בלב מטע זיתים עתיק ב־Mallorca, תכנן משרד Mar Plus Ask צמד בתי מיקרו יוצאי דופן, שמבקשים לא רק להתמקם בנוף, אלא להפוך לחלק בלתי נפרד ממנו.

 

פרויקט Olive Houses, שתוכנן על ידי האדריכלים Mar Vicens Fuster ו־Ask Anker Aistrup, כולל שני בתים קטנים בשטח של כ־24 מ"ר כל אחד, המשמשים כמקום מפלט לאדריכלים, אמנים וכותבים. הבתים ממוקמים בהרי Tramuntana Mountains ומשקיפים אל הים התיכון, בסביבה המאופיינת בטרסות אבן ועצי זית בני מאות ואף אלפי שנים.
הגישה התכנונית נשענת על עקרון אחד מרכזי: מינימום התערבות. האדריכלים נמנעו מכריתת עצים או הזזת סלעים, ובמקום זאת שזרו את המבנים בין האלמנטים הקיימים. הבית הסגול מבוסס על מבנה אבן ישן ששופץ, בעוד הבית הוורוד נבנה כמעט כולו בתוך הטרסות הקיימות, כך שהוא נטמע בנוף ואף מוסתר חלקית מתחת לקרקע.

 

 

הצבעים אינם מקריים: הוורוד והסגול נגזרו מגווני עלי הזית – הצד הבהיר והמט מול הצד הכהה והמבריק. הבחירה הזו יוצרת אפקט חזותי שבו הנוף נראה חד ומודגש יותר מתוך פנים הבית. בתוך הבית הוורוד, כל המשטחים – קירות, רצפה ותקרה – עטופים בטיח ורדרד אחיד, שמדגיש את הצורניות והאור הטבעי. סלע קיים שולב בלב החלל והופך לאלמנט פיסולי, מואר מלמעלה דרך סקיילייט.
הבית הסגול, לעומת זאת, מתפקד כחלל שירות הכולל מטבח, פינת אוכל וחדר רחצה. קיר האבן העבה נוצל ליצירת מטבח שקוע, עם חלון פנורמי הפונה לנוף. גם כאן נשמר הדיאלוג בין טבע לבנייה, עם רצפת בטון זורמת המשתלבת בין הסלעים הקיימים.

 

 

שני הבתים פועלים במנותק מתשתיות: חשמל מופק מפאנלים סולאריים, ומים מגיעים ממעיין טבעי סמוך. הפתרונות הפשוטים והמדויקים הללו מדגישים גישה של הסתפקות במועט – תגובה למחסור ולא לשפע, כפי שמציינים האדריכלים.
האזור כולו, המוכר כאתר מורשת עולמית של UNESCO, מדגים את הקשר ההדוק בין האדם לטבע, קשר שהפרויקט מבקש להמשיך ולאתגר.
Olive Houses הם גם ניסוי אדריכלי עדין שמטשטש את הגבול בין טבע למגורים. דרך שימוש מדויק בחומר, צבע ומיקום, מצליח הפרויקט לייצר חוויה שמדגישה את הזמן הארוך של המקום ואת האפשרות לבנות בו מתוך כבוד, צניעות והקשבה.

Architects: mar plus ask
Area:
25 m²
Year:
2020
Photographs:Piet Albert Goethals
Lead Architect: Ask Anker Aistrup, Mar Vicens Fuster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
לוינסקי־וינגייט ומכון וינגייט משיקים ספרייה מקצועית מחודשת בקמפוס וינגייט
עיצוב פנים
לוינסקי־וינגייט ומכון וינגייט משיקים ספרייה מקצועית מחודשת בקמפוס וינגייט
  הספרייה המחודשת עוצבה על ידי משרד ספייסיס בע״מ וקסל מתכננים – כמרחב פתוח
מעצבת הפנים שעזבה את הדיפלומטיה לטובת עיצוב היוקרה
עיצוב פנים
מעצבת הפנים שעזבה את הדיפלומטיה לטובת עיצוב היוקרה
  יותר מ־20 שנה אחרי אותו צעד דרמטי, קזיוף נחשבת לאחת הדמויות הבולטות בתחום
בית במרכז הארץ שמבקש שקט
עיצוב פנים
בית במרכז הארץ שמבקש שקט
  כבר מהכניסה מורגשת הבחירה בשקט. לא שקט ריק, אלא כזה שמגיע מתוך דיוק

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.