התערוכות במוזיאונים, הפסלים במרחב הציבורי, הרהיטים האיקוניים והפרויקטים הבינלאומיים, הסתתרה שאלה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.